Home Het dagelijkse leven Terugblik op augustus 2019 | Een maand vol kleine reisjes in Colombia
Wonen in Colombia

Terugblik op augustus 2019 | Een maand vol kleine reisjes in Colombia

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Eén van de leukere dingen aan wonen in Colombia is dat je zo makkelijk in korte tijd veel verschillende landschapen kunt zien met totaal verschillende klimaten. En je dus makkelijk een weekendje, een paar dagen of zelfs maar één dagje weg kunt om in een totaal andere omgeving te belanden. Augustus stond bol van zulke kleine reisjes en dat is zó leuk! We reisden met zowel de auto, de motor en het vliegtuig naar verschillende bestemmingen in het land. In deze terugblik laat ik je zien hoe het is om een dagje of weekendje weg te gaan in Colombia en neem ik je mee in mijn dagelijkse leven.


Op de motor door Colombia: naar Cucunubá om te ontbijten


Ik begin het steeds leuker te vinden om bij Jimmy achterop de motor door Colombia te gaan en deze maand waren er dan ook vele ritjes. Waarvan onze tour naar Cucunubá de langste motorrit was die ik ooit bij Jimmy achterop maakte.

Op een vrije dag besloten we te gaan ontbijten in het schattige witte dorpje Cucunubá. Heen en terug vanaf Sopó ongeveer 3 uur. Waarvan we op de terugweg een andere route namen off road. Behoorlijk spannend door de modder vol met gaten en hobbels. Eenmaal thuis zaten mijn broek en schoenen dan ook onder de modder. Een toffe ervaring was het wel! Mocht je zelf met de auto of motor naar Cucunubá gaan, dan is de makkelijkste route via Ubaté en niet via Chocontá. In het geval van die tweede heb je een 4WD auto nodig om te kunnen rijden.

 


Het leven op het Colombiaanse platteland


Een kort overzicht van het dagelijkse leven op onze prachtige finca.

Prachtige avonden

Het is vaak echt een genot om in de avond met Juaco te gaan lopen. Kijk hoe mooi!

 

Augustus vlieger-maand

Augustus is vlieger-maand in Colombia, waarbij elke week overal vele vliegers de lucht in gaan. Ook mijn buurjongetje had er één.

 

Bezoek uit Nederland

De Nederlandse Dieneke studeerde een paar weken Spaans in Bogotá en wilde graag een weekendje de stad uit. En Sopó it was. Heel gezellig bij ons thuis!

 

Nederlandse kaas en stroopwafels

Ze nam ook nog lekkers mee uit Nederland. Het was snel op allemaal kan ik je vertellen…

 

Die ochtendwandelingen vervelen nooit

Bewolkt, zon, regen, blauwe lucht… het verveelt nooit wandelen hier over het landgoed. Deze foto maakte ik vroeg op een zonnige ochtend.

 


Een weekendje Sogamoso


Al zo vaak ben ik in de regio van Lago de Tota geweest dat ik de tel ben kwijtgeraakt, maar toch heb ik nog steeds niet alles gezien. We besloten opnieuw een weekend naar Sogamoso te gaan, om deze keer specifiek bepaalde plekken die al jaren op mijn Colombia wishlist staan af te strepen. Op slechts 3,5 uurtjes rijden vanaf ons huis verbleven we in een wel heel tof hostel in Sogamoso om vanaf daar een dag-hike te maken door Páramo de Ocetá bij Mongui en om het archeologisch museum over de Muisca te bezoeken. Over beiden komt uiteraard een aparte blog, want ik kan je vertellen: Páramo de Ocetá is echt spectaculair. Ocetá behoort zeker tot één van de mooiste páramo gebieden die ik heb bezocht.

 


Werken vanuit een prachtig hotel in Bucaramanga


Een dag na ons reisje naar Sogamoso stapten we in Bogotá in het vliegtuig naar Bucaramanga. Jimmy ging naar een congres voor anesthesiologen en ik ging mee om lekker vanuit het hotel te werken. Hoewel Bucaramanga maar 35 minuten vliegen is (en ruim 10 uur rijden) is het daar zo’n 15 graden warmer dan waar wij wonen. En dat is best lekker voor een paar daagjes. Letterlijk het hele vliegtuig zat trouwens vol met anesthesiologen die allemaal naar dat congres gingen, erg grappig. Ik had een behoorlijk luxe hotel uitgezocht met een prachtig uitzicht over Bucaramanga, de perfecte plek om te werken voor mijn bedrijf.

Naast werken ben ik ook wezen lunchen met een Nederlandse die daar al jaren woont en zijn we met collega’s van Jimmy naar een uitzichtpunt gegaan.

Een erg geslaagd uitje en ik kijk alweer uit naar het volgende (internationale) congres waar Jimmy heen wil. De vorige keer gingen we naar Hongkong, volgend jaar is het in Praag. Nu ben ik daar zo’n 18 jaar geleden al geweest, maar ik heb er natuurlijk helemaal geen problemen mee om nog een keer te gaan…

 


Een nogal bijzondere hike recht de berg op in Sopó


Dat Sopó een fantastische reisbestemming is buiten de gebaande paden in Colombia weet je wellicht al na het lezen van de uitgebreide mini-gids Sopó, maar stiekem is er nóg meer te doen. Een goede vriend van mij die hier geboren is en zowel het dorp als de berg op zijn duimpje kent nam ons op een zondagochtend mee aan de wandel naar Pionono.

Nu ben ik al vaak op de berg Pionono geweest, maar nooit op deze manier. Vanaf het dorp ‘liepen’ we min of meer steil de berg op naar 3100 meter hoogte. ‘Liepen’, want het was eigenlijk meer klauteren. Ik had zelfs handschoenen nodig om mezelf op handen en voeten naar boven te hijsen. De tocht ging over een pad dat eigenlijk geen pad was. Deze route is dan ook echt alleen te doen met iemand die het kent, want anders heb je werkelijk geen idee hoe en waar naartoe te gaan. Het was behoorlijk pittig, maar wel heel gaaf! Op een gegeven moment kwamen we zelfs boven de wolken, wat prachtige uitzichten opleverde.

 


Een avondje motorrijden naar Guatavita met de motorclub


En dan was er nog een laatste ritje samen op de motor: in de avond naar Guatavita. Gewoon omdat het leuk is om gezellig met de motorclub aguadepanela met kaas en almojabana te gaan drinken en eten. En gezellig was het zeker! Het zijn zulke leuke mensen bij die club. Deze keer gingen er niet zoveel mee, maar dat maakt natuurlijk niet uit.

Nu ben ik al tientallen keren in Guatavita geweest, onder andere een paar keer met de motor, en is er tussen Sopó en Guatavita een best wel eng stukje om te rijden. Namelijk vrij steil omhoog (en later weer omlaag) met haarspeldbochten. Normaal doen we dat overdag en in de avond is dat nóg enger. Even fijn mijn ogen dicht gedaan op dat stukje dus. Ondanks dat ik het eng vind doe ik het toch; ik wil graag mijn angst overwinnen.

Een geslaagde avond was het!

 


September staat in het teken van…


September staat vooral in het teken van ons reisje van 6 dagen naar Nederland eind deze maand. Waarom we naar Nederland gaan mag ik nog nét niet aankondigen, maar waarschijnlijk komt het ergens komende dagen online. Het gaat om iets best wel groots (en voor mij heel spannend) en ik zal het uiteraard ook aankondigen op mijn Facebook-pagina. Voor dit hele gebeuren moet ik elke dag iets oefenen, dus ik zal er echt de hele maand mee bezig zijn.

Verder blijf ik natuurlijk heerlijk 4 keer per week sporten en komen er binnenkort weer vele leuke blogs online over reizen in Colombia en ook nog een paar over onze reis door Peru.

 


Welke reisjes heb jij gemaakt in augustus?


In dit artikel staat een affiliatie link. Klik hier voor meer informatie.


 

Lees meer!

6 reacties

Saskia 7 september 2019 - 15:15

Wat leuk weer om een update te lezen en vooral te zien<3

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 oktober 2019 - 11:42

Dankjewel! xx

Reply
Morgaine 3 september 2019 - 04:56

Dat is een boel, vooral het congres van Jimmy, hahaha ik zie het voor me, dat vliegtuig!

Prachtige foto’s weer en hele leuke reisjes in elk geval! Vooral het bezoek met stroopwafels is erg leuk.

Augustus, ik heb er ook een aantal gemaakt weer, maar ja.. punt is… dat ben ik vandaag aan het vertellen ook, en ik ga terug in de tijd de komende tijd, dus uhm… komt vanzelf op blog. 😛

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 oktober 2019 - 11:42

Dankjewel lieverd!

Reply
Yvonne 1 september 2019 - 08:11

Leuk om weer te lezen! En ben heel nieuwsgierig naar je nieuwe ‘project’ als ik het zo mag noemen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 10 oktober 2019 - 11:42

Dankjewel! Inmiddels is mijn TeDx geweest en zal er in de terugblik over schrijven of op Facebook!

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!