Home Medellín en omgeving Boksen naar vrouwen empowerment in Medellín | Stichting Mi Barrio Mi Sueño
Stichting mi barrio mi sueño Medellín boksen voor vrouwen

Boksen naar vrouwen empowerment in Medellín | Stichting Mi Barrio Mi Sueño

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

Wist je dat Colombia in de top 5 staat van landen met de meeste vluchtelingen ter wereld? En dat het land bijna 6 miljoen ontheemden telt? Miljoenen gezinnen zijn door conflicten en geweld van het platteland naar de grote steden van Colombia getrokken. Veel mensen hopen op een beter leven, wat vaak helaas verre van de realiteit is. Ook in Medellín is het probleem groot. Waar miljoenen families in armoede hoog in de bergen leven. Waar meisjes en vrouwen te maken krijgen met geweld en weinig mogelijkheden voor een goede toekomst. Gelukkig zijn er veel stichtingen in de achterstandswijken van Medellín die zich inzetten voor deze mensen. Zoals stichting Mi Barrio Mi Sueño en Children of Medellín.

De maand maart staat in het teken van empowerment van vrouwen, en in het kader daarvan schrijft Andrea van Mi Barrio Mi Sueño een gastblog. Waarin zij je meeneemt naar haar stichting in Medellín en vertelt over boksen, de tours die ze organiseren en hoe je de stichting kunt bezoeken.


Stichting Mi Barrio Mi Sueño in Medellín


De Stitching Mi Barrio Mi Sueño stimuleert verandering in achterstandswijken in Medellín met innovatieve programma’s voor kinderen en vrouwen om los te komen van geweld, discriminatie en onderwijsbarrières. Onze ondersteuning is gericht op zowel lichaam als geest en we betrekken de hele gemeenschap bij onze activiteiten.

Ik ben Andrea Gonzalez Duarte Van Der Leeuw, de oprichter van deze mooie stichting. Ik ben geboren in Bogotá, die na adoptie is opgegroeid in Nederland. Na mijn terugkeer naar Colombia zet ik mij voor de volle 100% in om meisjes en vrouwen in Medellin te empoweren.

Onze stichting richt zich op de gemeenschap La Honda in Medellín. Deze wijk bestaat uit veel inheemse bevolking, Venezolanen die een beter leven zoeken en uit gezinnen die van het platteland naar de stad zijn getrokken om conflicten te ontvluchten.

 


Vrouwen empowerment in Colombia


In het hart van Medellin, een stad doordrongen van dynamiek en veerkracht, schittert een licht van hoop en verandering. Mi Barrio Mi Sueño, een stichting gevestigd in een van de meest kwetsbare wijken van de stad, strijdt voor gendergelijkheid, empowerment en een betere toekomst voor iedereen die daar woont.

Onze aanpak is gericht op sport, onderwijs en gemeenschapsbetrokkenheid en laat zien hoe kleine initiatieven grote veranderingen teweeg kunnen brengen.

BarrioBoksen: een project voor vrouwen

In een omgeving waar jonge meisjes en vrouwen vaak geconfronteerd worden met seksueel geweld en genderdiscriminatie, biedt Mi Barrio Mi Sueño een bijzonder project aan: BarrioBoksen .

Hiermee leren vrouwen niet alleen om zichzelf te verdedigen, maar ook om hun innerlijke kracht te ontdekken. Door middel van fysieke en mentale training, worden ze beter in staat om zichzelf te beschermen en om hun eigen pad te volgen, vrij van onderdrukking.

Het armbandjesproject

Een ander initiatief van onze stichting is het armbandjesproject voor alleenstaande moeders. Deze vrouwen, het hoofd van het gezin, worden ondersteund door de verkoop van handgemaakte armbandjes. Een deel van de opbrengst gaat rechtstreeks naar deze gezinnen, waardoor ze financieel worden gesteund en empowered om voor zichzelf en hun kinderen te zorgen.

Dit project is niet alleen een bron van inkomsten, maar ook van trots en verbondenheid binnen de gemeenschap. Elk sieraad heeft een unieke QR-code die gescand kan worden, waarna je het persoonlijke verhaal kunt lezen van één van de moeders van het project.

Andere projecten binnen onze stichting

Naast deze twee projecten biedt Mi Barrio Mi Sueño ook Engelse lessen aan, om zo de kans op een goede baan te vergroten, en zelfs om een internationale carrière mogelijk te maken. Daarnaast delen we gasfornuizen uit aan gezinnen die nog op hout koken, wat de levensomstandigheden verbetert en bovendien een stuk gezonder is.

Mi Barrio Mi Sueño is niet alleen een stichting, het is een beweging van solidariteit en hoop. Door middel van onze verschillende projecten laten we zien dat verandering mogelijk is, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden. Met elke bokstraining, elk armbandje en elke Engelse les geven we een sprankje hoop en empowerment aan de mensen van Medellin. En door hun levensverhaal inspireren ze anderen om zich aan te sluiten bij de strijd voor een rechtvaardigere en gelijkwaardigere wereld.

 


Bezoek de stichting als je in Medellín bent


Om deel te nemen aan ons prachtige initiatief biedt Mi Barrio Mi Sueño speciale tours aan, waarmee je de kans krijgt om onze stichting te bezoeken en op een unieke manier bij te dragen aan onze missie.

Eén van onze tours is de BarrioBoxing bokstour, waarbij je samen met de vrouwen en kinderen uit de buurt een boksles volgt. Na de training krijg je een korte tour door de wijk en ga je lokale snacks proeven. Deze tour wordt verzorgd door de gemeenschap zelf.

Ook kun je je eigen armbandje maken met traditionele Miyuki glaskralen. De vrouwen van het armbandjesproject, de Madres del Barrio, delen graag hun technieken voor het zelf maken van armbandjes. Tijdens deze workshop vertellen ze ook hoe dit project hun levens heeft veranderd en welke impact het heeft gehad op henzelf en de gemeenschap.

Tijdens een tour bij Mi Barrio Mi Sueño ervaar je een andere kant van Medellín en zie je met eigen ogen hoe de mensen hier leven en in het leven staan.

Hoe regel je een tour bij Mi Barrio Mi Sueño?

Neem contact op met de stichting en sluit je aan bij een van onze inspirerende tours. Dit kan via:

 

Ik ben zelf nog niet bij de stichting geweest, maar hoop deze zeker een keer te bezoeken en een boksles mee te doen. Ik hoop dat je iets aan dit artikel hebt, en je hiermee je reis door Colombia nog mooier kunt maken.

 


Klik hier voor meer inspiratie voor je reis naar Medellín en omgeving


De informatie en foto’s voor dit artikel zijn aangeleverd door Andrea van Stichting Mi Barrio Mi Sueño.

Lees meer!

Laat een reactie achter

error: Content is protected!