Home Het dagelijkse leven Terugblik op juli 2019 | Het dagelijkse leven in Colombia
Wonen in Colombia terugblik juli

Terugblik op juli 2019 | Het dagelijkse leven in Colombia

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Juli is voorbij gevlogen, met zowel ups en downs. Vandaag in mijn nieuwste blog geef ik je een kijkje in mijn leven in Colombia. Met onder andere een schokkende ontdekking bij de dierenarts, een overgevende hond, nieuwe sportkleding, barbecueën met vrienden en collega’s, een nieuwe investering, de adoptie dag voor hondjes en nog veel meer!


Griep, griep en nog meer griep


Kom je terug van een geweldige reis door Peru, word je allebei ziek. En niet zo een beetje ook. In jaren zijn we allebei niet zo ziek geweest. Griep met alles erop en eraan. Pas na 2 weken na terugkomst in Colombia ben ik weer naar de sportschool gegaan en Jimmy heeft tot zeker 5 weken na terugkomst nog last gehad van hoest. Gelukkig werkt hij tegenwoordig iets minder en is hij fijn thuis bij Juaco en mij!

 


Nieuwe investering: iemand die voor ons kookt


Ja je leest het goed: we hebben sinds bijna een maand iemand in huis die voor ons kookt. Namelijk de buurvrouw en vriendin Diana die ook ons huis schoonhoudt sinds een jaar. Waarom? Ik houd niet van koken. En ik bedoel écht niet. Ik neem er niet genoeg de tijd voor, maak vaak hetzelfde en soms eet ik iets heel simpels. Daarnaast is Jimmy niet weg van mijn voedsel en is het voor ons beiden, zeker omdat we zoveel sporten, belangrijk dat we goed eten. Dus besloten we dat het tijd werd om lieve Diana meer werk te geven. Ze komt nu een extra dag per week waarop ze voor de hele week kookt en alles invriest. Ideaal. Ze vond het best wel spannend, ook omdat wij natuurlijk vegetarisch eten, maar ze doet het echt fantastisch. Nu eten we gevarieerd, gezond en nog erg lekker ook. Een goede investering.

 


Tijd voor nieuw sportkleding


Ik ben vier keer per week bijna twee uur in de sportschool te vinden en ik had maar één sportbroek en twee shirts. Niet handig. Tijd voor nieuwe sportkleding dus. Vlakbij Sopó is een Premium Outlet waar ze onder andere Nike, Reebok en Adidas verkopen. En nog veel meer leuks. Mocht je in de buurt zijn en willen shoppen, hier vind je meer informatie. Nu heb ik twee sportbroeken en vele shirtjes meer en helemaal tevreden. Zo een toffe broek maakt sporten toch net een beetje leuker 😀

 


Een schokkende ontdekking bij de dierenarts


Ik moest met Juaco naar de dierenarts voor controle, en de dieren-orthopeed vond dat hij anders liep dan anders met zijn achterpootjes. Nu loopt hij altijd al vreemd, maar we wisten eigenlijk nooit wat er aan de hand was. De arts wilde een foto maken, dus zo gezegd zo gedaan. De foto zie je hieronder. Als je goed kijkt zie je dat hij links op de foto gewoon een heupkop heeft, maar rechts is deze helemaal verbrijzeld. Geen wonder dus dat hij slecht loopt en pijn heeft. Dit moet gebeurd zijn in de eerste 2 jaar van zijn leven, toen hij nog op straat leefde. Dat is al zo’n 6 jaar geleden, dus hij loopt al zo lang met pijn. Waarschijnlijk is hij geschopt of heeft hij een ander ongeluk gehad waardoor zijn heupkop is stuk gegaan. Arm beestje.

 


Barbecueën met vrienden en collega’s


Op 20 juli vierde Colombia de onafhankelijkheid en dus bedacht Jimmy dat het leuk zou zijn om een barbecue te organiseren voor zijn collega’s. Helaas komen er nooit zoveel mensen, dus heb ik ook vrienden uit Sopó uitgenodigd. Er werd zóveel eten gemaakt (ook vegetarisch uiteraard) dat we in de avond het gezin dat naast ons woont (waarvan de moeder voor ons kookt en schoonmaakt) hebben uitgenodigd om heel veel te komen eten. Het was in ieder geval goed weer en heel gezellig! Hier een impressie.

 


Wandelen met een kind op je hoofd


Na de barbecue gingen we met zijn allen deze wandeling maken. De twee buurjongetjes wilden ook mee, maar de kleine Christian was al snel uitgeput. Dus nam Jimmy ‘m op zijn nek zodat hij niet zelf hoefde te lopen. Al snel was hij aan het slapen op zijn hoofd en verhuisde Jimmy Christian om te voorkomen dat hij zou vallen. Heel leuk om met z’n allen die wandeling te doen en het leverde nog heel schattige foto’s op ook!

 


Een nieuwe motor


Jimmy kreeg de kans om een nieuwe nóg grotere motor te kopen, dus inmiddels is de derde motor in 1,5 jaar tijd een feit. Weer een BMW, maar nóg krachtiger en groter dan zijn oude. Deze is nog steeds te koop trouwens. Voordat de oude motor naar Bogotá ging moesten er natuurlijk eerst nog even schattige foto’s met Christian gemaakt worden.

 


Dit moet je eten als je in Colombia bent


Reizen door Colombia? Dan kan de fantastische (en soms ietwat vreemde) keuken niet ontbreken! Zo kennen we inmiddels de beroemde warme chocolademelk met kaas, maar dit is ook een mooie combinatie. Namelijk fruitsalade met ijs en kaas. Ja Colombianen houden van kaas en dat past overal bij. Gekke combi? Het is echt heerlijk. Niet te vaak eten, want met dit typisch Colombiaanse tussendoortje vliegen de kilo’s eraan.

 


Als de hond per ongeluk aardappelen heeft gegeten…


Ik zet altijd de prullenbak veilig achter slot en grendel als ik de deur uit ga, maar toen ik afgelopen maand eventjes vijf minuutjes weg was heeft meneer Juaco direct zijn kans gegrepen. Toen ik terug kwam lag de prullenbak omver met aardappeltjes eruit die niet meer goed waren. Ik dacht dat hij niks had gegeten, totdat hij vier (!) dagen later begon over te geven. En wat kwam eruit? Precies, hele aardappelen. Hij kauwt namelijk niet, onze Juaco.

Hij was duidelijk niet lekker en begon aan de lopende band gras te eten om het vervolgens met die aardappelen weer uit te spugen. Na twee dagen ben ik naar de dierenarts gegaan. Die heeft hem een infuus gegeven omdat bij begon uit te drogen en heel nuttige tips gegeven om deze ellende te stoppen. Hij mocht geen gras meer eten, ik maakte lekker kip-water voor hem zodat hij meer ging drinken en binnen no-time was hij weer de oude. Wat een avonturen beleven we met die hond…

 


Vrijwilligerswerk doen in Colombia: helpen op een adoptie dag voor hondjes


Eind juli werkte ik een dagje als vrijwilliger op een adoptie dag voor hondjes in Bogotá. In winkelcentrum Atlantis Plaza liep ik samen met een andere vrijwilliger en een vriend uit Sopó met hondje Nohelia door het winkelcentrum op zoek naar een liefdevol baasje voor haar. Een grote ballon aan haar halsband zei ‘adopteer mij’.

Nohelia is 4 a 5 jaar oud en gered van de straat toen ze zwanger was. Van haar 4 baby’s overleefden er 2, waarvan er 1 eerder is geadopteerd en 1 liep ook door het winkelcentrum. In de middag was daar haar geluk: een lieve meid die in La Calera woont (net buiten Bogotá) wilde Nohelia adopteren. Onze missie was geslaagd!

Van de 15 hondjes die er waren werden er 5 geadopteerd. En in het asiel waar ze wonen zijn er nog veel meer die een liefdevol thuis zoeken. Woon je in Colombia en wil je een hondje adopteren? Kijk dan eens op Patitas Campesinas. Of wil je meehelpen als vrijwilliger? Ze organiseren vaker adoptie dagen waar veel vrijwilligers voor nodig zijn (elk hondje moet 2 vrijwilligers hebben voor de dag).

Hier een kort foto-overzicht van de dag!

 


Nu genieten van augustus, waarin we twee keer op reis gaan binnen Colombia en er nog veel meer leuks op de planning staat. Wat was jouw hoogtepunt van juli?


 

Lees meer!

18 reacties

Ellie Schmitz 18 augustus 2019 - 03:20

Heerlijk gewoon om je maandoverzicht te lezen. Dat Juaco ziek werd was natuurlijk heel naar, maar verder ‘never a dull moment’.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 21 augustus 2019 - 22:00

Dankjewel Ellie! Was ook echt een heerlijke maand, nooit saai hier 😀

Reply
Deborah 8 augustus 2019 - 06:31

Jeetje jullie maken wat mee met jullie hond. Hoe gaat het nu verder met zijn heup?
En wat handig zo’n kok. Die zoek ik ook hahaha.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 21 augustus 2019 - 21:59

Ja zo zielig Juaco… Hij heeft nu homeopathische pilletjes om zijn botten sterk te houden. Hij eet goed, loopt graag en is vrolijk, dus ik ben blij zo 🙂

Reply
Morgaine 6 augustus 2019 - 03:00

Mijn hoogtepunt staat op eigen blog… nu nog als eerste zelfs, maar ik ga zo ook weer even wat produceren 😉

Wat weet ik nog niet, maar de zon onder zien gaan en op schoot zitten in koel en fris brak water in het Lauwersmeer was mijn topavond!
En nog zoveel meer.

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 21 augustus 2019 - 21:57

Oei ik moet echt komen bij lezen bij je meid! xxx

Reply
Morgaine 22 augustus 2019 - 02:05

hahahaha ja eigenlijk wel, je mist zelfs de koeien 😛 En zo vaak blog ik nu niet eens, hahaha ik krijg al klachten 😉

X

Reply
Wanda 5 augustus 2019 - 14:05

Wat een maand joh… Ontzettend vervelend ook dat jullie beiden zo ziek zijn geworden na jullie geweldige trip naar Peru. Gelukkig gaat het nu weer een stuk beter met jullie. En ja, wat ideaal dat er nu iemand voor jullie kookt. Een win win situatie voor alle partijen lijkt mij!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 21 augustus 2019 - 21:55

Ja echt een hoop gebeurd! Dat ziek zijn was wel bijzonder vervelend, maar we zijn er allebei weer helemaal bovenop 😀

Reply
Marcella 4 augustus 2019 - 13:39

Wat een verhaal weer joh! Arme Juaco! Moet hij nog onder het mes? Voor zijn heup?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 21 augustus 2019 - 21:54

Ja echt arm beestje. Hij hoeft niet geopereerd te worden. Dat wil ik ook niet, want bij zo een oud hondje is dat vooral heel vervelend voor hem. Hij heeft wel homeopathische medicijnen voor zijn botten. Hij is vrolijk en loopt graag dus dan ben ik ook blij 🙂

Reply
Margriet 4 augustus 2019 - 13:11

Wat een mooie maand Sabine!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 21 augustus 2019 - 21:53

Dankjewel!

Reply
Yvonne 4 augustus 2019 - 02:55

Hee leuk om weer een updaten te lezen. En jeetje wat sport jij veel! Vond het bij mezel al aardig wat met 5x p week een uur. Wat is je doel? Ene dat ije vind ik geen tussendoortje hoor. Lijkt bijna een complete maaltijd 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 21 augustus 2019 - 21:52

Haha ja dat ijs is ook echt voor de lunch 😛 Mijn doel met sporten is gezondheid, conditie en om mijn lichaam strak in vorm te houden. Wat is jouw doel?

Reply
Yvonne 21 augustus 2019 - 23:33

Gezondheid En Conditie.

Reply
Els 4 augustus 2019 - 01:53

Weer veel gedaan deze maand! Leuk om te lezen.
Xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 21 augustus 2019 - 21:51

Dankjewel! xx

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!