Home De omgeving van Bogotá Fotoblog: wandelen hoog in de Colombiaanse Andes
Andesgebergte

Fotoblog: wandelen hoog in de Colombiaanse Andes

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Afgelopen zondag kwam er weer bezoek uit Nederland, dit keer van vriend en promotie-begeleider Roberto. Maandag was een vrije dag en wat is er leuker dan de grote stad te ontvluchten om een lange wandeling te maken door de Colombiaanse Andes? Precies. Dus gewapend met onze nieuwe camera stappen we in de auto op weg naar een klein dorpje ten westen van Bogotá. Het belooft een geweldig mooie tocht te worden op grote hoogte door prachtige landschappen vol met aardappelen, heerlijke geuren, allerlei dieren en kleurrijke bloemen. Wandel je met ons mee?

 

In het dorpje La Pradera, ten westen van de stad, ontmoeten we onze gids en de rest van de groep. We bevinden ons op ongeveer gelijke hoogte met Bogotá, op zo’n 2700 meter. Buiten is het fris, maar aangezien we vooral omhoog lopen warmen we snel op. Al snel komen we vanuit het dorpje in de wildernis, omhoog over stijle paadjes en grote stenen, langs aardappelvelden en koeien. Onderweg zien we vliegenzwammen, prachtige meren, mooie bloemen, geweldige uitzichten, hoge bergen en veel paarden en koeien. En kolibries die helaas niet op de foto willen.

 

De tocht gaat vooral omhoog, wat best zwaar is. Al snel ben ik de laatste van de groep, maar het maakt me niets uit. De frisse lucht en de prachtige omgeving neem ik helemaal in me op. Na zo’n drie uur lopen komen we bij een meertje waar we lunchen. Na flink klimmen zitten we opeens op 3200 meter hoogte, waar het behoorlijk koud is. Na de lunch beginnen we aan het laatste stuk: naar de top.

 

We komen bij een paadje dat vol staat met eucalyptusbomen. De lekkerste geur ooit. Veel blaadjes zijn van de boom gevallen, maar die ruiken nog steeds heerlijk. Een heel bijzondere ervaring kan ik wel zeggen. Even verderop gaan de eucalyptusbomen over in prachtige kerstbomen. Met van die lange groene naalden die een heerlijke dennengeur afgeven. Ik wil hier eeuwig blijven.

 

Na zo’n vijf uur wandelen zijn we bijna bij het hoogste punt aangekomen. Hoe hoger we komen, hoe lastiger Roberto, die nog niet aan de hoogte is gewend, het heeft om inspanning te leveren. Op ruim 3500 meter zijn we bij de top. Letterlijk. Boven de wolken. Hartstikke koud. Vanaf de berg hebben we een geweldig mooi uitzicht over de omgeving en kunnen we zelfs Bogotá zien. De wolken hangen tussen de bergen wat een magisch effect geeft. Al liggend in het gras genieten we van iets dat op een sprookje lijkt.

 

Op de terugweg hebben we gezelschap van een schattig klein hondje, dat als een echte schooier aan mama is ontsnapt, die op die prachtige top nog steeds van het uitzicht ligt te genieten. Een paar kilometer naar beneden is het kleine bolletje er nog steeds. Hij is inmiddels zover uit de richting dat we ons een beetje zorgen maken. Gelukkig rijdt er een wagen vol agenten op weg naar boven, die het vluchtgedrag van ons nieuwe vriendje totaal onacceptabel vinden. Ze arresteren de arme stakker en nemen hem mee terug naar boven. Terug naar mama.

 

Na zo’n zes uur wandelen komen we aan bij de bus. Het was een geweldige dag zo dicht bij de grote stad en zo diep in de prachtige Colombiaanse natuur, zelfs tot boven de wolken. Door de hoogte hebben we het inmiddels behoorlijk koud gekregen, en dankbaar en voldaan ploffen we dan ook neer in de warme bus. Dit was absoluut één van de mooiste tochten ooit. Een dag vol samenzijn, frisse lucht, heerlijke geuren en een geweldig mooie natuur. Een genot voor de zintuigen. Colombia: wat bén je toch prachtig!

 

Lees meer!

89 reacties

Yvonne 9 maart 2016 - 11:00

Wat een schitterende natuur en een fantastische tocht, kan me voorstellen dat het wel best pittig was. Mooie foto’s ook!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 maart 2016 - 10:02

Dankjewel! Ja is echt werkelijk prachtig hier! Het was behoorlijk pittig, vooral voor degene die de hoogte niet gewend zijn 🙂 Het voordeel van de hoogte is wel dat het niet zo warm is, eerder koud zelfs.

Reply
Yvonne 10 maart 2016 - 10:44

Goede voorbereiding eigenlijk wel vereist dus 🙂 Idd wel prettig dat het dan niet warm is, met de hoogte heb je het dan al wel zwaar genoeg… wij hebben er eigenlijk altijd wel last van bij dit soort plekken

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 12 maart 2016 - 18:16

Ja velen hebben er last van, met name als je er net bent. Ik heb destijds zo’n 4 weken moeten wennen denk ik. Gelukkig merkte ik er alleen iets van als ik me ging inspannen. Zo een wandeling is dan niet zo handig om te doen en kan zelfs gevaarlijk zijn.

Reply
BYE BYE 2015 – HELLO 2016! | BESABINE 30 december 2015 - 21:41

[…] wandelingen, de mango-route, Chicaque, na regen komt zonneschijn en in de Andes, hebben we gemaakt in dit prachtige land. Volgend jaar […]

Reply
Marcella 8 december 2015 - 14:17

Wat een geweldige tocht zeg, klinkt goed! En wat een prachtige foto’s. Je maakt me wel steeds nieuwsgieriger naar Colombia hoor 🙂

Reply
Sabine 8 december 2015 - 16:01

Haha je bent van harte welkom 😀

Reply
Pirre 6 december 2015 - 13:33

Wauw, mooi om te zien zeg. Prachtige foto’s ook! ☺️

Reply
Sabine 7 december 2015 - 07:47

Dankjewel! Het was ook zo mooi! En met die nieuwe camera is het nóg leuker 😛

Reply
Deborah Hamar 6 december 2015 - 05:31

Wat een prachtige omgeving! Iedere keer weer wordt ik door je blog mee getrokken naar de mooie natuur daar!! Heerlijk.

Reply
Sabine 7 december 2015 - 07:41

Dankjewel! Ja echt zó mooi! Genieten we echt van! En nu met die nieuwe camera is het nóg leuker 😀

Reply
Annelies Verdienen 4 december 2015 - 12:32

wauw de tranen springen me in de ogen van je foto’s. Wat een heerlijk land lijkt me dit, het ziet er prachtig uit.

Reply
Sabine 4 december 2015 - 19:28

Wat lief! 🙂 Dankjewel! Ja het is hier waanzinnig mooi!

Reply
De aanloop naar de allerleukste maand van het jaar: let December begin! | BESABINE 1 december 2015 - 21:03

[…] weken geleden was ons bezoek, Roberto, nog hier. We hebben zoveel leuks gedaan, van lange fotogenieke wandelingen tot schattige martktjes en mooie dorpjes. Terwijl ons huis al half november compleet kerstproof was […]

Reply
Birgit Roobol 29 november 2015 - 14:02

Heel gaaf om rond te kijken op je blog. Colombia stond voor mij altijd een beetje gelijk aan de verhalen over Pablo Escobar (bedankt, Netflix!), maar tof om te zien hoe jij een compleet ander beeld schetst van dit prachtige land! Colombia gaat zéker op de to-go-list!

Reply
Sabine 30 november 2015 - 06:53

Dankjewel! Dat is een bijzonder mooi compliment 😀 Het grootste risico van Colombia is dat je niet meer weg wilt :p

Reply
Wildcard 29 november 2015 - 12:54

Wat mooi die foto’s en zo’n prachtige omgevingen.

Reply
Sabine 30 november 2015 - 06:48

Dankjewel! Het was ook heerlijk ze te maken 🙂

Reply
Wildcard 30 november 2015 - 06:51

Ja, dat geloof ik best 🙂

Reply
Celinemiene | Een simpele lach maakt je dag. 27 november 2015 - 07:46

Wat een mooie en leuke foto’s, leuk om dit zo te lezen!

Reply
Bart I Hasta la Proxima 27 november 2015 - 07:38

Wat veel foto’s.. En wat mooi. Die Nikkon doet zijn werk goed. (En de fotograaf/fotografe natuurlijk ook) 🙂

Reply
eva 25 november 2015 - 14:42

Wauw wat een mooie foto’s!! Ik kan niet wachten om die kant op te gaan!

Reply
Sabine 25 november 2015 - 15:26

Dankjewel! Heb je al plannen? Je bent welkom in ieder geval! 🙂

Reply
Lizzy 25 november 2015 - 08:40

Wat een mooie foto’s! Echt een geweldige omgeving! En wow, knap dat je zo lang kunt wandelen achter elkaar! Ik zou het niet volhouden!

Reply
Sabine 25 november 2015 - 08:52

Dankjewel! Was ook wel pittig hoor. Ging ook vrij langzaam allemaal haha. Het zijn in een groep maakt dat je doorgaat, en de prachtige natuur natuurlijk 😀

Reply
Falderie 25 november 2015 - 02:21

Wow, wat een prachtige natuur!
Die beelden doen de hectische gebeurtenissen van de voorbije dagen heel even vergeten…

Reply
Carpe Diem 24 november 2015 - 15:16

Wauw, prachtige foto’s heb je gemaakt van een zeer mooie omgeving! 6 uur wandelen is best veel, maar zo te zien was het zeker de moeite waard!

Reply
Sabine 24 november 2015 - 15:27

Dankje! Ja was behoorlijk pittig, maar voelde me zeer voldaan na afloop 😀 Kijk regelmatig naar de foto’s terug, want het was zo prachtig!

Reply
Vetexbart.be (@vetexbart) 24 november 2015 - 08:06

Wat een prachtige foto’s! Ben echt wel jaloers hoor. Wow, zes uur wandelen is wel dadelijk genoeg denk ik, hopelijk was het niet te steil 🙂

Reply
Sabine 24 november 2015 - 10:31

Haha dankjewel! Ja best veel 6 uur, en het was wel heel steil, ook moeilijk te wandelen met stenen enzo. Dus best pittig. Ik ging ook niet zo snel 😉

Reply
Simone 23 november 2015 - 14:10

Als ik niet zo ziek was, had ik meteen een ticket geboekt en gevraagd of ik bij jullie kon logeren hihi. Wat ontzettend mooi daar! Trouwens, je hebt echt fotografietalent! Geniet je van je cameraatje?

Reply
Sabine 23 november 2015 - 15:24

🙂 Wat leuk! En dankjewel! Ook veel credits voor mijn vriendje: de helft van de foto’s zijn door hem gemaakt. We genieten allebei echt zo erg van de camera! Echt ongelooflijk wat een fijn ding en hoe anders het fotograferen opeens is… heerlijk!

Reply
Florentine 23 november 2015 - 13:19

Oh wauw, wat geweldig!!!

Reply
Sabine 23 november 2015 - 13:55

Dankje!

Reply
wilma 23 november 2015 - 10:40

Echt heel mooi en lekker zo’n wandeling. Vind het ook zo heerlijk om te lopen.
Kijk ook altijd graag naar de lucht tijdens het wandelen of rijden. En dan hoor ik: Wait! The ditch!
O jak, ja, Maar kan ik er wat aan doen dat de lucht achter me zo mooi is boven de Rockies.
Mss eens naar het zuiden rijden, kom ik zo maar voorbij mss.
Groeten uit het Noorden!!
Wilma

Reply
Sabine 23 november 2015 - 13:53

Ja heerlijk wandelen! De lucht is inderdaad vaak heel mooi. Zeker met wolken erbij! Waar woon jij dan? In Canada? Groetjes!

Reply
wilma 23 november 2015 - 15:32

Yup, we do. ALs ik op straat ga staan en kijk naar rechts zie ik ze!

Reply
Sabine 23 november 2015 - 15:36

Wauw wat prachtig! Dan woon je echt op een bijzondere plek! Geniet er maar van 😀

Reply
Nathalie 23 november 2015 - 10:05

Wouw wat een mooie foto’s echt prachtig.. zo iets zou ik ook echt nog eens willen doen..

Reply
Sabine 23 november 2015 - 13:51

Dankjewel! Lange wandelingen hier zijn echt heel goed geschikt voor fotografie 🙂

Reply
sunny mama 23 november 2015 - 05:34

Prachtige foto’s heb je gemaakt!
Ik meen me te herinneren dat de Colombianen die ik destijds ontmoet heb veel belang hechtten aan de balans tussen werk en ontspanning en echt veel ondernamen om op een constructieve manier die balans goed te onderhouden, veel meer dan de mensen hier in Nederland, is mijn indruk.

Reply
Sabine 23 november 2015 - 13:50

Dankjewel! Mijn vriend ook, allebei de helft ongeveer 🙂 Ook hij heeft het fotovirus te pakken hahaha. Dat wat je zegt over de balans tussen werk en ontspanning klopt wel denk ik! Ze kunnen beter loslaten ook heb ik het idee.

Reply
sunny mama 25 november 2015 - 08:38

Dat idee (over dat loslaten) heb ik ook van de Colombianen. Wanneer ze op hun werk zijn, werken ze. Wanneer ze vrije tijd hebben, hebben ze vrije tijd. Ze kunnen dat op een of andere manier heel goed gescheiden houden.

Reply
Mathilde 22 november 2015 - 17:45

ooh wat heerlijk, dit doet me in mijmeringen vervallen. Gouden tijden herleven. Hoewel, niet alles was rozegeur, het leven in Colombia was ook vaak gevaarlijk, eng, stressvol. Maar gelukkig overheersen de goede herinneringen.

Reply
Sabine 22 november 2015 - 18:54

Ja kan ik me voorstellen… herinneringen… Gelukkig is alles stukken beter geworden (nog lang niet optimaal hoor). Ik geniet echt volop van alles hier eigenlijk.

Reply
Billy 22 november 2015 - 14:57

schitterend hoor, ik zou ook wel zo’n tocht willen meemaken!

Reply
Sabine 22 november 2015 - 18:53

Dankjewel! Echt prachtig! Toch maar dat ticket boeken 😉

Reply
Jaixy 22 november 2015 - 13:27

Wauw!! Prachtige foto’s! En zag ik zowaar een foto van paddestoelen??
Mooi hoor!

Reply
Sabine 22 november 2015 - 18:52

Bedankt! Ja we hebben 3 vliegenzwammen gezien! Van die prachtige roden met witte stippen hahaha 😀

Reply
Kees en Attie 22 november 2015 - 08:11

Wat een mooi verhaal weer met prachtige foto’s! Wij lezen iedere keer weer met veel plezier je belevenissen daar in Colombia.

Reply
Sabine 22 november 2015 - 18:51

Bedankt! Leuk dat jullie alles meelezen! 😀

Reply
Morgaine 22 november 2015 - 05:01

Absoluut te wauw dit, mooi, ik heb genoten van je slideshows van a tot z! Ennuh, in de eerste slideshow, die oranje bloemen weet jij hoe die heet hier? hahaha Zo nee, ik wel. Hier is het een kamerplant en mijn moeder kocht hem ergens elk jaar voor bij ons thuis… want? Susanna met de mooie ogen wordt die genoemd. Altijd leuk om uit te zoeken waar een kamerplant hier in de natuur gewoon groeit, hahaha gevonden! 😀

En dan die vliegenzwammen, ik mij maar suf zoeken voor oa jou, om jou de herfst te brengen en zie hier, ze groeien daar ook! hahaha geweldig!

X

Reply
Sabine 22 november 2015 - 18:48

Bedankt zeg! Wat een lieve woorden <3 Die oranje bloemen..geen idee haha supergrappig van de kamerplant! Naar jou vernoemd nog wel 😀 Heb ik die toch maar mooi ff in het wild op de foto gezet zonder dat ik dit wist 😛
Haha die vliegenzwammen… sorry meid hahahaha. Dit was echt puur toeval dat we ze tegenkwamen. Meer dan die op de foto staan heb ik ook niet gezien trouwens. Ik vind die ene met die witte stippen wel heel mooi, die stond ook nog onder een naaldboom. Zelfs de natuur bereidt zich voor op kerst 😉 xxx

Reply
Morgaine 22 november 2015 - 19:21

Zo zie je maar weer, heel bijzonder dit 😀

Reply
Judith van der Vaart 21 november 2015 - 11:48

Wat een mooi verhaal en weer schitterende foto’s. De nieuwe camera voldoet helemaal aan je wensen, denk ik. Maak je ook wel eens een fotoboek van zo’n tocht?

Reply
Sabine 22 november 2015 - 18:45

Dankjewel Judith! De camera voldoet inderdaad helemaal aan onze wensen, zijn er ontzettend blij mee! Ik maak eigenlijk nooit een fotoboek, behalve de collages op wordpress… is wel leuk om eens te doen. Heb wel fotoboeken in NL gemaakt van reizen en die vond ik altijd erg mooi. Dus misschien toch weer eens doen!

Reply
wiebie74 21 november 2015 - 09:11

Je blijft me iedere keer weer verbazen met de meest prachtige foto’s van dit land. Voor mij stond Colombia altijd gelijk aan armoede, drugs, criminaliteit en ruige natuur. Maar je foto’s en verhalen geven ook een heel ander beeld van dit land weer. Echt een prachtige natuur met veel bezienswaardigheden…

Reply
Sabine 22 november 2015 - 18:43

Dankjewel! Heel lief! Leuk dat ik je een ander beeld kan bezorgen haha 😀 Het is hier zo mooi, ik geniet er elke keer weer ontzettend van!

Reply
Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla 21 november 2015 - 08:35

Wat gaaf zo een wandeling en het lijkt mij heerlijk om de geur van de eucalyptusbomen te ruiken. Ontzettend mooie foto’s Sabine!

Reply
Sabine 22 november 2015 - 18:42

Dankjewel! Ik vond die geur zó bijzonder. Gewoon die blaadjes op de grond. Als je ze doormidden breekt komt er extra geur vrij, echt alsof je in een Kneipp bad ligt ofzo 😉

Reply
mirjam1965 21 november 2015 - 07:51

Wat een prachtige natuur en wat een prachtige foto’s. En inderdaad als je regelmatig bezoek krijgt zal je ook meer erop uit trekken om de omgeving te verkennen denk ik.

Reply
Sabine 22 november 2015 - 18:41

Dankje! Echt mooi hier ja! Bezoek is altijd leuk om zelf ook even weg te gaan. Ik merkte dat ik erg van genoot, dus hoop eigenlijk wel dat we vaker even buiten de stad kunnen gaan…

Reply
wonenincaldese 21 november 2015 - 07:32

Die fotocamera heeft geen geheimen meer voor jullie, de omgeving (nog) wel. Ik heb van deze wandeling ook genoten!

Reply
Sabine 22 november 2015 - 18:40

Haha nou standje automatisch dit hoor 😉 Bedankt voor het compliment!

Reply
Marjolein in het klein 21 november 2015 - 07:06

Wow wow wow wat is het toch prachtig daar! Het leuke van vaak bezoek uit het buitenland krijgen is dat je dan een goed excuus hebt om de prachtige omgeving te laten zien, en er dan zelf ook van kunt genieten! Niet dat je een excuus nodig hebt, maar anders schiet het er soms bij in he? 🙂

Reply
Sabine 22 november 2015 - 18:40

Ja prachtig hier! Inderdaad met een gast ga je sneller weg. Zijn zaterdag ook uit Bogotá geweest nu je het zegt haha.

Reply
valhalla 21 november 2015 - 05:56

Wat ongelofelijk mooi is het daar toch… En dan zo’n polderkoe ertussen, haha. Je nieuwe camera heb je al aardig door aan de prachtige beelden te zien?

Reply
Sabine 22 november 2015 - 18:39

Haha ja die koeien… en ja de camera gaat al aardig! Maar dit was wel standje automatisch hoor 😉 En Colombia is ook gewoon vreselijk fotogeniek 🙂

Reply
Els 21 november 2015 - 05:50

Haha, jullie laten je gast wel buffelen zeg! Leuk om een stukje mee te mogen wandelen!
Schitterende foto’s, jullie hebben echt ‘fotografietalent’ !
Xxx

Reply
Sabine 22 november 2015 - 18:38

Ja zeker wel! Als ie wat wil zien… hahaha. Bedankt ook, we zijn zelf ook tevreden. Echt een geweldige camera hoor! Jimmy maakt ook prachtige foto’s! xx

Reply
natasjaslifestyle 21 november 2015 - 05:40

Wat een mooie omgeving zeg, en prachtige foto’s en net als Thomas had ik ook zoiets met de koe wat lijkt die op een koe in Nederland…

Reply
Sabine 22 november 2015 - 18:37

Bedankt! Haha ja die koeien hier… zijn inderdaad net als de Nederlandse, maar ik vind die bruine wel anders of hebben ze die ook daar? Is nog jong die volgens mij. Heel mooie beesten vind ik koeien altijd.

Reply
M.M.M. Dirks 21 november 2015 - 05:25

Hele mooie foto’s 🙂 en Colombia ziet er echt fantastisch uit!

Reply
Sabine 22 november 2015 - 18:36

Dankje Mattanja! Je bent welkom hier! 😉

Reply
Rob Alberts 21 november 2015 - 03:52

Prachtige foto’s van een mooie natuur.

Stormachtige groet,

Reply
Sabine 22 november 2015 - 18:35

Dankje! We zijn er zelf ook zeer tevreden mee voor de eerste keer fotograferen buitenshuis met deze camera 😀

Reply
iliveformydreams.com 21 november 2015 - 03:43

Oh wauw, dat ziet er echt prachtig uit. Wat een super mooie foto’s van de omgeving heb je gemaakt!

Reply
Sabine 22 november 2015 - 18:34

Dankje! Ja echt prachtig hier. Colombia is sowieso wel fotogeniek eigenlijk 🙂

Reply
BlogbyDenisee 21 november 2015 - 03:30

Wow, wat ziet het er daar prachtig uit zeg!

Reply
Sabine 22 november 2015 - 18:34

Ja mooi hè? 😀 Heb er erg van genoten!

Reply
Thomas Pannenkoek 21 november 2015 - 02:15

Wat me het meest verbaasde was die foto van de koe. We gaan vaak op reis en hebben in ons leven al meerdere koeien gezien :), maar zelden runderen die lijken op de onze in België of Nederland.
Prachtig landschap, ik zou er ook graag eens wandelen.
Vorige week, op de begrafenismaaltijd van mijn overleden schoonvader, kwam mijn schat te weten dat haar neef zonder dat de familie het weet al vijf jaar een relatie heeft met een Columbiaanse :). Hij vliegt er vijf keer per jaar heen, hebben wel plannen om ‘ooit’ samen te leven (in België of Columbia, ze zijn er nog niet uit)…

Reply
natasjaslifestyle 21 november 2015 - 05:39

Dat had ik nou ook!!

Reply
Sabine 22 november 2015 - 18:37

🙂

Reply
Sabine 22 november 2015 - 18:33

Ik heb eigenlijk niet zo veel verstand van koeien (vind ze vooral heel leuk en lief), maar deze lijken inderdaad wel op die uit NL en België. Altijd wel in Colombia eigenlijk. Heb nog nooit andere gezien eigenlijk. Al vind ik die bruine koe wel een beetje anders…
Ja geweldige omgeving. Zou graag nog eens teruggaan naar dat gebied. Elke keer wandelen hier is zo een verrassing.
Oh wat grappig van haar neef! 😀 Dat is best een eind om al 5 jaar een langeafstandsrelatie te hebben zeg… als ze naar Colombia verhuizen heb je meteen een mooie reden om op bezoek te komen 😛

Reply
Thomas Pannenkoek 23 november 2015 - 00:48

Die neef zien we alleen op familiefeesten of begrafenissen 🙂 – zo groot is de kans niet dat we hem zullen willen opzoeken.

Reply
Esther de Vries 23 november 2015 - 21:11

Het zijn ook gewoon “Hollandse” Holstein koeien. Hier weet iedereen dat dat koeienras zo heet, in Nederland bijna niemand denk ik! Sabine misschien moet je die koeienfoto uit Holland met je broer overmaken maar dan bij Subachoque of zo, met de bergen op de achtergrond. Je waant je zo in de Alpen, totdat je spaans hoort praten! Die Holstein koeien zitten in het koude (hoge) deel van Colombia, in het warme lagere deel zijn meer koeien die eruit zien als de koeien die je op beelden uit Afrika en Azie ziet, en dat is geloof ik nog echt zo ook.

Reply
Sabine 24 november 2015 - 10:30

Hé goede informatie! Dankjewel 😀

Reply
Johanna 20 november 2015 - 23:14

Prachtig!!! Wat een ontzettend mooie omgeving! Supermooie foto’s ook… En wat betreft de “kolibries die maar niet stil blijven zitten”, dat komt vanzelf wel een keer… Die hou ik gewoon nog te goed van je 🙂

Reply
Sabine 22 november 2015 - 18:31

Dankjewel! Het was zó mooi… kijk not steeds vaak de foto’s haha. Ik heb al eerder kolibries wel gefotografeerd, maar die kwamen af op bakjes met suikerwater. Echt in het wild… die moet nog komen. En komen zal die haha 😉

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!