Home Reizen in Colombia Mijn ouders op bezoek in Colombia: de hoogtepunten!
Reizen in Colombia met mijn ouders

Mijn ouders op bezoek in Colombia: de hoogtepunten!

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Wat bijzonder! Voor de tweede keer na mijn emigratie naar Colombia, vlogen mijn ouders de oceaan over om ons te bezoeken. Voor weer bijna vier weken. Naast dat ik ze heb laten kennismaken met voor hun nieuwe prachtige plekken in Colombia, valt er sowieso in december een hoop te doen. Heel graag neem ik je mee in deze terugblik op een fantastisch bezoek!

Op reis naar Barichara

Twee nachtjes nadat mijn ouders zijn geland in Bogotá stappen we om 6 uur in de ochtend in de bus naar San Gil, waar we overstappen naar Barichara. Een reis van zo’n 8 uur. Voor mijn ouders de eerste keer dat ze dit prachtige dorp met eigen ogen zien, en ze zijn meteen verliefd! De temperatuur, de prachtige witte huisjes met rode daken, de indrukwekkende natuur in de omgeving, de lange wandeling die we maken, de interessante musea waar ik ze mee naartoe neem (papier museum en weverij), Las Velitas en het heerlijke eten. Na 5 dagen zijn we het eigenlijk nog helemaal niet zat, maar we moeten helaas weer terug naar Bogotá. Het bezoek begint goed: wat een fantastische reis was dit! Klik hier voor een complete gids over Barichara, inclusief bezienswaardigheden en hoteltips!

 

Cartagena

Mijn ouders zagen een beetje op tegen de hitte van Cartagena, maar de twee nachten die we bleven waren precies goed! En ja, Cartagena is natuurlijk een stad die je meteen inpakt. De warmte, de totaal andere cultuur, het prachtige historische centrum met de felgekleurde huizen, het lekkere eten en natuurlijk het chocolademuseum. Dat ons bezoek begon met een gigantisch grote kakkerlak in onze toilet mocht de pret niet drukken. Het hotel loste het netjes op en was verder heerlijk. Een prachtige grote kamer, warm water, goede service en middenin het historisch centrum. We bezochten het indrukwekkende Castillo de San Felipe en liepen over de oude muur een rondje om de oude stad. Ik nam mijn ouders mee naar de plek waar we in juli de Colombiaanse bruiloft hadden en we genoten van de sfeer op de vele pleintjes. Ik denk dat ze de volgende keer weer naar Cartagena willen…

 

Kerstlichtjes

Met de kerst rondlopen door de mooiste wijken en steden in Colombia is een ervaring op zich. Eentje die mijn ouders niet snel zullen vergeten denk ik. Vooral Cartagena was indrukwekkend verlicht. Barichara was heel typisch Colombiaans met gekleurde figuren op het centrale plein, en Usaquén in Bogotá een chaos van lichtjes. Ik wilde heel graag nog naar Monserrate om daar in de avond van de lichtjes te genieten, maar helaas: er stond een zo enorm lange rij voor de ingang dat het minstens drie uur zou duren om een ticket te bemachtigen. De volgende keer dus. Maar niet getreurd, ik denk dat ze een goed beeld hebben gekregen van kerst in Colombia!

 

Een bezoek aan mijn werk & cadeautjes geven aan arme kindjes met kanker

Natuurlijk hoorde een bezoek aan mijn werk er ook bij! Ze keken er erg naar uit om te zien waar ik werk en om mijn collega’s te leren kennen. Daarnaast had ik geregeld dat ze meekonden naar het cadeautjes uitdelen aan arme zieke kindjes. Vlakbij het Nationaal Kanker Instituut is een huis waar vrijwilligers zorgen voor kinderen met kanker, uit heel het land. Kinderen van ouders die geen of weinig geld hebben en geen verblijf kunnen betalen tijdens de behandelperiode. Vaak komen kindjes uit warme gebieden en hebben ze geen kleren voor in het koude Bogotá. Daarom kochten we met diverse collega’s voor elk kind een paar schoenen, een broek, een shirt en een speeltje, die we op deze dag gingen geven. Sowieso is dit al een bijzonder gebeuren, maar voor mijn ouders is de manier waarop alles gaat en (niet) wordt georganiseerd al een hele ervaring op zich. Deze dag op mijn werk en de kindjes was een groot hoogtepunt tijdens hun reis!

 

Shoppen!

Echt, ik had geen idee dat mijn ouders zoveel konden kopen! Een tas, hoedjes, vele kettinkjes en armbandjes, een horloge, eten, koffie voor thuis, beeldjes, een poncho, een schilderij, noem maar op. De koffer kon nét dicht toen ze weer weg gingen. Nu verkopen ze in Colombia ook de mooiste dingen, dus niet zo gek dat ze daarvan hebben genoten! Tijdens hun bezoek was er ook toevallig de Expoartesanías in Corferias (een soort Jaarbeurs Utrecht), waar ik ze mee naartoe nam. Voor mij ook de eerste keer en een échte aanrader! Uit het hele land kwamen de beste kunstenaars en creatievelingen om hun waar te verkopen. Van meubels tot sieraden en van lekker eten tot schilderijen. Alles was er te koop. Het is maar goed dat mijn ouders niet in Bogotá wonen, want dan had hun huis nu vol gestaan met al het moois van Colombia!

 

Kerst vieren in Casa Yerbabuena

Vlak voordat mijn ouders kwamen hoorden we dat Jimmy met kerst moest werken, maar de dagen daarvoor vrij zou zijn. Dus boekte ik vliegensvlug twee nachten naar ons droomhuis: Casa Yerbabuena. Op 21 december stouwden we de auto vol met cadeautjes, heel veel eten en kleding en gingen we samen met mijn ouders en schoonmoeder onderweg naar de plek waar we vervroegd kerst vierden. De aankomst over de vier-kilometer lange zandweg in het donker was een beetje spannend, maar eenmaal bij het prachtige huis was het liefde op het eerste gezicht. We hebben ontzettend veel gegeten, cadeautjes uitgepakt, gewandeld en vooral met elkaar gerelaxt op deze heerlijke plek. Wat een succes!

 

De trouwjurk

En toen, nota bene op de dag van vertrek, vonden we nog even dé trouwjurk! Ik had van tevoren nooit gedacht dat ik dit ook echt tijdens het bezoek van mijn ouders zou vinden, maar dat gebeurde dus toch! Toen ik mijn jurk ook nog van mijn ouders cadeau kreeg kon het geluk helemaal niet meer op. Een perfecte afsluiting van een perfect verblijf!

 


Na deze weken in het prachtige Colombia en het vooruitzicht op kou in Nederland wilden mijn ouders eigenlijk nog lang niet weg. Ik denk dat ze dé bestemming hebben gevonden om volgende keer te komen overwinteren, met lekker een paar dagen Cartagena 😀 Pap en mam: dank jullie wel voor deze fantastische tijd samen in Colombia! ♥

 

Lees meer!

50 reacties

Samaja 26 januari 2017 - 02:23

Een mooi verslag met alweer prachtige foto’s. En wat geweldig dat je net dan je trouwjurk vond. Ik ben er nu al benieuwd naar!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 januari 2017 - 17:42

Dankjewel! Ja echt superblij daarmee! 😀

Reply
Rowan 19 januari 2017 - 15:05

Wat een heerlijk fotoverslag! Wat zal jij genoten hebben! En wat hebben jullie veel leuke dingen gedaan!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 januari 2017 - 16:49

Dankjewel! Het was echt super!

Reply
Edith | [travel.create.repeat] 18 januari 2017 - 15:11

Wat een heerlijke blog Sabine, de energie spat er vanaf! Zo leuk dat je ouders je weer zijn komen opzoeken. Er zijn nog een heleboel mooie plekjes in Colombia zie ik graag zou willen verkennen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 januari 2017 - 16:50

Dankjewel! Nu weet jij ook hoe Colombia echt is haha 😀 Mijn ouders vinden het elke keer weer geweldig. Die zie ik echt wel een keer langer blijven 🙂

Reply
Marlies 18 januari 2017 - 12:04

Leuk dat je ouders langs kwamen en zo hebben genoten! Ik heb nooit echt stil gestaan om naar Colombia te gaan maar door jou verhalen, foto’s, … begint het toch wel te kriebelen. Echt prachtig!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 januari 2017 - 16:52

Dankjewel! 😀 Haha ja mijn ouders hadden ook echt nooit gedacht ooit in Colombia te komen, of überhaupt om de oceaan over te steken 😛 Echt eens gaan, je zult het fantastisch vinden!

Reply
Wilma 18 januari 2017 - 00:11

Ongelooflijk fijn zeg om zo met je ouders te genieten. Gun het jullie van harte.
Je hebt schatten van ouders!!
Groet, Wilma

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 januari 2017 - 16:52

Wat lief!! Dankjewel Wilma! Ik kijk alweer uit naar de volgende keer 😀 Groetjes!

Reply
Wendy van Soest 17 januari 2017 - 20:59

Leuk dat je ouders je kwamen opzoeken. Heerlijke foto’s in ieder geval!

XxX

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 januari 2017 - 16:54

Dankjewel Wendy!

Reply
Diana 17 januari 2017 - 18:29

Leuk he bezoek uit Nederland. Helemaal je ouders. wat een mooie tijd heb je gehad zo te lezen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 januari 2017 - 16:55

Ja zooo leuk! Jij weet er alles van natuurlijk 😀 Altijd zo een fijne tijd samen, allemaal quality time 🙂

Reply
Elisa | Lies rond de wereld 17 januari 2017 - 17:25

Leuk om te zien dat jullie zo genoten hebben en wat fijn dat je ouders er even waren. Kerst in Colombia ziet er trouwens spectaculair uit! Ik verbaas mijzelf trouwens ook nog steeds over hoeveel je wel niet op reis mee kan nemen, bij mij uit zich dat vaak in kadootjes voor anderen en spulletjes voor in huis (kan je nooit genoeg hebben toch?) 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 januari 2017 - 16:57

Dankjewel! Ja heel mooi kerst in Colombia. Soms een beetje té kitsch haha, maar vaak heel mooi. Haha ja joh al die leuke dingen die je kunt kopen in een ander land 😀 Al moet ik zeggen dat ik zelf nooit meer echt souvenirs meeneem. Alleen dingen die we echt kunnen gebruiken. Gelukkig maar, want anders zou mijn huis helemaal uitpuilen van mooie spullen uit al die landen haha

Reply
Mirjam 17 januari 2017 - 13:44

Wat een prachtige foto’s, zo scherp! En leuk om te je ouders zo zien te genieten. Ik ben er zeker van dat jullie samen een fijne tijd hebben gehad. En wat bijzonder dat ze meekonden naar het uidelen van de kadootjes voor de zieke kinderen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 januari 2017 - 17:07

Dankjewel! 🙂 Het was absoluut een bijzondere tijd, voor ons allemaal. De cadeautjes voor de kindjes was absoluut een prachtige ervaring!

Reply
Roos 17 januari 2017 - 09:58

Zo fijn hè, die tijd met je ouders! Lijkt zo net alsof er amper afstand tussen hen en jou, en dus NL en Colombia is, hehe. If that were true… 😛 Leuk om zo je verslagje te lezen. 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 17 januari 2017 - 11:19

Ja echt zo fijn! Haha ja we hadden elkaar bijna een jaar niet gezien… hoewel het snel voorbij gaat is het toch vreemd. Voordeel als ze dan komen is dat de quality time veel groter is dan het thuis was.

Reply
Darling Doormat 17 januari 2017 - 09:34

Wat heb je hier weer een prachtverhaal van gemaakt, Sabine. Ik denk dat ik ook maar bij jou kom overwinteren 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 17 januari 2017 - 11:31

Dankjewel!! Haha dat zal je zeker bevallen 😀

Reply
Els 17 januari 2017 - 05:22

Een mooi verslag! Het was inderdaad allemaal heel bijzonder!
Ja, op dat eeuwig durende lekkere temperatuurtje ben ik wel jaloers!
Xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 17 januari 2017 - 11:32

Haha ja heerlijk he? Fijn dat jullie het zo leuk vonden allemaal! xx

Reply
yvonne 17 januari 2017 - 05:06

wat heerlijk dat jullie zo hebben genoten!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 17 januari 2017 - 11:34

Zeker! Dankjewel! 🙂

Reply
Nesrin 16 januari 2017 - 17:33

Ik kijk mijn ogen uit, die foto’s van jou zijn abnormaal mooi. Ik vind die foto met je ouders in het chocolademuseum heel leuk. Gaaf dat je zo veel hebt gedaan met je ouders.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 17 januari 2017 - 11:37

Ah lief, dankjewel! De tijd zat ook helemaal vol, heb ze overal mee naartoe gesleept 😛 Dat chocolademuseum was wel heel tof trouwens, zoiets leuks om samen te doen!

Reply
Niels 16 januari 2017 - 14:33

Wat een leuke tijd heb je gehad met je ouders. Mooi om te zien dat je ze alle dingen laat zien waar je zo van hebt leren houden en waar je over hebt geschreven. Goed om te horen dat jullie een hele fijne tijd hebben gehad. Maar serieus? Een heel dienblad vol bonen? Hoe krijg je het weg, haha

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 17 januari 2017 - 11:39

Dankjewel! Het was echt heerlijk, het land is ook zo mooi en er is zoveel te doen! We kunnen nog wel twee maanden vullen 😛 Haha ja die bonen was een beetje veel haha, al eet ik dit normaal wel, maar wel iets minder inderdaad haha

Reply
Sofie 16 januari 2017 - 13:56

Oh wat leuk zeg! En wat een prachtige foto’s <3

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 17 januari 2017 - 11:38

Dankjewel Sofie! 🙂

Reply
Kliefje 16 januari 2017 - 13:13

Mooie beelden weer joh! Prachtig <3

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 17 januari 2017 - 11:41

Dankjewel! xx

Reply
Carolien 16 januari 2017 - 12:42

Wat leuk dat je ouders er waren met kerst. Gave foto’s! En aan tafel, die een na laatste foto, is dat bij jullie thuis? Zo knus!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 17 januari 2017 - 11:42

Ja superleuk! Zo gelukkig met z’n allen na elkaar bijna een jaar niet gezien te hebben! En nee was dat maar waar dat wij zo een prachtig knus huis hadden 😀 Dat was in Casa Yerbabuena, de verlaten finca 🙂

Reply
Gré van der Meulen 16 januari 2017 - 11:46

Gré

Het zijn voor jullie allemaal vast onvergetelijke weken geweest! En ik heb ook genoten , van zowel de foto’s, maar ook van de tekst.
Ik lees met plezier je blog!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 17 januari 2017 - 12:00

Dankjewel Gré, wat leuk om te horen! 😀 Mijn ouders hebben genoten, dat is zeker! 🙂 Groetjes!

Reply
Lizette 16 januari 2017 - 08:34

Wat een bijzonder samenzijn! En fantastisch mooie foto’s, Sabine. Je ouders zien er heerlijk ontspannen uit. (En jij ook, as always.) Ik hoop dat ze volgend jaar weer bij je komen overwinteren.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 17 januari 2017 - 12:14

Dankjewel! 🙂 Het was weer fantastisch! 😀 Ik hoop ook dat ze volgend jaar weer komen, maar aangezien mijn moeder echt een hekel heeft aan de winter is die kans er best wel haha

Reply
Galina 16 januari 2017 - 08:13

Volgens mij hebben jullie echt een geweldige tijd gehad samen. Die bovenste foto kan zo in een grote lijst aan de muur, echt geweldig weer (alle foto’s trouwens, maar die bovenste springt er voor mij het meeste uit). Super dat je je trouwjurk hebt gevonden én hebt gekregen, echt heel lief!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 17 januari 2017 - 12:16

Ja absoluut! 😀 Dankjewel ook! Die foto zag ik er echt op het laatste moment nog tussen staan, vind m zelf ook wel heel geslaagd haha 😀

Reply
MyriamC 16 januari 2017 - 06:17

Wat een heerlijke tijd hebben jullie gehad.
De foto’s van je moeder met de kindjes zijn ontroerend mooi. ♥️ (De andere foto’s ook trouwens!)

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 17 januari 2017 - 12:12

Dankjewel! Met de kindjes was ook wel heel bijzonder! Dat jongetje was er in eerste instantie niet omdat hij behandeling had, maar op het laatste moment kwam hij toch nog binnen en konden we hem zelf persoonlijk zijn cadeautje geven 🙂

Reply
Margo 16 januari 2017 - 05:15

Fijn om te lezen en je zult genoten hebben met je ouders 4 weken bij je! Heerlijk om weer even in je leven te mogen kijken 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 17 januari 2017 - 12:11

Dankjewel! Ik vind het zelf ook altijd leuk terug te kijken op zo een mooie tijd! Mijn ouders gaan vast een heel mooi fotoboek maken 🙂

Reply
Thea de Vries 16 januari 2017 - 04:06

Prachtig!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 17 januari 2017 - 12:01

Dankjewel!

Reply
Alie 16 januari 2017 - 02:46

Wat moet dat een heerlijke tijd zijn geweest met je ouders. Het plezier en het genieten is te zien. Prachtige foto’s ook weer.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 17 januari 2017 - 12:10

Dankjewel! Dat was het zeker en we hebben met z’n allen maximaal genoten!

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!