Home Atlántico Hotel Barranquilla: Casa Colonial in de koloniale wijk El Prado
Hotel Barranquilla - Hotel Casa Colonial - featured

Hotel Barranquilla: Casa Colonial in de koloniale wijk El Prado

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

Hoewel Barranquilla bekendstaat om het één na grootste carnaval ter wereld en zangeres Shakira, is het vooral een stad die massaal wordt overgeslagen door toeristen. Nu is er in vergelijking met andere bestemmingen in Colombia ook niet bijzonder veel te doen, toch heeft de stad wel iets te bieden. Mocht je met carnaval in Barranquilla verblijven of tijdens je reis in het noorden van Colombia een leuke tussenstop willen, dan heb ik hierbij een heel fijne hotel-tip voor je. In een veilige en mooie wijk vanuit waar je Barranquilla kunt gaan ontdekken. Hotel Casa Colonial: een onverwacht koloniaal pareltje.


Koloniale wijk in Barranquilla: El Prado


De wijk El Prado is één van de oudste wijken van Barranquilla. Hier merk je niets van de hoge flatgebouwen en grijze kantoorpanden, maar wandel je in de hitte door brede lanen met bomen langs oude gekleurde huizen. El Prado dateert uit de jaren ’20 en kent zo’n 50 herenhuizen die de wijk tot een architectonisch hoogtepunt maken. In de wijk vind je grote boulevards, lanen en parken, waaronder Santander Park, een van de mooiste van de stad. El Prado is niet een goedkope wijk, wél een veilige en heel mooie. Er zijn vele restaurants (waar je onder andere de beroemde kokosrijst kunt eten) en lekkere bakkertjes en vanaf hier kunt je de stad gaan ontdekken. In de omgeving vind je ook nog diverse grote winkelcentra waar je verkoeling kunt zoeken, uitgebreid kunt shoppen of naar de bioscoop kunt.

 


Hotel Casa Colonial: nog nooit zo lekker geslapen in een hotel


Hotel Casa Colonial is gevestigd in één van de prachtige koloniale huizen die El Prado rijk is. Achter de zachtgele muren gaat een bijzondere verzameling aan koloniale houten meubels schuil. Ook vind je er allerlei snuisterijen die de sfeer in dit hotel zo huiselijk maken. Dat is misschien wel de kracht van dit hotel: je voelt je er direct thuis. Het personeel is bijzonder aardig en behulpzaam, de kamers zeer schoon en heel mooi ingericht, een warme douche en een heerlijke kamertemperatuur. En echt waar: er zijn maar weinig hotels waar het bed zo lekker ligt als hier. We hebben dan ook heerlijk geslapen.

 


Hotel Barranquilla: Casa Colonial zal je verrassen


In het hete en drukke Barranquilla is Casa Colonial een fijne plek om de dag af te sluiten, te beginnen of lekker te ontspannen. Er is een groene binnentuin met vogeltjes waar je je uitgebreide ontbijt eet. Ook staan er schommelstoelen waar ik heerlijk heb genoten van de rust en de verkoelende schaduw. Als ik het hotel uitloop wandel ik zo het koloniale Barraquilla in en heb ik door de laagbouw, palmbomen en gekleurde huizen echt het idee aan de Caraïbische kust te zitten.

De kamers hebben airconditioning, een eigen badkamer, een tv en overal in het hotel is gratis wifi. De voordeur heeft een hek dat altijd gesloten is en dus niemand kan zomaar in- en uitlopen. Heb je een taxi of tips voor in de stad nodig? Vraag het aan het personeel.

Tijdens het ontbijt ontmoette ik een Duitser die op familiebezoek was, maar toch in Casa Colonial verbleef. Ook als wij de volgende keer op familiebezoek gaan wil ik weer in Casa Colonial verblijven. Om de hoek bij mijn schoonmoeder en de perfecte uitvalsbasis om Barranquilla in te gaan, musea te bezoeken en te shoppen.

 


Carnaval vieren in Barranquilla


Mocht je carnaval willen vieren in Barraquilla, boek je verblijfplaats dan VROEG. In Casa Colonial worden de prijzen voor tijdens carnaval rond september/oktober bekend en dan kun je boeken. Wees er snel bij, want kamers zijn binnen no-time weg. Dit geldt overigens voor elk hotel in Barranquilla.

 


Boek hier je verblijf in Casa Colonial


Wil je een paar dagen in Barranquilla doorbrengen? Kijk dan zeker eens hier naar meer specificaties van Hotel Casa Colonial. Er zijn trouwens ook nog bijna 300 andere hotels in Barranquilla, waaronder veel luxe resorts. In Barranquilla is van alles te doen. Denk aan het carnaval museum en vele andere musea (waarvan velen op loopafstand van het hotel), shoppen, over de boulevard langs de Río Magdalena lopen en naar Bocas de Ceniza. Eigenlijk alleen al om die laatste is Barranquilla een bezoekje waard!

 


Barranquilla is een leuke stedentrip voor als je tijd over hebt én om de nogal bijzondere (en doodenge) Bocas de Ceniza te ontdekken. Als je durft…


In dit artikel staat een affiliatie link. Klik hier voor meer informatie.


 

Lees meer!

4 reacties

Jeanine 13 juni 2018 - 07:54

Prachtige plek weer! Ik zou hier graag mijn verblijf willen boeken.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 juli 2018 - 13:22

Je zou het heerlijk vinden 🙂

Reply
Els 7 juni 2018 - 01:52

Wat zijn alle hotelletjes in Colombia toch sfeervol! Veel gezelliger dan de grote resorts!
Xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 juli 2018 - 13:22

Ja absoluut!

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!