Home Het dagelijkse leven Bye bye 2017 – Hello 2018!
Terugblik op 2017

Bye bye 2017 – Hello 2018!

door Sabine
Languages / Talen:
 

Ten eerste: gelukkig nieuwjaar! Wat is 2017 voorbij gevlogen. Elk jaar zeg ik het weer: het was een bijzonder jaar. Maar dit jaar was wel écht bijzonder. Anders dan anders kan ik wel zeggen. Ik moest dan ook behoorlijk graven in mijn agenda, want wat waren er een hoop belangrijke momenten. Vandaag op 1 januari trakteer ik je op een complete terugblik op 2017, met daarin onder andere een kijkje in de statistieken van besabine.com, mijn best gelezen artikelen van 2017, de belangrijkste persoonlijke momenten van het jaar, in de media en natuurlijk een korte vooruitblik op 2018. Enjoy!


2017 op mijn blog


Blog update en statistieken

Ik kan niet anders zeggen dan dat 2017 een fantastisch jaar was op mijn blog. De groei ten opzichte van vorig jaar kan ik bijna niet geloven. Toen kreeg mijn blog 95.000 paginaweergaven en mocht ik 25.000 unieke bezoekers verwelkomen. Inmiddels heeft mijn website een stijging van meer dan 100% doorgemaakt en kreeg besabine.com in 2017 zo’n 195.000 paginaweergaven en 62.600 unieke bezoekers. Ook op mijn facebookpagina BESABINE zag ik een enorme groei: ik begon met 352 likes op 1 januari 2017 en eindig met 847 vind-ik-leuks en 906 volgers. Ik heb net de 1000 niet gehaald, maar daar gaan we voor in het nieuwe jaar. Ik ben enorm trots op deze resultaten die ik met mijn niche-blog over Colombia heb behaald. Het idee dat er velen zijn die iets hebben aan mijn informatie en een goede tijd in Colombia hebben vind ik echt fantastisch. Op naar een nieuw passievol jaar!

 

De 5 best gelezen artikelen op BESABINE

De top 5 van best gelezen artikelen laat een focus zien op veiligheid in Colombia. Niet zo gek ook, met de ontwikkelingen omtrent de FARC van afgelopen jaar. Maar ook andere leuke artikelen haalden de top 5: kijk je mee?

5. Salento: het kleurrijke hart van de koffie-regio in Colombia. Salento is populair, dat blijkt maar weer. Voor bijna elke reiziger is het Colombiaanse koffie-gebied één van de mooiste plekken in het land. Inmiddels ben ik er drie keer geweest en een vierde keer gaat zeker volgen.

4. Het klimaat in Colombia: 15 weetjes en wat is de beste reistijd? Het nogal vreemde klimaat in Colombia roept vaak vragen op, dus niet zo gek dat dit artikel in de top 5 is beland. Velen denken dat Colombia één en al hitte is, maar niets is minder waar. Sterker nog, op de plek waar ik woon zijn warme poncho’s, dikke pyjama’s en een open haard geen overbodige luxe.

3. 10 Tips voor een veilig verblijf in Bogotá. Ook de veiligheid in Bogotá is een hot-topic op mijn blog. Logisch, want hoewel de hoofdstad van Colombia een fantastische plek is, zijn enkele voorzorgsmaatregelen wel nodig.

2. 5 Praktische tips voor als je op reis gaat naar Colombia. Je gaat naar Colombia en je hebt geen idee hoe het eigenlijk zit met de basis-punten. Waar pinnen, welke stekker heb je nodig, hoe kom je van het vliegveld in de stad en nog veel meer vragen worden hier behandeld.

1. Hoe gevaarlijk is Colombia echt? De 10 grootste risico’s! Het begint saai te worden, want wéér is dit de nummer 1 van best gelezen blogs. Maar liefst 11.000 keer werd dit artikel afgelopen jaar gelezen. Trots!

 

Dankjewel!

Ik ben zo ontzettend dankbaar voor jou als lezer. Door jou schrijf ik nog steeds elke week met heel veel liefde en passie een nieuw artikel. Daarom wil ik jou bij deze enorm bedanken. Niet alleen voor het volgen en lezen, maar ook voor de leuke interactie, je lieve woorden en voor er simpelweg te zijn. Ik geniet hier zo ontzettend van en door jou heb ik zoveel plezier in schrijven. Jij als lezer maakt bloggen voor mij fantastisch! Door jou kan ik de liefde voor Colombia helemaal kwijt. Dankjewel! ♥

 


De hoogtepunten van 2017


Trouwen in het bos

In juni was het dan eindelijk zover: onze bruiloft in Nederland! Al ruim 7 maanden eerder trouwden we voor de wet in Colombia, alleen de bruiloft ontbrak nog. Het werd een prachtige dag in het bos, met een klein groepje vrienden en familie. Een ecologische bruiloft, precies zoals we het wilden. In deze fotoreportage kun je meegenieten van onze bruiloft in het bos. Ook de trouwvideo die is gemaakt is ook bijzonder leuk om te zien en een prachtige herinnering.

Op huwelijksreis naar IJsland

De dag na onze droombruiloft vertrokken we direct op huwelijksreis naar IJsland. Peperduur en slechts 4 dagen, maar wat wás het gaaf! IJsland is zo onbeschrijfelijk mooi, dat moet je echt zelf eens zien. Lees en bekijk hier alles terug van onze reis door IJsland.

Twee maanden Buenos Aires

Jimmy kreeg de kans om twee maanden stage te lopen in een ziekenhuis buiten Colombia. Een geschikte plek vinden waar ze hem wilden hebben was zo makkelijk nog niet, maar uiteindelijk lukte het toch. Het werd Buenos Aires en dus stapten we in augustus in het vliegtuig op weg naar ons nieuw thuis voor twee maanden. Een fantastische tijd en het was dan ook best vervelend om weer weg te moeten. Ik heb een hoop geschreven over Buenos Aires en over de dagtrips die we hebben gemaakt.

Verhuizen van Bogotá naar het Colombiaanse platteland

Toen we terugkwamen besloten we dat het nu echt tijd werd om Bogotá te verlaten. Eigenlijk wilden we al een tijdje liever in een dorp buiten de stad wonen, om een gezonder en rustiger leven te leiden, maar nu hebben we er pas werk van gemaakt. We besloten rond te gaan kijken en vonden een finca die we konden huren. Een gigantische verandering van een miljoenenstad naar het platteland, maar oh oh wat was dat het waard. Inmiddels wonen we alweer ruim twee maanden in Sopó en het bevalt meer dan goed!

Mijn eigen bedrijf starten

Tijdens onze tijd in Buenos Aires besloot ik eindelijk een andere knoop door te hakken: een eigen bedrijf starten. Zo gezegd zo gedaan en nu werk ik dus vanuit huis als met name webdesigner. Ik ben nog zoekende naar een goede focus en groei van mijn bedrijf, daar ga ik in 2018 vol mee aan de slag! Hier vind je mijn bedrijf.

Photocredits: Mariët Mons

 


Niet alles in 2017 was fantastisch: de moeilijke momenten


Geopereerd aan een voorstadium van baarmoederhalskanker

Na weken van onderzoeken werd ik in februari geopereerd: er moesten cellen worden weggehaald uit mijn baarmoederhals die mogelijk zouden kunnen uitgroeien tot kanker. Dit werd de eerste keer onder narcose en ik was dan ook zeer nerveus. Jimmy mocht er bij zijn en gelukkig verliep alles goed. Nog steeds ga ik elke 3 maanden op controle en tot op heden is alles gezond. Hoewel het een spannende ervaring was, ben ik nu minder bang voor de narcose. Een operatie in een ander land is daarnaast natuurlijk ook best spannend, maar gelukkig is de gezondheidszorg in Colombia erg goed.

Ontslag nemen van mijn werk

Na bijna 2,5 jaar gewerkt te hebben bij het Nationaal Kanker Instituut van Colombia moest ik ontslag nemen. Dit was niet gepland, maar door slechte organisatie en communicatie zat er niets anders op. Ik was ook opnieuw ziek van de stress en hoewel ik het in eerste instantie heel naar vond allemaal, heeft het ontslag alleen maar nieuwe kansen opgeleverd. Lees hier terug hoe dit typische Colombiaanse ontslag verliep.

Het overlijden van een goede vriend

Na een moeilijke periode van ziekte overleed in september een goede vriend van ons, veel te vroeg. Dat ik hem op onze bruiloft voor het laatst zou zien had ik nooit gedacht. We waren er allebei kapot van en nog steeds kan ik nauwelijks bevatten dat hij er niet meer is. Dat we wegens de afstand niet bij zijn uitvaart konden zijn maakte het allemaal nog lastiger. Een dieptepunt van 2017 kun je wel zeggen.

 


In de media 2017


Favoriete Instagram reisaccount 2017 In december 2016 gaf ik mijn blog op voor de Favoriete Reisblogger 2017 en voor de Favoriete Instagram Reisaccount 2017 bij Wereldwijzer.nl. Ik werd genomineerd en eindigde als derde in de lijst van favoriete reisbloggers, maar won de eerste plek als favoriete Instagram reisaccount 2017!

Interview in Elsevier Juist Nadat een journalist mij opzocht in Bogotá, verscheen in maart een leuk artikel met foto’s over mijn leven in Colombia in de Elsevier Juist. Lees het interview hier terug. 

Live op Radio 2 Op 14 mei kwam ik live bij Radio 2 in het programma Thank God It’s Sunday, waar ik vertelde over sporten en plastische chirurgie in Colombia. Luister het interview hier terug en lees hier alles over plastische chirurgie in Colombia.

Interview Local Hero Travel Op de website van reisorganisatie Local Hero Travel verscheen het interview ‘Colombia volgens Sabine van “Besabine”‘.

Interview over vegan lifestyle in Colombia Op de website van De Reizende Vegetariër verscheen in september een uitgebreid interview over hoe het is om als veganist en vegetariër in Colombia te wonen. Lees het interview hier.

Interview met mijn moeder voor VROUW Ook mijn moeder kwam in de media, zij werd namelijk geïnterviewd door vrouw.nl over hoe het is om een dochter zo ver weg te hebben. Kijk het filmpje hier terug!

Bolívar Magazine Voor het tijdschrift over Colombia ‘Bolívar Magazine’ schreef ik afgelopen jaar zeven artikelen. Helaas heeft de gedrukte versie het niet gehaald om een tweede jaargang in te gaan, maar hopelijk komt er een succesvol vervolg op colombiaans.nl.

RTV Holland Elke eerste zaterdag van de maand ben ik op RTV Holland te horen met mijn column ‘De Colombia Verhalen’, in het programma ‘Post voor Holland’.

Figureren in een videoclip In oktober werd ik aangenomen voor een job als figurant voor in een videoclip. Uiteindelijk bleek ik samen met een Engelsman de hoofdrol te hebben voor het deel in Bogotá. De videoclip is een promotiefilm over Colombia, gezongen door diverse Colombiaanse artiesten. Een heerlijk ritmisch nummer waarin ik 4 keer voorbij kom (op minuut 1.26, 1.34, 1.39 en 1.45). Goed kijken, want het gaat snel! Bekijk de video hieronder. Klik hier voor een kijkje achter de schermen!

 


Het jaar in reizen


Reizen internationaal

Nederland In juni 2017 vlogen we naar Nederland. Na hier 1,5 jaar niet geweest te zijn was het fantastisch om mijn familie en vrienden weer te zien. Natuurlijk was het hoogtepunt van deze reis onze bruiloft, maar ook bezochten we leuke plekken zoals Leiden en fietsten we in het warme weer als vanouds door de polder.

IJsland Vervolgens vlogen we in diezelfde twee weken vakantie van Amsterdam naar Reykjavik voor onze huwelijksreis door IJsland. In slechts 4 dagen zagen we een hoop en werden we verliefd op dit bijzondere land vol met natuur en prachtige landschappen.

Houston Op de terugweg naar huis misten we onze vlucht in Houston en verbleven we noodgedwongen 36 uur in deze stad in Texas. Vervelend? Welnee! We vermaakten ons prima en leerden direct een nieuwe Amerikaanse stad kennen. Een béétje heet was het wel…

Argentinië In augustus en september verbleven we in Buenos Aires voor het werk van Jimmy. Voor mij de tweede keer in deze wereldstad, en hoewel BA mij de eerste keer niet kon raken, vond ik het nu fantastisch. We leerden de stad goed kennen, maakten leuke dagtrips in de omgeving (San Antonio de Areco, Tigre en San Isidro) en bezochten spectaculair Iguazú.

 

Reizen in Colombia

Met onze nieuwe auto door Cundinamarca Begin dit jaar kochten we een gloednieuwe Chevrolet Tracker, waarmee we eindelijk normaal over de slechtere wegen konden rijden. Dat hebben we meteen gedaan en dus gingen we op pad in het mooie Cundinamarca.

Tobia Dit jaar bezocht ik twee keer het minidorpje Tobia, op zo’n twee uurtjes ten westen van Bogotá. Een totaal andere wereld op zo een korte tijd: in tegenstelling tot Bogotá is het hier tropisch warm. De eerste keer gingen we raften door prachtige natuur, de tweede keer maakten we een bijzondere wandeling door de rivier naar een waterval waar je kunt abseilen.

Sopó Nadat we zijn verhuisd naar het platteland in Colombia moesten we natuurlijk onze nieuwe woonplaats ontdekken. Het is hier prachtig mooi en er is van alles te doen! Bezoek het bijzondere Parque Pionono met fantastische uitzichten op de vallei van Sopó en ontdek het heiligdom van Sopó. En er is meer te doen: binnenkort op de blog!

Lago de Tota In november reisden we voor de zoveelste keer naar het prachtige Lago de Tota in Boyacá. Deze keer ging Jimmy duiken in het ijskoude water op 3000 meter hoogte, en ik bezocht deze prachtige plek.

Giron Begin december vertrok ik voor 5 dagen naar Santander, om een vriendin en haar familie op te zoeken in de witte stad Girón.

 


De 9 populairste foto’s op Instagram


Het jaar 2017 was een mooi jaar op Instagram. Ook al heb ik nog steeds een haat/liefde-verhouding met dit sociaal medium en post ik niet meer elke dag, toch geniet ik van de vele foto’s en neem ik mijn volgers graag mee door Colombia. De 9 meest populaire foto’s heb ik hier beschreven en laten zien, mét het verhaal erachter.

 


Mijn persoonlijke doelen voor 2018


1. Een succesvol bedrijf neerzetten

Best spannend om zo een doel te stellen, maar ik wil hier echt volledig voor gaan. In het nieuwe jaar ga ik mij helemaal focussen op mijn bedrijf. Het jaar begint goed met een training van drie maanden waarin ik aan de slag ga met mijn mindset en marketing. Zin in!

2. Fit blijven en veel wandelen

Ik houd van wandelen en ik wandel ook elke dag heerlijk door de omgeving hier. Dit wil ik blijven doen en wellicht nog iets meer gaan wandelen. Fit blijven is best lastig als je de hele dag thuis werkt, maar vooralsnog gaat het best wel goed. Dat wil ik graag zo houden.

 


Wat brengt het nieuwe jaar nog meer?


Op vakantie naar Tatacoa en San Augustin Deze week ga ik weer twee bestemmingen in Colombia van mijn wishlist strepen, zo leuk! We gaan 5 dagen met z’n drieën op vakantie: mijn schoonmoeder, Jimmy en ik. Ik heb er enorm veel zin in en natuurlijk komt er binnenkort uitgebreid verslag over.

Training Mastermind Intensive Al tijden dacht ik erover een coach in de arm te nemen of een training te volgen, en nu gaat het dan eindelijk gebeuren. Het was een behoorlijke investering, maar ik ga er vanuit dat ik dat geld er weer uit ga halen. De training richt zich op persoonlijke groei en op het omhoog tillen van mijn bedrijf. Ik heb er enorm veel zin in en ik hoop dat hiermee 2018 echt mijn jaar gaat worden!

Mijn ouders komen op bezoek Nog iets waar ik bijna niet op kan wachten: mijn ouders komen dit jaar weer naar Colombia! Voor de derde keer alweer. Al snel, eind februari of begin maart (de tickets zijn nog niet geboekt). Ze gaan ons nieuwe huis zien en we gaan weer leuke reisjes maken, en vooral natuurlijk genieten van het samenzijn.

Jimmy rondt zijn opleiding af Eind januari is voor Jimmy een belangrijk moment, dan is hij namelijk klaar met zijn opleiding en kan hij gaan werken als anesthesioloog. Hem kennende zal er wel weer een keer een andere opleiding of cursus gaan volgen, maar voor nu is het idee van een financieel stabieler leven wel prettig.

 


Nu genieten van het nieuwe jaar: ik heb er zin in! Op de hoogte blijven van mijn avonturen en nieuwe Colombia-tips en -verhalen? Volg mij op Facebook! Wat zijn jouw plannen voor 2018? En wat was je mooiste moment in 2017? Veel geluk en gezondheid gewenst! ♥


 

Lees meer!

35 reacties

De Hoestende Avonturier 13 januari 2018 - 04:47

Niets over gelogen, dat jouw 2017 bijzonder was. Tof om zo alles bij elkaar te lezen; wat hebben jullie geweldige dingen meegemaakt! Mooi dat je ook de dieptepunten benoemd. Helemaal verdiend ook, de groei van dit blog! Alle goeds gewenst voor in 2018 voor jullie beide. X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 17 januari 2018 - 11:25

Dankjewel wat lief!! Voor jou ook nog de allerbeste wensen! <3 xx

Reply
Roos 9 januari 2018 - 15:43

Nog een gelukkig nieuw jaar Sabine!! Wauw, pittig lang logje, je hebt echt veel meegemaakt afgelopen jaar. Fijn dat de baarmoederhalskanker weg lijkt te blijven! Jullie trouwfoto’s blijf ik echt prachtig vinden overigens. 🙂 X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 januari 2018 - 17:56

Dankjewel Roos! Ja ik geniet ook elke keer weer van die foto’s 😀

Reply
Maaike 7 januari 2018 - 04:21

Een enerverend jaar kun je wel zeggen! Met veel mooie hoogtepunten en helaas ook moeilijke en verdrietige momenten, die ook bij het leven horen. Ik wens je heel veel geluk en gezondheid voor het nieuwe jaar en heel veel succes met je bedrijf! Het gaat vast lukken!
P.s. Ik heb je net een like erbij gegeven op Facebook ?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 januari 2018 - 17:57

Dankjewel Maaike, wat lief! Ik hoop dat je het fantastisch hebt gehad in Nederland! Liefs x

Reply
Rob 4 januari 2018 - 17:38

Wat een bewogen jaar met hoogtepunten maar ook dieptepunten. In januari 2017 boekten wij onze tickets naar Colombia, we waren toen voor overwintering jn India. Toen we half maart in Nederland terugkwamen, begonnen we ons “in te lezen” , en zoeken op internet stuiten wij al gauw op jouw blog, besabine.com. Hebben enorm veel aan jouw info gehad, en nog steeds, want wij besloten, niet helemaal vrijwillig, niet 7 weken maar drie maanden door Colombia te gaan reizen. Door ziekte van mijn vrouw moesten we onze vertrekdatum 5 weken uitstellen, van begin okt naar half november. Eind dec terug in het koude Nederland was geen optie dus dan maar overwinteren, en de max duur van het 90 dagen visum benutten. Zo kwam er tijd voor Barichara, San Gil en Chicamocha. Waar jij terect zo enthousiast over bent op je blog. Kan niet anders zeggen dan als ja naar Colombia gaat probeer hier dan in nov/dec te zijn. De kerst wordt hier zo intensief beleefd en 8 dec feest van de lichtjes mag je niet missen. Weinig regen gehad in de 7 weken dat we onderweg zijn, alleen Salento was wel heel mooi maar veel te veel regen en nauwelijks zon. Zitten nu in Medellin, fantastische stad, en het klopt weer helemaal wat er ovrr op je blog staat. Morgen naar Guatape, en maandag vliegen we naar Santa Marta.
Wij wensen jou en Jimmy veel voorspoed en geluk en hele goede gezondheid, en natuurlijk zakelijk succes, mrt name met je eigen bedrijf. Wij hadden het genoegen je te ontmoeten in Sopo, was super gezellig. Kan iedereen aanraden als je in Bog bent, een paar dagen te vluchten naar de rust van Sopo, hacienda Tu Casa is echt een aanrader. Voor straks wensen we je veel plezier als je met je oiuders op stap gaat. Hopelijk krijgt Jimmy wat meer vrije dagen in de toekomst, helaas hebben wij hem niet kunen ontmoeten.
Tot zover, wish you all the best.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 januari 2018 - 17:59

Dankjewel Rob voor je lieve en uitgebreide reactie! Ik vind het zo leuk dat jullie zo genieten in Colombia, ondanks de regen en de gezondheids-issues die volgens mij aardig opgelost zijn 😀 Het ticket van mijn ouders is inmiddels geboekt! Heel veel plezier nog in jullie laatste weken! Liefs!

Reply
Marcella 4 januari 2018 - 07:12

Jeujj, wat een mooie terugblik lady! Je had een geweldig jaar met je huwelijk, reis naar IJsland, verhuizing en de start van je nieuwe bedrijf. Wat ga je een interessante training volgen, klinkt heel interessant! Je had wel gezegd dat je geopereerd was, maar dat het om een vroeg stadium van baarmoederhalskanker ging had ik gemist. Heftig joh! Ik wens je alle goeds toe voor 2018. Maak er een geweldig mooi jaar van! X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 januari 2018 - 18:04

Dankjewel lieve Marcella! Gaat helemaal goed komen! De training begint deze week, zoveel zin in! En het ticket van mijn ouders inmiddels geboekt, jeej! 😀 Voor jou ook alle goeds meid, liefs x

Reply
Elisa 3 januari 2018 - 14:18

Wat een jaar heb jij gehad zeg! Ook wel echt 1 met hoogte- en dieptepunten. Het overlijden van je vriend moet er echt ingehakt hebben, echt zo erg. Jullie huwelijk was volgens mij echt geweldig, heb genoten van alle foto’s en verhalen. En wat een mooi blogjaar, geweldig!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 januari 2018 - 18:05

Dankjewel Elisa! Ja dat was heel heftig en nog steeds doet het pijn. Gelukkig waren er ook vele hoogtepunten en ook 2018 ziet er goed uit 😀 Liefs x

Reply
yvonne 3 januari 2018 - 05:37

Wauw wat kan er toch veel gebeuren in een jaar he?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 januari 2018 - 18:06

Ja echt he? De tijd gaat ook zo snel…

Reply
Morgaine 3 januari 2018 - 04:36

Picasso zit weer eens op mijn muis, ja wat een geweldig zin om mee te starten hier bij jou, maar ik zie je al lachen en grinniken. De beste wensen, nog een keer? Nou bij deze, gezien we dat al via andere wegen hebben gedaan en hoe attent dat jij dat ook exact rond 00 uur hebt gedaan bij mij, zo lief!!! Dank je wel, en wat het lezen van jouw blog betreft de laatste maanden ~kuche~ ik heb nog wat in te halen, ik wil dat ook, maar of ik dat ga redden, ik ga even kijken wat ik echt even moet voor mijzelf, en wat ik even over kan slaan, of ik overal op ga reageren weet ik niet in schrift, maar als je een like ziet, dan weet je dat ik het tot mij genomen heb 😉

En jij laat in dit blog zien, dat we allemaal maar mens zijn, dat je nooit weet wat er komen gaat, en dat je life to the fullest zou moeten leven, het dieptepunt in jullie leven is hard en zwaar…. naast al het andere mooie wat er ook is geschied. Het gaat altijd met ups en downs… Maak er een heel mooi jaar van!

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 januari 2018 - 18:07

Dankjewel lieve Suus! En ja ik zit inderdaad te lachen hier achter mijn computer 😛 😀 Je hoeft echt niet alles te lezen hoor, ik lees ook niet meer alles van iedereen, is onmogelijk. Jouw jaar is goed begonnen volgens mij, ik ben benieuwd naar je verdere updates! Liefs <3

Reply
Morgaine 11 januari 2018 - 05:43

<3 <3 <3 grinnn nu mijn update.. ga weer zwemmen, en je ligt weer plat, hahaha

X

Reply
Wanda 2 januari 2018 - 13:57

Wow, petje af hoor! Wat een ongelofelijke resultaten van je blog! Mooi dat iedereen je passie zo waardeert! En ondanks de vele mooie momenten ook duidelijk een bewogen jaar. Op zulke momenten is de afstand dan echt verschrikkelijk he? Ook bij ons is de nodige spanning geweest om de gezondheid van mijn schoonvader en dat zal ook wel zo blijven helaas. Ik wens jullie in ieder geval een mooi jaar toe met hopelijk weer vele hoogtepunten!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 januari 2018 - 18:09

Dankjewel Wanda! Ja heel naar die gezondheidsdingen, wat vervelend dat dat ook bij jou speelt. Ik was echt enorm blij met de resultaten van mijn blog 😀 Voor jou ook weer een fantastisch (reis)jaar gewenst! Liefs x

Reply
Marjoleine 2 januari 2018 - 10:26

Wooow wat heeft je blog een mooie groei doorgemaakt! En wat was je toch een prachtige bruid. Alle goeds voor 2018 X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 januari 2018 - 18:10

Dankjewel! Ja enorm blij mee haha 😀 Voor jou ook een heel mooi jaar gewenst meid! x

Reply
Nesrin 2 januari 2018 - 06:11

De beste wensen voor het nieuwe jaar!
Wat een mooi bewogen jaar heb je gehad. Jullie bruiloft in het bos vond ik echt prachtig om te zien. Ook in 2018 blijf ik je volgen en hoop ik dat je je doelen en wensen zult behalen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 januari 2018 - 18:13

Dankjewel Nesrin, voor jou ook! Zeker een bewogen jaar, en helemaal klaar voor een succesvol 2018! 😀

Reply
Sofie 1 januari 2018 - 13:10

Een bewogen jaar met negatieve en positieve gebeurtenissen! Ik wens je een gezond en gelukkig 2018 <3

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 januari 2018 - 18:16

Dankjewel Sofie, voor jou ook! x

Reply
Saskia 1 januari 2018 - 11:27

Pfhoe, wat een mooie terugblik en ook lekker uitgebreid. Ik hou ervan<3
Wel schrikken zeg van dat baarmoederhalskanker 🙁
En die vriend die overleden is…

Gelukkig ook heel wat mooie momenten<3 En de foto's van dit artikel zijn echt prachtig!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 januari 2018 - 18:20

Dankjewel Saskia! Ja was heel naar allemaal, maar gelukkig waren er vele leuke gebeurtenissen. Een heel gelukkig jaar gewenst!

Reply
Geri 1 januari 2018 - 09:58

Ik schrik van wat ik lees over je gezondheid begin van het jaar. Dat is niet niks.

Erg van je vriend. Pijn doet dat, he?

Wat doet je blog het fantastisch. Ik kan het heel goed begrijpen. Want het is ook een heel leuk blog. Interessant, afwisselend. Ik zal nooit in Colombia komen. Maar ik vind het zo leuk om te lezen wat je allemaal meemaakt.

En zelfs in omhelzing met een grote hond op de foto. Julie zijn echt vriendjes, he?

Ik wens je een heel goed 2018. En ga leuk alles weer volgen. Liefs van Geri.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 januari 2018 - 18:22

Dankjewel Geri, wat ontzettend lief! Ja er waren zeker wel heftige momenten en het overlijden van onze vriend doet nog steeds pijn. De honden zijn inderdaad echte vriendjes geworden en ik hoop binnenkort toch een eigen hondje te krijgen, ze geven zoveel liefde! Dankjewel ook voor je lieve woorden over mijn blog, dat doet me echt waanzinnig goed. Heel veel liefs en een fantastisch nieuwjaar gewenst ook voor jou! :*

Reply
Els 1 januari 2018 - 07:03

Wat een rijtje van onthullingen en indrukwekkende cijfers! Veel succes in het komende jaar!
Xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 januari 2018 - 18:24

Dankjewel mams, tot snel! 😀

Reply
Sandra 1 januari 2018 - 06:09

Wat een geweldig mooie terugblik .Geniet van je komende vakantie en dit jaar ga jij zeer zeker knallen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 januari 2018 - 18:24

Dankjewel Sandra, we gaan samen knallen! 😀 <3

Reply
Bianca 1 januari 2018 - 05:54

Beste Sabine,
Allereerst de beste wensen voor 2018! We zijn net terug uit het geweldige Colombia. En weten zeker dat we weer terug gaan! We willen je bedanken voor je geweldige site, leuke blogs en handige tips! Wat hebben we er veel aan gehad. En zullen je blijven volgen.
Liefs Berry en Bianca

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 januari 2018 - 18:26

Bedankt lieve Berry en Bianca, wat lief en leuk om te horen! Ik ben heel blij dat jullie zo een toffe tijd hebben gehad! En natuurlijk ook voor jullie de beste wensen! Liefs Sabine

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!