Home De omgeving van Bogotá Dagtrip Bogotá: geniet van natuur, wandelen en ontspanning in Parque Puente Sopó
Dagtrip Bogotá - Parque Puente Sopó - featured

Dagtrip Bogotá: geniet van natuur, wandelen en ontspanning in Parque Puente Sopó

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

Hoewel we maar in een klein dorpje wonen, valt er toch bijzonder veel te beleven. Want naast Pionono, het heiligdom, wandelen in de bergen en Parque Jaime Duque is er ook nog Parque Puente Sopó. Vlak naast de snelweg en in het weekend rijen Bogotanen voor de ingang ziet het eruit als niet heel bijzonder, maar schijn bedriegt. Samen met mijn ouders en hondje Juaco betalen we de entree en komen we in weer eens een totaal onverwacht stukje natuurschoon. Het weer zit ook nog eens bijzonder goed mee en dat maakt een bezoek aan dit park echt een waar genot. Voor mij om de hoek, maar ook erg leuk om tijdens een dagtrip Sopó te combineren met andere bezienswaardigheden óf om bij mooi weer een huisje te huren om met vrienden te gaan barbecueën en relaxen. Sopó blijft verrassen: bezoek Parque Puente Sopó!

 


Parque Puente Sopó


Parque Puente Sopó werd geopend in 1967 als een plek om te ontspannen in de natuur met de hele familie. En dat is het eigenlijk nog steeds. Bestaande uit een gebied van drasland, vele vogels, vissen en andere dieren zoals veldmuizen, wezels, slangen en hagedissen en zo’n 1200 bomen en struiken is dit ook met recht een natuurpark te noemen. Het natuurpark kun je al wandelend over de duidelijk uitgezette paden ontdekken, of huur een bootje om het meertje en het moerasgebied te ontdekken. Vanaf één van de huisjes heb je bovendien een heel mooi uitzicht over het park en de omgeving. Het is een verrassend fijne plek om de ochtend of middag door te brengen.

 


Activiteiten in Parque Puente Sopó


Naast wandelen is er nog meer te doen in het park. Zo zijn er in het weekend bootjes om te varen, is er een speeltuin voor de kinderen en zijn er sporttoestellen om te trainen. Ook kun je er prima hardlopen of één van de 27 huisjes met grill huren om met vrienden of familie te gaan barbecueën. In het weekend is tevens het restaurant geopend waar je iets kunt eten en drinken.

 


Ideaal om de hond uitlaten


Na het nare incident met Juaco was ik al een tijdje op zoek naar een andere plek om met hem te gaan wandelen, en Parque Puente Sopó blijkt daar ideaal voor! De wandeling heeft een perfecte lengte, het is er rustig en afgesloten en er is lekker veel gras en afwisseling voor de hond. Ik ben er twee of drie keer geweest, maar helaas is het zonder auto voor mij net een beetje te moeilijk om elke dag te bezoeken. Zodra ik beschikking heb tot een auto ga ik zeker vaker heen om te wandelen met mijn lieve Juaco!

 


Wat kun je verwachten?


Parque Puente Sopó is geen groot bos waar je uren kunt wandelen. Verwacht ongeveer 45 minuten bezig te zijn met de hele wandeling. Er zijn echter vele bankjes en plekken waar je lekker kunt gaan zitten met een boekje of genieten van het uitzicht. Persoonlijk vind ik het heerlijk hier bij mooi weer van de rust en de natuur te genieten.

 


Praktisch


Waar ligt Parque Puente Sopó en hoe kom je er?

Parque Puente Sopó ligt 30 kilometer ten noorden van Bogotá, langs de Autopista Norte. De reistijd hangt er vanaf hoe je reist (met de auto of de bus) en van hoeveel file er staat. Met de auto is makkelijk: gewoon naar het noorden rijden en afslaan bij het park. Met de bus ga je eerst met de transmilenio naar Portal Norte of met de taxi naar Terminal Satélite (daar is een bushalte aan de autopista). In beide gevallen neem je de bus naar Sopó, Briceño, Tocancipá of Gachancipá. Vraag de buschauffeur je eruit te zetten bij Parque Puente Sopó. Als je ook weer terug naar Bogotá gaat met de bus, steek dan eerst de brug over de snelweg over en houd een bus aan waar Bogotá op staat.

Vanaf het park kun je ook makkelijk verder reizen, zoals naar Sopó of Zipaquirá. Houd de bus naar Sopó aan of ga eerst naar Briceño en zoek daar de bus naar de bestemming waar je heen wilt.

Openingstijden, kosten en beste reistijd

De openingstijden zijn niet helemaal duidelijk, maar het lijkt open te zijn tussen 9AM en 4PM. Het is mogelijk dat het in het weekend en op feestdagen tot later open is, zodat je er ook in de avond kunt barbecueën.

Colombianen betalen 5000 pesos entree en ook ik mag er in voor deze prijs (omdat ik in Sopó woon). Als buitenlander betaal je 11.500 pesos. Volgens mij kun je er ook kamperen, dat kost 20.000 pesos per nacht per persoon.

In het weekend en tijdens feestdagen is het enorm druk in het park met Bogotánen. Tot aan files voor de ingang toe. Zoek je dus rust en wil je het park voor jezelf? Ga dan buiten weekenden en vakanties.

Combineren met andere bezienswaardigheden

Als je de tijd hebt en je wilt simpelweg even Bogotá uit om te relaxen, dan is Parque Puente Sopó een leuke en makkelijke optie. Wil je meer zien in de omgeving, dan kun je dit mooie park prima combineren.

Hier een complete mini-gids Sopó, met daarin alle bezienswaardigheden, vele restaurants, hotels, omgeving en meer!

Ga bijvoorbeeld door naar Sopó en bezoek daar Parque Pionono, bekijk prachtige street art Colombia, wandel naar het heiligdom of ga iets eten bij de beroemde Cabaña Alpina. Je kunt ook vanuit het park doorreizen naar Zipaquirá voor de zoutmijn, en daar een nachtje blijven slapen. Ik zou het niet combineren met Parque Jaime Duque, omdat je daar echt een hele dag voor nodig hebt. Zoek je een bijzondere overnachting midden in de natuur? Reis dan door naar Jardín Colibrí! Ook leuk om te overnachten in Sopó is Casa Agrreste.

 


De omgeving van Bogotá, Cundinamarca, heeft zo ontzettend veel moois te bieden. Ga eens buiten de gebaande paden en ontdek wat iedereen overslaat. Check hier 21 ideeën voor dag- of meerdaagse trips in Cundinamarca: de omgeving van Bogotá is mooier dan je denkt!


 

Lees meer!

4 reacties

Koen 5 april 2018 - 13:02

Het lijkt soms dat heel Colombia – met al zijn natuurschoon – bij jou / jullie om het hoekje ligt.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 mei 2018 - 16:31

Haha ja dat is ook wel een beetje zo 😀

Reply
els 5 april 2018 - 07:05

Ja, goed toeven in het park. Mooi, schoon en goed onderhouden. Boek mee en je hebt een dagje rust in een voortreffelijke omgeving!
xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 mei 2018 - 16:31

Precies! 😀

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!