Home De omgeving van Bogotá Wat beleef je tijdens een dagje weg met de auto in Colombia? Ga mee op roadtrip!
Off the beaten track Colombia Cundinamarca

Wat beleef je tijdens een dagje weg met de auto in Colombia? Ga mee op roadtrip!

door Sabine
Languages / Talen:
 

Vorig weekend gingen Jimmy en ik voor het eerst met onze gloednieuwe auto Bogotá uit om Cundinamarca onveilig te maken. Want ja, we moesten natuurlijk wel zo snel mogelijk uitvinden of onze nieuwste aanwinst het écht beter doet op slechte wegen. Kijk mee met onze avonturen tijdens een ritje buiten de gebaande paden in het prachtige Cundinamarca!

Waar gaan we heen?

We rijden richting Guasca, om op zoek te gaan naar Lagunas de Siecha. Een plek die spectaculair mooi schijnt te zijn. Van tevoren weten we al dat het een kleine uitdaging zou worden om daar ook te belanden, want op de kaart is het al moeilijk te vinden. We besluiten dus maar gewoon die richting op te rijden en te zien waar we uitkomen. Nadat we al een heel wat kilometers hebben gemaakt, blijkt de weg naar de meertjes afgesloten. Dat vertelt een andere automobilist aan ons, zodat we niet verder rijden voor niets. We keren om en rijden de andere auto’s achterna, diep de bergen in. Komen we ooit bij onze bestemming?

 

In de bergen in de file

En toen stonden we in de file. Op een smalle zandweg midden in de natuur. Geen huis of snelweg te bekennen. Ik stap uit en ga een paar auto’s verderop vragen of iemand weet wat er aan de hand is. Mij wordt verteld dat de weg zo smal is dat de grote vrachtwagens vanaf de andere kant, die ook moeten omrijden, en de personenauto’s niet langs elkaar kunnen. Dus staat alles van beide kanten helemaal stil. Ik besluit dan maar even van het mooie uitzicht te gaan genieten en we eten wat van ons zelf gebakken brood. Af en toe schuift de file een beetje op, en na zo’n drie kwartier kunnen we langzaam weer verder rijden.

 

Voor het eerst zelf rijden in de nieuwe auto

Spannend! Ergens midden op een zandweg zet Jimmy de wagen aan de kant en zegt dat ik aan de beurt ben. Zo gezegd zo gedaan en dus stap ik achter het stuur. Eerst de stoel en het stuur verstellen op mijn hoogte, waarna Jimmy uitlegt hoe de automaat werkt en hoe ik überhaupt de auto start. Al snel waren we onderweg en reed ik helemaal zelf in een automaat! Na mijn ervaring in onze vorige auto over slechte wegen was dit echt een verademing. Lekker soepel rijden met nog een aardig tempo, het zand in een grote wolk achter ons latend. Ik voelde me helemaal in mijn element op die zandweg off the beaten track in Colombia!

 

Guasca: een schattig dorpje in Cundinamarca

Het was eigenlijk helemaal niet de bedoeling om via het dorpje Guasca te rijden, maar de omweg leidde ons hier automatisch naartoe. Tijdens onze rit naar het indrukwekkende Guavio zijn we hier al eens langsgekomen, maar toen zijn we niet het dorpje ingegaan. Guasca is gelegen op 2700 meter hoogte in het Andesgebergte. Er wonen ruim 5000 inwoners. Door het nemen van een verkeerde afslag rijden we nu wél naar het centrum en daar blijkt een bijzonder mooie kerk te staan. Echter, wat misschien nog wel mooier was, is de indrukwekkende wolkenlucht die ik zag toen ik naar boven keek!

 

Alleen op de wereld in Colombia

Na Guasca gaan we weer de bergen in op zoek naar Lagunas de Siecha. We merken al snel dat niemand meer deze kant op gaat en voor we het weten scheuren we helemaal alleen over de zandwegen, langs de weilanden en de bergen. Af en toe staan er bordjes en worden we een nog smallere weg ingestuurd. We rijden langs verlaten heides en af en toe een schattig huisje. De zon en wolken wisselen elkaar af en we genieten volop van de prachtige uitzichten.

 

Bereiken we Lagunas de Siecha?

Helaas, na een paar kilometer rijden zijn we echt in the middle of nowhere en besluiten we terug te gaan. We hebben geen idee meer welke kant het op is en vooral hoe ver het nog is. Internet hebben we al lang niet meer en op Google stonden de meertjes ook niet goed aangegeven. We keren om op de smalle zandweg om terug te keren naar Bogotá. Ik wil dolgraag terug om die ene plek die zo prachtig moet zijn toch nog te vinden!

 

Ik baalde er best even van dat we onze bestemming niet bereikt hebben, maar tenminste hebben we nu een reden om weer terug te gaan. Daarnaast is gewoon rijden en ontdekken in Colombia altijd leuk. Ik kan zo genieten van de prachtige omgeving!

 


 

Lees meer!

36 reacties

Saskia 26 februari 2017 - 05:15

Soms is (heel cliché) de reis erheen mooier dan de bestemming. Prachtige foto’s weer van een geweldig mooie natuur. Leuk dat je ons een kijkje geeft d.m.v. deze foto’s en verhalen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 februari 2017 - 10:39

Precies! 😀 Dankjewel!

Reply
Vetexbart 24 februari 2017 - 03:58

De plannen om op het einde van het jaar naar Colombia te reizen krijgen steeds meer en meer vorm. Ik kom een keertje meer kijken om extra inspiratie op te doen 🙂 Zo’n roadtrip is alvast geweldig! Prachtige en kleurrijke foto’s ook Sabine.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 februari 2017 - 10:41

Wat leuk!! En dankjewel! 🙂 Als je plannen concreet zijn laat het me vooral weten: er komen regelmatig reizigers bij ons slapen tijdens hun verblijf in Bogotá, dus als we op dat moment ook in Bogotá zijn en we geen ander bezoek hebben, zijn jullie welkom!

Reply
Morgaine 23 februari 2017 - 04:48

hahaha het laatste wat je verwacht, file in de bergen.. nou ja, daar bij jullie dan, vervolgens iets niet kunnen vinden, tijd voor toch ouderwetse auto kaarten? die zijn er hoop ik toch wel? 😉

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 februari 2017 - 10:42

Hahaha ja dat verwacht je niet he 😛 Ik heb hier nog nooit een wegenkaart gezien, maar ze zijn er vast wel. Al is normaal gesproken google maps wel echt handiger, want als er internet is geeft dat ook file ed aan. Nu dus niet in de bergen haha

Reply
Rowan 22 februari 2017 - 15:59

Wat leuk om met je mee te gaan op roadtrip! Prachtige foto’s ook!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 februari 2017 - 10:43

Dankjewel! 🙂

Reply
Wanda 22 februari 2017 - 15:41

Wow, wat verbaas je me iedere keer weer met je prachtige foto’s van Colombia! De natuur is er erg adembenemend. Zou wat dat betreft echt iets voor mij zijn. Wie weet ooit… Maarre, vond je het niet eng om over die smalle wegen te rijden dan? Ik zou doodsangsten uitstaan dat mijn nieuwe prachtige bolide een deuk op zou lopen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 februari 2017 - 10:44

Dankjewel! Voor jullie zou dit zeker heel leuk zijn! 😀 Ik vond het zeker niet eng, maar ben het ook al wel gewend hier natuurlijk haha. Hebben echt veel engere dingen meegemaakt hier op de weg haha

Reply
Elisa | Lies rond de wereld 22 februari 2017 - 15:21

Jammer dat je de eindbestemming niet hebt bereikt, ben nu wel heel benieuwd hoe het eruit ziet 🙂 De omgeving ziet er wel weer super uit! Ik vind zo’n mini roadtripje ook altijd superleuk om te doen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 februari 2017 - 10:45

Haha ja ik ben ook benieuwd! Het schijnt in een nationaal park te liggen waar we nog eens heen willen, dus het gaat vast echt een keer gebeuren 😀

Reply
Myriam 22 februari 2017 - 11:39

Wat is het daar toch mooi!!!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 februari 2017 - 10:45

Jaa absoluut! 😀

Reply
Marle 21 februari 2017 - 15:33

Ahh wat ziet het er mooi uit daar, zeg! Lijkt me zo’n bijzonder land! Ik werk momenteel met een klant die vrijwilligerswerk doet in Colombia (mbt straatkinderen) en die verhalen zijn ook altijd zo fantastisch!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 februari 2017 - 10:47

Dankjewel! Wat leuk zeg vrijwilligerswerk met straatkinderen! Die zijn er hier best wel veel dus wat hulp is nodig!

Reply
Roos 21 februari 2017 - 13:05

Ah, wat jammer dat je ‘de plek’ niet gevonden hebt, erg irritant als iets niet gaat zoals je in gedachten had. Maar, wel een prachtige rit en een auto(maat)ervaring rijker. 🙂 Je woon op een ontzettend mooi stukje aarde!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 februari 2017 - 10:48

Ja precies, had er graag willen komen, maar dat gaat zeker nog eens gebeuren! Het is hier echt zo mooi, afgelopen weekend weer weggeweest naar een supermooi gebied!

Reply
yvonne 21 februari 2017 - 01:15

Ondanks dat je je bestemming niet hebt gevonden was het toch wel een leuke dag zo te zien. 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 februari 2017 - 10:48

Ja het was heel leuk en mooi! De bestemming komt og wel een keer 😀

Reply
Stéphanie 20 februari 2017 - 11:06

Oh balen zeg dat jullie de meertjes niet vonden.. gelukkig was de reis in die richting wel fijn en daar draait het ook een beetje om, toch? 🙂 Je hebt nu in ieder geval en goede reden om eens terug te gaan, dat moet zeker lukken met jullie nieuwe stevige wagen met automaat. Die wolkenlucht boven het kerkje is inderdaad waanzinnig mooi. Contrasteert ook zo mooi met de kleur van de kerk. Geweldig!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 februari 2017 - 10:49

Ja precies, het was alsnog heel mooi 🙂 Dankjewel ook! Het was toen echt nog supermooi weer, inmiddels lijkt het regenseizoen te zijn aangebroken haha

Reply
Dicky 20 februari 2017 - 10:28

weer een een mooi avontuur beleefd
ik vind jullie echt helden om dat allemaal maar zo te doen
ik ben altijd bang dat ik verdwaal. En doe het in mijn broek van angst
Weer hel mooie foto’s Sabine,heb er weer van genoten.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 27 februari 2017 - 10:51

Dankjewel! 😀 Ik vind het heerlijk om wat rond te rijden, zo kom je echt op de mooiste plekken. Wel alleen waar het veilig is natuurlijk haha 🙂 Afgelopen weekend weer nieuwe dingen ontdekt, daarover binnenkort een blog!

Reply
Els 20 februari 2017 - 10:10

Kijk wel uit hè. Hoe weet je dat het veilig Is als je niet weet waar je bent. Engerds!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 20 februari 2017 - 10:15

Waarom zou het niet veilig zijn? Cundinamarca is veilig.

Reply
Esther 21 februari 2017 - 11:10

Precies….Els, gelukkig is Colombia (en Cundinamarca) echt behoorlijk veilig geworden. In onveilige gebieden merk je meteen dat er iets aan de hand is, andere sfeer op straat, geuniformeerde mensen….. valt wel mee met dat “engerds”…

Reply
Thea de Vries 20 februari 2017 - 04:53

Wat een prachtige foto’s heb je weer gemaakt Sabine, schitterend. Ik popel om ook die kant op te gaan. We zijn vlakbij Guasca geweest geloof ik, met Es. Is het gebied waar jullie dwaalden helemaal veilig? Daar zou ik mezelf een beetje druk om maken, niet weten waar je bent. Ik vind jullie stoer!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 20 februari 2017 - 10:20

Dankjewel Thea! Cundinamarca is helemaal veilig, dus dat is geen probleem. Dat gebied waar we waren ligt dicht tegen een national park aan waar we ook nog eens heen willen om te wandelen.

Reply
Thea de Vries 20 februari 2017 - 10:31

Sabine ik vroeg over de veiligheid om dat wij bij Fusagasuga ook aan het dwalen waren en ons werd verteld dat het geen veilige streek was om als toerist in rond te rijden…..is toch ook Cundinamarca?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 20 februari 2017 - 10:39

Ja klopt inderdaad, dat is ook Cundinamarca, alleen helemaal de andere kant. Ik weet niet of dat onveilig zou zijn… Soacha wel, maar daar valt ook niks te zoeken. Ik ga dat eens uitzoeken. We zijn daar weleens doorheen gereden, maar de omgeving ken ik niet. Dat is toch vlakbij waar jullie altijd op vakantie gaan?

Reply
Esther 21 februari 2017 - 11:11

Sabine dat was toen we richting Tibacuy per ongeluk gingen. Daar schijnt het nog wel eens onrustig te zijn….

Ilona 20 februari 2017 - 01:53

Hoe cliche, soms is de reis er naartoe zelfs beter dan de bestemming 😉 Weer een avontuur, Sabine. Fijn dat je nu een nieuw crossmonster hebt dat korte mette maakt met iele zandweggetjes. Dat was in Zuid-Afrika met onze Kia Picanto toch anders. Mooie foto’s en een prachtige omgeving. En ook die wolkenpartij en dat kerkje..Wow!!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 20 februari 2017 - 10:31

Haha ja precies! Dankjewel! De auto werkt echt goed mee ja, heel fijn. Ik heb ook weleens een heel mini wagentje gehuurd waarmee ik amper de berg op kwam haha. Ik kom er net achter dat de meertjes onderdeel zijn van een national park waar we al tijden graag heen willen, maar wat niet mag zonder gids. Moeten we dus echt eens gaan doen!

Reply
Chicharrero 19 februari 2017 - 21:57

Aan de foto’s te zien was je er bijna.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 februari 2017 - 21:59

Ah nee echt? Ken je het daar? We zagen echt helemaal niks in de verte en er was niemand meer. Dat is helemaal balen haha ? Nouja dan weten we nu hoe we moeten rijden ?

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!