Home Wonen en werken Fotoreportage: kinderen met kanker in het zonnetje
Fotoreportage kinderen met kanker - in het zonnetje

Fotoreportage: kinderen met kanker in het zonnetje

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Een kind met kanker: helaas dagelijkse realiteit. In het Nationaal Kanker Instituut in Colombia is een grote kinderafdeling waar elke dag met veel liefde wordt gezorgd voor deze kinderen die dat zo hard nodig hebben. Kindjes die vaak uit arme gezinnen komen, waar de ouders zich niets extra’s kunnen veroorloven. Gelukkig bestaat er Halloween, waar elk jaar weer groots wordt uitgepakt. Wekenlang is het instituut bezig om alle gangen te versieren en cadeau-tasjes te maken. Een project waar tijd noch moeite wordt gespaard om die ene dag zo speciaal mogelijk te maken. Vorig jaar maakte ik dit evenement voor het eerst mee. Vandaag ben ik er weer bij, deze keer met spiegelreflex camera. Samen met hun ouders, broertjes en zusjes maakten zo’n 200 kinderen een tour door prachtige sprookjesbossen, piratenschepen en langs Sesamstraat. In deze fotoreportage maak je kennis met een fantastisch evenement op mijn Colombiaanse werk en zie je de mooiste creaties. Ondanks de trieste achtergrond hoop ik dat je mee geniet met deze stoere kinderen, die een beetje extra aandacht wel verdienen.

Klik op elke willekeurige foto voor een slideshow!

Sprookjes en kinderhelden

Elke afdeling in het ziekenhuis heeft een eigen thema, waardoor de kinderen zich bij elke hoek in een andere wereld begeven. Ons thema is het sprookjesbos. En ik moet toegeven: deze vond ik dit jaar de mooiste afdeling. Met zeer veel detail vind je hier paddenstoelen en vlinders en prachtig schilderijen. Alles zelf in elkaar geknutseld. De kinderen komen via een piratenschip vol met gouden munten de gang op, om vervolgens in een sprookjesbos te belanden. Hoe ziet dit eruit? Zo dus:

Fotoreportage kinderen met kanker - HalloweenFotoreportage kinderen met kanker - HalloweenFotoreportage kinderen met kanker - HalloweenFotoreportage kinderen met kanker - HalloweenFotoreportage kinderen met kanker - HalloweenFotoreportage kinderen met kanker - HalloweenFotoreportage kinderen met kanker - HalloweenFotoreportage kinderen met kanker - HalloweenFotoreportage kinderen met kanker - HalloweenFotoreportage kinderen met kanker - HalloweenFotoreportage kinderen met kanker - HalloweenFotoreportage kinderen met kanker - HalloweenFotoreportage kinderen met kanker - HalloweenFotoreportage kinderen met kanker - HalloweenFotoreportage kinderen met kanker - Halloween

 

Een kleine impressie van andere afdelingen

Ik heb niet overal foto’s gemaakt, maar onder andere dit kwam ik tegen tijdens mijn wandeling door het ziekenhuis. Er was echter nog veel meer, zoals een autoroute met van die kleine autootjes waar de kindjes in konden rijden.

Fotoreportage kinderen met kanker - HalloweenFotoreportage kinderen met kanker - HalloweenFotoreportage kinderen met kanker - HalloweenFotoreportage kinderen met kanker - HalloweenFotoreportage kinderen met kanker - HalloweenFotoreportage kinderen met kanker - HalloweenFotoreportage kinderen met kanker - HalloweenFotoreportage kinderen met kanker - HalloweenFotoreportage kinderen met kanker - Halloween

 

De collega’s

Veel medewerkers verkleedden zich in de meest prachtige kostuums, speciaal voor de kinderen. Ik houd niet zo van verkleden en besloot de foto’s te maken. Wat zien ze er mooi uit hè?

 

De start van de dag: feest en dans in het auditorium!

Hoe origineel: een band verkleed als dansende en zingende politieagenten die de tent afbreken met fantastisch leuke liedjes. Het is echt swingen en de kinderen doen lekker mee. Heel leuk!

 

De kindjes

En dan is het tijd voor snoepjes en cadeautjes! Verdeeld in groepen lopen de kinderen door het ziekenhuis. Zingend ‘quiero paz, quiero amor, quiero dulces por favor’ (ik wil vrede, ik wil liefde, ik wil snoepjes alsjeblieft) halen ze zakken vol leuks en lekkers op. Prachtig om te zien hoeveel lol ze hebben, hoe leuk ze die aandacht vinden en hoe mooi verkleed ze eruit zien. En dat is precies de bedoeling van deze dag: de kinderen in het zonnetje zetten. Dat hebben ze namelijk meer dan verdiend. Geniet van de blije gezichtjes, trotse ouders en vooral van heel veel liefde voor elkaar.

Met z’n allen op de foto!

 

Licht uit, spot aan: stoere piraten, cowboys, superhelden en mooie prinsessen in aantocht!

 

En om af te sluiten: kinderen in close-up!

 

Een fantastische dag

Halloween blijkt een meer dan perfecte dag om deze kinderen weer even kind te laten zijn. Al wandelend door het sprookjesbos zag ik vooral blijdschap en liefde. Ouders die ons bedanken voor dit alles en kindjes die hun geluk niet op kunnen met alle cadeautjes. Ondanks dat ik het niet makkelijk vind om zieke kindjes te zien, vind ik dit wel echt een prachtige manier om ze even één dag uit het ziekenhuisgebeuren te halen en ze in het zonnetje te zetten. Ze zijn ook zó stoer, die kinderen! Volgend jaar weer!


 

Lees meer!

28 reacties

Roos 3 november 2016 - 11:22

Wat ontzettend mooi dat jullie dit doen! Even een dagje minder zorgen; even kind zijn, of een piraat… 😉 Prachtige foto’s, lijkt me erg bijzonder om mee te maken. Het is een beetje dubbel natuurlijk, maar wel echt een heel mooi initiatief.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 3 november 2016 - 12:32

Ja echt super dat het instituut dit elk jaar organiseert! Zoveel liefde voor de kindjes. De foto’s zijn dit jaar echt veel beter gelukt vind ik zelf dan vorig jaar. Een heel mooie herinnering en een mooi beeld!

Reply
Elisa | Lies rond de wereld 26 oktober 2016 - 16:15

Hier ben ik even stil van, wat een onwijs mooi initiatief. Schitterende ontroerende foto’s…

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 oktober 2016 - 13:46

Dankjewel! Ja echt een prachtig initiatief. Sta er elke keer weer van te kijken…

Reply
carolien 25 oktober 2016 - 14:42

Wat mooi om te zien wat voor feest ze ervan maken. Een geweldig initiatief en je ziet gewoon hoe iedereen zich ervoor inzet, grote klasse! De foto’s zijn mooi en tegelijk confronterend. Zoveel ellende…. triest!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 oktober 2016 - 14:36

Inderdaad: zo mooi om te zien hoeveel liefde iedereen geeft aan deze kinderen. Het is zo triest voor hen en voor hun ouders. En om te zien. Maar toch ook heel mooi om die liefde te zien!

Reply
Nesrin 25 oktober 2016 - 12:16

Ik heb tranen in mijn ogen Sabine. Ongelooflijk mooi maar zo verdrietig om die kindjes te zien. Gaaf dat ze verkleed zijn, die kleine Minion heeft mijn hart gestolen hoor.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 oktober 2016 - 14:45

🙂 Het is ook best wel emotioneel hoor, die kindjes hebben echt niet veel om vrolijk om te zijn. Helaas… Ik vond dat meisje in de cape zo mooi, en de kok. De kok omdat hij er vorig jaar ook bij was. Toen was het een agentje. Leuk om hem weer te zien.

Reply
Maaike 25 oktober 2016 - 06:46

Hartverscheurend… Wat een prachtig initiatief. Veel respect voor alle medewerkers.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 oktober 2016 - 15:22

Helemaal mee eens, heel veel respect. Zoveel moeite en liefde voor de kindjes. Heel mooi dit!

Reply
Galina 25 oktober 2016 - 04:38

Wauw gewoon. Wauw. De hoeveelheid werk en niet te vergeten liefde die de organisatoren hierin hebben gestoken is gewoon echt mooi om te zien. De kindjes… je ziet dat ze ziek zijn en dat breekt je hart, maar tegelijkertijd zie je ook hun veerkracht en het feit dat kinderen ondanks alles gewoon kinderen willen zijn, in sprookjes willen geloven en zich gewoon ‘normaal’ willen voelen. Ik vond Alice in Wonderland het coolste trouwens 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 oktober 2016 - 15:26

Heel mooi gezegd! Zo is het precies. Ook al kunnen ze niet echt kind zijn en valt er niet veel te lachen, zie je toch dat ze hiervan wel erg genieten. Ik vind het ook zo mooi om te zien hoe mijn collega’s hiermee omgaan, hoe veel liefde er is.

Reply
sunny mama 25 oktober 2016 - 02:39

Prachtige foto’s die een duidelijke impressie geven van een mooie dag!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 oktober 2016 - 15:44

Dankjewel! 🙂

Reply
Natasja 25 oktober 2016 - 00:28

Wat een mooie foto’s. En die kindjes, fijn dat dit georganiseerd wordt voor ze, even niet bezig zijn met ziek zijn. Mijn hart gaat naar hun uit.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 oktober 2016 - 15:52

Dankjewel! Heel fijn voor hun, dat hebben ze wel verdiend. Zoveel liefde op zo een dag!

Reply
Esther 24 oktober 2016 - 14:14

Het was kortom weer prachtig Sabine, wellicht nog wel mooier dan vorig jaar. Echt jammer dat ik dit gemist heb, zo´n mooi moment vol hoop en lachende kindjes die verder weinig hebben om over te lachen. Bedankt voor je mooie reportage!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 oktober 2016 - 15:53

Absoluut, het was prachtig! Jammer dat je er niet bij was, onze afdeling was echt de mooiste dit jaar 😀 De kindjes vonden het ook zo leuk en hebben echt staan dansen ook in het auditorium. Zo mooi om te zien. Het blijft wel echt triest, maar één zo een dagje doet toch iets met ze!

Reply
yvonne 24 oktober 2016 - 14:09

Prachtig om te zien. Het ontroerde mij echt om de kindjes te zien. Wat een werk om de versiering te zien. Mooi hoor.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 oktober 2016 - 11:51

Dankjewel! Ja mij ontroerde het ook, ze zijn zo lief en onschuldig. Heel zielig eigenlijk. Ik ben blij dat het instituut dit elk jaar weer organiseert. Er is veel liefde voor de kindjes en dat is mooi.

Reply
Samaja 24 oktober 2016 - 07:54

Wat een mooi initiatief! Je foto’s ontroerden me.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 oktober 2016 - 11:48

Dankjewel voor je lieve reactie!

Reply
Els 24 oktober 2016 - 06:51

En ook dit is Colombia!!
Wat een inzet, wat een geweldig initiatief!
En je hebt schitterende foto’s gemaakt!
Petje af voor iedereen en de kinderen voorop!
XXX

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 oktober 2016 - 11:47

Ja precies! Dankjewel! xx

Reply
Jennifer 24 oktober 2016 - 04:23

Ach jeetje, wat verdrietig en mooi tegelijk. Lijkt me heel bijzonder om mee te maken. Goed werk! 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 oktober 2016 - 11:47

Dankjewel! Ja heel mooi om mee te maken, soms een beetje moeilijk ook. Je gunt die kindjes zoveel meer 🙂

Reply
Marion 24 oktober 2016 - 01:31

Ik heb hier even geen woorden voor. De prachtige foto”s vol kleur in het contrast met de ziekte van de kinderen die bij sommigen in hun ogen zichtbaar lijkt. Mooi dat jullie dit doen. Heel mooi.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 oktober 2016 - 11:45

Dankjewel Marion. Het is ook wel een beetje een storm van emoties hoor. Vind het zo zielig, maar wil juist blijven lachen voor die kindjes. Heel mooi initiatief altijd van ons instituut.

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!