Home Het dagelijkse leven Terugblik op maart 2018: mooie herinneringen, een veulentje geboren, mijn dagelijkse leven en meer leuks!
Terugblik op maart 2018 - wij op pionono

Terugblik op maart 2018: mooie herinneringen, een veulentje geboren, mijn dagelijkse leven en meer leuks!

door Sabine
Languages / Talen:
 

Ongelooflijk dat het alweer april is! Opeens ben ik alweer bijna jarig en terwijl in Nederland de lente in aantocht is, is hier in Colombia het regenseizoen losgebarsten. Maart vloog voorbij: een heel drukke maand met veel bijzondere momenten. In deze terugblik neem ik je mee achter de schermen bij BESABINE en kun je een kijkje nemen in mijn leven op het Colombiaanse platteland. Met deze keer onder andere het vertrek van mijn ouders, een bezoek aan Honda, wat ik eigenlijk allemaal aan het doen ben de hele dag en natuurlijk de geboorte (en het spannende vervolg) van het veulentje Kalif!


Verrassend Honda


Maart begon met een reisje naar Honda. Een stadje midden in het land waar ik samen met mijn ouders vier dagen verbleef. En wat wás dat een verrassend bezoek! Honda bleek veel leuker dan ik had gedacht, het was eigenlijk net een soort mini-Cartagena. Alleen dan zonder de zee natuurlijk, maar wel mét de beroemde Río Magdalena. Er komt dus nog een uitgebreid artikel over, want dit is zeker een plek om gezien te hebben!

 


Afscheid nemen van mijn ouders


Vlak nadat we terugkwamen uit het hete Honda vlogen mijn ouders weer terug naar Nederland. We hebben nu al zo vaak afscheid moeten nemen, maar toch went het nooit. Al ebt het trieste gevoel tegenwoordig wel sneller weg, en denk ik vooral aan de mooie dingen die we samen hebben gedaan. Die herinneringen zijn echt goud waard. Mijn ouders schreven trouwens een artikel over hoe ze dit bezoek hebben ervaren. Want anders dan anders verbleven ze nu bij ons op de boerderij in plaats van in het bruisende Bogotá, en dat is bést anders. Lees het artikel hier terug!

 


Terug naar het gewone leven


Tijdens het bezoek van mijn ouders heb ik geprobeerd wat te werken, maar echt vol werken zoals normaal ging natuurlijk niet. Na hun vertrek kwam er dus een soort van stortvloed aan werk op me af dat gedaan moest worden. Ik merkte toen eigenlijk pas met hoeveel dingen ik eigenlijk bezig ben. Niet alleen mijn eigen bedrijf opzetten, maar ook een intensieve training (met online meetings om 4AM(!)), klanten, vele Zoom-meetings, schrijven + webdesign voor Globalicious, een eigen column op de radio, skype-afspraken voor samenwerkingen en natuurlijk BESABINE. Dan heb ik alle vragen, e-mails en reacties die ik dagelijks krijg nog niet eens meegerekend. Net als tijd voor Jimmy en onze hond Juaco, sociale contacten, social media, huishouden en tijd voor mezelf. Eigenlijk begin ik nu pas te merken dat ik alles weer op de rit krijg en me kan gaan focussen op de groei van mijn bedrijf, dat ik overigens inmiddels wél heb ingeschreven bij de Colombiaanse kvk.

Vanaf 5 april ga ik vol aan de slag met het vergroten van mijn zichtbaarheid om klanten aan te trekken die ik kan gaan helpen hun dromen waar te maken met een fantastische website. Hoe? Ik ga live op Facebook! Donderdag 5 april 20.00u Nederlandse tijd, 13.00u Colombiaanse tijd. Klik hier om een herinnering te ontvangen om er bij te zijn! In deze eerste live ga ik mijn verhaal vertellen: hoe ben ik gekomen tot waar ik nu sta en wat doe ik eigenlijk precies? Kom je kijken?

En ja geloof het of niet, maar ik heb nog zoveel ideeën en dromen die ik het liefst allemaal nú wil uitvoeren… Ik heb energie te veel en tijd te kort.

 


Ondertussen onder ons huis…


 


De geboorte van een veulentje en wat daar allemaal bij komt kijken


Hoewel ik ver van de bewoonde wereld woon (lees daar hier alles over) gebeurt er toch van alles. Zo wandelt er af en toe een verdwaalde koe over de weg, regent het soms zo hard dat mijn bed nat wordt en brengt een paard een veulentje ter wereld. Voor mijn neus. Hier op ons landgoed zijn vaker veulentjes geboren, maar dit gebeurt altijd ’s nachts. In de ochtend is er dan opeens een kleintje en de moeder heeft alles zelf gedaan. Maar deze keer verliep het anders…

Samen met de eigenaar en mijn buurjongen stonden we te kijken naar de arme moeder die op de grond lag en duidelijk veel pijn had. Toen bleek dat het veulentje er door de anus uit wilde moesten zijn benen worden teruggeduwd. En toen ging het snel. Met hulp van de twee stoere mannen die ook met kloppende hartjes stonden te kijken kwam kleine jongen Kalif ter wereld. Een zeer bijzonder schouwspel dat ik helemaal vastlegde op film. Hoe vaak zie je dit immers? Deze gebeurtenis maakte maar weer eens duidelijk hoe enorm gelukkig ik ben met wonen op het platteland: wat is de natuur toch prachtig!

Kijk de video van de geboorte van het veulentje hier terug:

 

Kantje boord: hoe ging het daarna met Kalif en zijn moeder?

Na de geboorte was direct duidelijk dat moederpaard ziek was. Ze had al een infectie in de placenta en deze werd na de geboorte alleen maar erger. Op een gegeven moment at en dronk ze niets meer en was de dierenarts hier soms de hele dag aanwezig. Ik zag opeens van alles dat ik nooit had gezien, zoals inwendige onderzoeken en infusen bij een paard en echo’s van de baarmoeder.

Ze moest meer dan een week aan de antibiotica en vele andere zware medicijnen. Eén van deze medicamenten zorgde ervoor dat zowel moeder als baby enorm gingen stinken. Een zeer doordringende lucht en ja je raadt het al: dat kwam natuurlijk vrolijk naar boven ons huis in. Alle ramen en deuren dichthouden hielp iets gelukkig. Toch hebben we één nacht door de stank niet kunnen slapen. Ondanks de stank vond ik het belangrijker dat moeder weer opknapte, die lucht neem ik dan wel even voor lief.

Na zo’n 7 dagen ging het beter en begon ze weer te eten en te drinken en inmiddels is ze van alle medicatie af. Het veulentje drinkt wel nog steeds melk bij het andere paard dat zwanger is (ja in augustus staat er weer een bevalling op de planning) en hij krijgt ook nog steeds extra calcium. Het was even spannend of moeder het wel zou overleven, maar echt GELUKKIG is ze er weer helemaal bovenop gekomen.

 

De honden van slag

De geboorte van een veulentje zorgt voor meer roering op de boerderij: de honden raakten er namelijk helemaal door van slag. De hormonen, bloed en de vreemde medicijnen-lucht had als resultaat dat normaal wandelen met Juaco onbegonnen werk was. Hij wilde maar één ding en dat was naar die geuren. Ook de andere honden werden als magneten naar dé plek getrokken. Daarnaast is het veulentje bijzonder populair: de honden ruiken graag aan hem en geven hem zelfs kusjes. Ontzettend schattig om te zien.

 


Quality time met Jimmy


Jimmy is tegenwoordig behoorlijk vaak van huis door zulke diensten waarbij hij net niet genoeg tijd heeft om heen en weer te rijden van en naar de finca. Daarom plannen we elke maand ten minste een paar momenten in waarop we echt samen zijn. Deze maand gingen we samen rijden door de bergen, toen we uitkwamen bij een restaurant / hotel met tipi’s. Indiaanse tenten in de Colombiaanse bergen dus. We maakten een heerlijke wandeling met Juaco en nog een stuk of vijf honden en hebben er erg lekker gegeten. We hebben het zo gezellig gehad en zijn weer even opgeladen!

 


En toen begon het regenseizoen in Colombia…


 


In de media: een interview op Expedia Blog


Door Expedia werd ik gevraagd voor een interview over reizen, wonen en werken in Colombia. Afgelopen maand was het zo ver en werd het interview gepubliceerd. Hierin vertel ik onder andere over wat ik mis uit Nederland en wat mijn do’s en don’ts zijn voor als je op reis gaat naar Colombia. Benieuwd? Lees het interview hier terug!

 


Wat brengt april?


In april staat er van alles op de planning!

Mijn Facebook-Live: de eerste keer live op mijn facebook pagina voor mijn bedrijf! Ik vind het superspannend en word nu al steeds nerveuzer, maar het gaat gewoon goed komen. Je groeit tenslotte niet als je binnen je comfort zone blijft.

Jarig: ja het is weer zover, mijn verjaardag. Ik ben niet van plan om het te vieren, maarja in Colombia weet je het maar nooit. Wordt vervolgd dus.

Een verrassingsreisje: wat ik wél weet is dat ik voor mijn verjaardag van Jimmy een reisje krijg. Hij neemt mij voor mijn verjaardag drie dagen mee. Waar naartoe: ik heb werkelijk geen idee! Ik heb er echt zoveel zin in: heerlijk drie dagen samen met mijn lief, zonder laptop, zonder werk. Gewoon samen zijn en genieten. Zo lief van hem, wat een schat is het toch!

 


In maart bestond BESABINE 3 jaar! Wat is de tijd gevlogen en wat waren het TOP-jaren voor mijn blog. Zoveel lieve en leuke mensen ontmoet, zoveel nieuws geleerd, zoveel gezien in Colombia en daarbuiten, zulke leuke samenwerkingen en zoveel veranderd in die tijd (verloofd, getrouwd, ontslag genomenverhuisd). Ik ben zo dankbaar dat ik dit allemaal mee mocht maken en dat ik dit met jou kon delen. Ik ben dankbaar dat jij er altijd bent en meeleest. Zonder jou geen BESABINE. Ik wil oprecht zeggen: DANKJEWEL! ♥


Volg mij op Facebook voor leuke updates, Colombia-info en de nieuwste artikelen!

 

Lees meer!

30 reacties

Janet | thatonetime 9 april 2018 - 13:24

Wat een drukke maand zeg. Ik ben benieuwd waar de verrassingstrip naartoe gaat!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 mei 2018 - 16:14

Ja super! De verrassing was ook zo gaaf naar Popayan! 😀 Komende maand is Jimmy jarig, dus er komt nog een verrassingsreisje 😀

Reply
Co | Op reis met Co 5 april 2018 - 01:12

Wauw, wat een drukke en bijzondere maand! En natuurlijk gefeliciteerd met je driejarig bestaan, wat vliegt de tijd! Wat tof dat je live gaat op Facebook, ik ben erg benieuwd 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 mei 2018 - 16:14

Dankjewel! En de FB lives gaan inmiddels erg goed, was wel eng in het begin 😉

Reply
Janna 4 april 2018 - 11:11

Wat een bijzonder leven leid jij toch! Leuk om daar af en toe een update over te lezen. Mooi dat je je bedrijf nu hebt ingeschreven en heel gaaf dat je morgen ook op Facebook online gaat. Je website ziet er al mooi uit.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 mei 2018 - 16:15

Dankjewel Janna!

Reply
Deborah 4 april 2018 - 10:25

Wat een heerlijk terugblik. Zo vol energie!!
En wat tof dat je eigen bedrijf begint te lopen. Ik ga zo eens een kijken nemen op je FB pagina.
Succes met alles wat je gaat ondernemen en wat er nog op je pad komt.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 mei 2018 - 16:16

Dankjewel Deborah! Inmiddels gaat het nog beter met mijn bedrijf, zo leuk!

Reply
Nesrin 4 april 2018 - 08:16

Hete Honda, Bruisende Bogotá in het altijd Colourful Colombia.
Leuk overzicht Sabine en gaaf dat je alweer 3 jaar blogt!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 mei 2018 - 16:17

Dankjewel! Ja wat gaat de tijd snel… 🙂

Reply
Wanda 2 april 2018 - 11:24

Wow, ongelofelijk joh dat je nog maar drie jaar blogt! Volgens mij behoor ik tot één van je eerste lezers, ik vind het echt ongelofelijk knap wat je in zo’n korte tijd hebt bereikt en hoe je mensen deelgenoot maakt van jouw leventje! Spannende ontwikkelingen allemaal met je eigen onderneming!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 mei 2018 - 16:17

Dankjewel Wanda, wat lief! Jij was ook één van de eerste bloggers die ik begon te volgen, zo leuk!

Reply
Felice 2 april 2018 - 07:17

Gefeliciteerd!! 3 Jaar Besabine 😀 erg leuk om je verhalen van het platteland te lezen. Echt heel anders dan Bogota. Is fijn dat je zo je plekje gevonden hebt en jullie lekker genieten. Op naar april. Liefs, Fe

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 mei 2018 - 16:18

Dankjewel lieverd! Wat gaat de tijd snel he?

Reply
Karlijn 2 april 2018 - 05:01

Dat je alweer drie jaar blogt, gefeliciteerd! Het was weer leuk om je terugblik te lezen. Fijn dat je zo lekker aan de slag bent met je bedrijf, gaaf dat je een Facebook live gaat doen. Succes en natuurlijk veel plezier tijdens je verrassingsreisje, ben benieuwd waar jullie naartoe gaan 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 mei 2018 - 16:19

Dankjewel Karlijn! Wat een hoop al he, de tijd gaat zo snel!

Reply
Peter 2 april 2018 - 04:29

Al weer drie jaar in Colombia. De tijd vliegt voorbij! Inmiddels zijn wij ook al drie keer bij jullie op bezoek geweest! Wat een mooi interview op Expedia, waar alles nog een keer in terug komt.
Wij hebben inderdaad zelf gezien dat je helemaal op je plaats bent in jullie finca.
Heel veel succes met je bedrijf en met al je andere activiteiten!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 mei 2018 - 16:20

Ik blog 3 jaar, ben 3,5 jaar in Colombia 🙂 Zo leuk dat jullie al zo vaak op bezoek zijn geweest! 😀

Reply
Sandra 2 april 2018 - 03:22

Wat heb je weer een mooie maand achter de rug. Schattig die honden bij het veulentje. Helaas kan ik je niet live volgen vanwege andere activiteiten. Hopelijk lukt het de volgende keer. In ieder geval succes en geniet van je verrassingsreisje en schakel even af. xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 mei 2018 - 16:20

Dankjewel lieverd! Leuk het de dieren bij elkaar, heerlijk om naar te kijken!

Reply
Saskia 2 april 2018 - 02:38

3 jaar alweer! Goh, ik volg je echt al een hele tijd. Wat een fijn verslag dit en wat een fijne vooruitblikken vooral. Ben erg benieuwd waar jullie verrassingsreisje heen gaat!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 mei 2018 - 16:21

Dankjewel! Ook dankjewel voor het volgen, zo lief! Wat gaat de tijd toch snel 😀

Reply
Lizette 2 april 2018 - 02:33

Gefeliciteerd met je blog jubileum! Wat gaat de tijd snel! En wat ben je mega gegroeid! Fijn dat je bedrijf ook zo bedrijvig al is. Ik ben benieuwd naar je live gang. Toch niet om 4 AM hè? Dat zijn geen tijden hoor! 😉 En super gaaf om de geboorte van het veulentje mee te maken. Gelukkig dat de moeder het gered heeft. Dat is nog eens wat anders dan lammetjesdag 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 mei 2018 - 16:23

Dankjewel! Ja het is allemaal zo snel gegaan, ongelooflijk.. 🙂 De FB lives gaan inmiddels aardig goed, al blijft het wel spannend haha

Reply
Yvonne 2 april 2018 - 02:28

Wat een mooie dingen weer deze maand. En gefeLockheed met je blog jubileum!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 mei 2018 - 16:23

Dankjewel Yvonne!

Reply
Aimee 2 april 2018 - 01:36

Wat geweldig om zo mee te kunnen lezen met je belevinssen 🙂 Ik ga meekijken met je Live!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 mei 2018 - 16:24

Dankjewel Aimee, zo leuk dat je altijd meekijkt! xx

Reply
Ellie Schmitz 2 april 2018 - 01:30

Dank weer voor zo’n heerlijk verslag Sabine, heb ervan genoten, maar ook van je ongedwongen schrijfstijl!
Wil mij aanmelden voor een herinnering voor je Facebook-live op 5 april a.s., maar krijg steeds de melding dat de pagina uit de lucht is…zou er graag bij willen zijn! Lieve groet!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 8 mei 2018 - 16:25

Hoi Ellie, dankjewel voor je lieve woorden! Ik ben een beetje laat met beantwoorden, hoop dat je toch de live hebt kunnen kijken! Liefs xx

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!