Home Het dagelijkse leven Spookverhalen… Of werkelijkheid?
Gratis bezienswaardigheden in New York - MoMA

Spookverhalen… Of werkelijkheid?

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Spoken bestaan niet. Of toch wel? Als nuchtere Hollandse zijn spookverhalen vaak moeilijk te geloven. En laat het nu net zo zijn dat hier op mijn werk, precies op mijn afdeling, al diverse collega´s bepaalde spook-ervaringen hebben meegemaakt op kantoor. Mijn Nederlandse collega Esther en ikzelf zetten vaak vraagtekens bij deze verhalen. Totdat vandaag iemand komt aanzetten met een wel heel bijzondere foto…

Het Nationaal Kankerinstituut van Colombia is onlangs de 81 jaar gepasseerd. Een mooi oud gebouw dus, waar inmiddels een nieuw deel aan vast is gebouwd. Mijn kantoor bevindt zich in het oude gedeelte. Daar waar alles kraakt, de ramen amper dicht gaan, alles van hout is en de plafonds meters hoog zijn. Niet een plek waar ik ’s avonds in mijn eentje wil zitten. Vroeger was dit het ziekenhuis-gedeelte. Toen onze kantoren nog ziekenzalen waren. Waar veel mensen overleden.

Hedendaags werken we hier met een heel team aan de preventie van en onderzoek naar alles wat met kanker te maken heeft. Maar het blijkt dat we niet alleen zijn. Er gaan namelijk verhalen te ronde. Spookverhalen. Men beweert dat hier nog steeds de geesten van de op deze afdeling overleden patiënten rondzweven. Op wat vroeger hún afdeling was.

Het is stil. Doodstil. Zes uur in de avond. Er is niemand meer. Behalve die ene collega. Helemaal alleen. Te werken. De stilte is oorverdovend. Ze hoort niets. Opeens gaan de lichten uit. En weer aan. Kastdeurtjes die nooit werken worden open en dicht geschoven. De aanwezigheid van een ander persoon is duidelijk voelbaar. En zichtbaar. Ze ziet iets wazigs voorbij lopen. Gewoon door kantoor. Haar ogen schieten van links naar rechts. Weer een schim. Ze voelt angst. En denkt maar één ding: rennen!

Regelmatig maakt een collega iets dergelijks mee tijdens het werk. Vele verhalen spelen zich af in de avond, maar ook overdag schijnt het hier te spoken. En mocht je het je afvragen: deze collega´s vinden dit doodeng. Net als ik.

Voor ons nuchtere Hollanders is dit toch maar moeilijk te geloven. Zelf heb ik nog nooit iets dergelijks ervaren. En dat wil ik eigenlijk ook heel graag zo houden. Misschien hebben Colombianen gewoon een heel levendige fantasie. Of is men hier aan de andere kant van de oceaan gewoon gevoeliger voor dit soort waarnemingen. Er moet een rationele verklaring voor zijn. Toch? Dat dacht ik tenminste, totdat er vandaag dus een foto te ronde ging. Hét gesprek van de dag. Alle spookverhalen kwamen weer naar boven. Men weet het zeker: de doden leven hier voort. Ik kijk naar de foto en krijg spontaan kippenvel. Is het dan toch waar?

Nu ben je natuurlijk heel benieuwd naar dé foto, maar eerst wat achtergrondinformatie: De foto is op klaarlichte dag gemaakt met een mobiele telefoon door een collega die een selfie maakte (de betreffende persoon heb ik van de foto geknipt). Pas toen ze naar de foto keek, kwam ze er achter dat ze niet alleen was…

 

Ik ben inmiddels thuis. En kijk nogmaals naar de foto. Het is al donker buiten en ik voel een zweempje angst. Hoe kan dit mogelijk zijn? Kijkt er echt iemand mee als ik zit te typen? Of is dit het gevolg van een té grote fantasie en een knap staaltje photoshop? Wat denk jij?


Lees meer!

82 reacties

Mèlanie 7 juli 2016 - 16:44

Ik lees dit verhaal voor het slapengaan, geen goed idee. Vind de foto doodeng, durf niet eens meer naar de wc -haha-. Ik hoop zo dat hij gefotoshopt is, hoewel ik toch wel geloof dat er ergens iets is….

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 juli 2016 - 14:42

Haha oh sorry! 😛 Ik geloof ook wel dat er ergens iets is… wat precies weet ik niet. Of de foto echt is of gefotoshopt weet ik nog steeds niet, ik hoop de laatste haha 😉

Reply
Maaike 24 juni 2016 - 09:20

Wow! Bizar die foto haha vooral omdat het niet van internet komt maar dus gewoon van de telefoon van je collega. Ik denk wel dat het in Zuid-Amerika meer onderdeel van het leven is. Hier zijn ook veel van dit soort verhalen, bij Pablo op kantoor ging soms de kraan vanzelf open en dicht, lades enz.. Maar het wordt hiet wel meer geaccepteerd denk ik, er is ook zoveel historie. Er wordt hier ook gezegd dat fonteinen spirits aantrekken en veel koloniale huizen hebben een fontein op de patio. Het fascineert me en heb bedacht ooit een boek te schrijven over de mythes en legendes per streek want dat zijn er heel veel!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 26 juni 2016 - 12:36

Haha ja ik vroeg me later wel af: zou dit fotoshop zijn? Ik denk dat je helemaal gelijk hebt ook, dit soort dingen worden hier heel anders beleefd dan door die nuchtere Hollanders 🙂 Leuk trouwens om er een boek over te schrijven! Die wil ik wel lezen! 😀

Reply
Gea W 5 januari 2016 - 07:27

Leuk om te lezen! Ik heb wel eens bepaalde dingen mee gemaakt, geloof wel dat er meer is haha.

Reply
Sabine 5 januari 2016 - 09:41

Dankjewel! Ik geloof ook wel dat er meer is, maar weet niet wat…

Reply
BYE BYE 2015 – HELLO 2016! | BESABINE 30 december 2015 - 21:40

[…] Spookverhalen… Of werkelijkheid? Weet je het nog? Die angstaanjagende foto en al die verhalen over rondzwevende doden op mijn werk? […]

Reply
Nicetobeout 4 september 2015 - 13:27

Creepy! Je verhalen geloof ik wel, kan ook haast niet anders in zo’n oud gebouw. Maar die selfie lijkt mij toch wel een nepperd. Ik geloof persoonlijk niet dat spoken er zo uit zien op een foto. Meer als een minder gedetailleerde schim of iets dergelijks.

Reply
Sabine 4 september 2015 - 13:58

Haha ja ik twijfel inmiddels ook aan de echtheid van de foto. Laatst was ik een verdieping boven mijn verdieping en daar was het echt helemaal eng. Echt een gang waar zo een horrorfilm opgenomen kan worden. Daar kom ik dus niet meer 😉

Reply
gabstar25 25 augustus 2015 - 11:51

SPOOKY!!!!

Reply
Sabine 25 augustus 2015 - 12:17

😛

Reply
Blogalicious #2 | Zo simpel is dan geluk 20 augustus 2015 - 10:02

[…] te zien van het land zelf. Laatst kwam er echter een heel anders soort blogje online op haar blog, over spookverhalen. Hoewel ik enerzijds heel nuchter ben, ben ik anderzijds al van jongs af aan geïnteresseerd in dit […]

Reply
Billy 20 augustus 2015 - 09:57

ik vrees dat ik voor de wetenschappelijke, nuchtere uitleg ga. En geloof niet in dergelijke “spoken”

Reply
Sabine 22 augustus 2015 - 08:17

Haha dat is misschien maar beter inderdaad 😀

Reply
Zo simpel is dan geluk 17 augustus 2015 - 06:56

Ik vind het zo lastig. Enerzijds ben ik heel nuchter en denk ik, het kan niet. Anderzijds heb ik toch ook wel dingen ervaren die alleen te verklaren zijn doordat er ‘meer’ is. De foto is wel creepy trouwens.

Reply
Sabine 17 augustus 2015 - 13:32

Inderdaad, het is lastig. Ik weet het ook niet goed. Wat voor dingen heb je ervaren? Ik heb nooit iets ervaren in die trant, maar houd wel alle opties open. Er is zoveel dat we nog niet weten denk ik maar…

Reply
Zo simpel is dan geluk 19 augustus 2015 - 13:10

Ik zal je binnenkort een e-mail sturen via je website als je dat goed vindt? Wil niet alles zo ‘open en bloot’ vertellen.

Reply
Jessica 16 augustus 2015 - 11:27

Oewh freaky! Hopelijk hoef je nooit in je eentje over te werken… >.< Niet zelf gaan onderzoeken hè, dit klinkt als het begin van een enge horrorfilm ;p

Reply
Sabine 16 augustus 2015 - 15:38

Haha nee joh wat denk je, ik ben als de dood voor horrorfilms 😉 blijf er geen minuut langer dan 4 uur haha

Reply
VAN DICHTBIJ 15 augustus 2015 - 14:57

Wat heerlijk typisch Latino dit verhaaltje, leuk!!! OVerigens zijn wij het enige deel van een werelddeel dat heel erg “sceptisch” is over dit soort verschijnselen en het bestaan van more than meets the eye. Ik geloof zeker wel in dat wij omgeven worden door heel veel energieen en onverklaarbare zaken en verschijnselen. En ik vind dat ergens ook heel mooi. What we see is not all there is. Hoe fijn :))

Reply
Sabine 15 augustus 2015 - 19:12

Dat wist ik niet! Blijkbaar zijn wij echt te nuchter hiervoor. Overigens geloof ik ook wel dat er meer is, maar weet niet zo goed wat.

Reply
Sandra de Koning - van de Pol 15 augustus 2015 - 02:01

Dat is gerust griezelig, ben je er inmiddels achter of het echt is? Ben heel benieuwd. Indrukwekkend is het wel…

Reply
Sabine 15 augustus 2015 - 10:13

Nee nog niet achter. Het kan van een aoo komen ofzo, ik weet het niet. De persoon die de foto heeft gemaakt moet opgespoord worden om het te vragen. En dan maar hopen op een niet al te griezelig antwoord 😉

Reply
Sandra de Koning - van de Pol 16 augustus 2015 - 06:07

Misschien moet je het antwoord gewoon niet willen weten ;-))

Reply
wiebie74 14 augustus 2015 - 16:48

Inderdaad nogal griezelig… normaal geloof ik niet zo in dit soort dingen maar ergens denk ik ook wel weer dat er meer is, dus wie zal het zeggen?

Reply
Sabine 15 augustus 2015 - 10:12

Dat heb ik ook een beetje eigenlijk. Er is vast meer, maar de vraag is wat dan precies 🙂

Reply
Jaixy 14 augustus 2015 - 13:03

Spannende werkplek!

Reply
Sabine 14 augustus 2015 - 13:40

Haha ja inderdaad! Nooit saai hier 😉

Reply
loesjezaakjes 14 augustus 2015 - 11:27

Hiervoor ben ik ook te rationeel en toch maakt het me ergens een beetje bang. 🙂

Reply
Sabine 14 augustus 2015 - 11:31

Ja dat is het precies!

Reply
Anoniem 14 augustus 2015 - 15:11

Kijk dat komt me bekend voor….

Reply
carlavanvliet1 14 augustus 2015 - 08:38

Hu…eng hoor. Hou hier niet van. Volgende keer weer een blije foto graag 😉

Reply
Sabine 14 augustus 2015 - 08:41

Hahaha ik houd er ook niet van hoor 🙂 De volgende week zeker weer leuke foto´s! 🙂

Reply
kim 14 augustus 2015 - 06:49

Brrr wat een foto! Voor mijn eigen gemoedstoestand stem ik op Photoshop!

Reply
Sabine 14 augustus 2015 - 07:59

Goed idee 😀

Reply
Myriam 14 augustus 2015 - 06:44

Ik hoop dat het Photoshop is, anders zou het wel behoorlijk eng zijn!!!

Reply
Sabine 14 augustus 2015 - 07:59

Ja inderdaad! Ik dacht eerst dat kan geen photoshop zijn. Maar misschien toch wel… Ik weet het niet meer haha

Reply
Anoniem 14 augustus 2015 - 08:53

Heb je al die apps gezien? Zou ook verklaren dat diezelfde dame al eerder was gespot…en het os natuurlijk ook wel raar om een foto op een oninspirerende plek aos het archief te maken….een goede uitgestelde 1 april grap?

Reply
Sabine 14 augustus 2015 - 09:00

Haha zou zo maar kunnen! De selfie is alleen niet echt een mooie foto. Je zou dan weer denken dat je toch een betere foto zou kiezen voor zoiets…

Reply
Myriam 17 augustus 2015 - 02:35

Brrrr

Reply
Els 14 augustus 2015 - 06:41

Haha laat je niet gek maken! Een leuk verhaal maar ik geloof er niet in.
Vast via ‘snap ghost’ gedaan, dat is een app die je kunt downloaden op je mobiel!
Probeer het uit en dan laat jij volgende week je foto zien!?
Slaap lekker vannacht!!
liefs, mams

Reply
Sabine 14 augustus 2015 - 07:48

Hahaha ja heb ook net over die app gehoord, hoe kan iedereen dat weten behalve ik?? Ondanks dat dezelfde vrouw een paar jaar geleden in een andere positie ook op de foto is gezet, hoop ik maar dat die app is gebruikt 🙂

Reply
iliveformydreams.com 14 augustus 2015 - 06:06

Kriebels brrrrrr. Zelf nooit iets dergelijks meegemaakt dus ik sta er, net als jij nuchter in

Reply
Sabine 14 augustus 2015 - 07:49

🙂 Ik hoor net over Snap Ghost, een app. Hoop maar dat ze die heeft gebruikt 😉

Reply
Annet 14 augustus 2015 - 06:04

Ik vind het meisje niet boos kijken. Ze kijkt meer verdrietig… Misschien is dat een geruststelling? Ik geloof zeker in geesten/energie, maar bij deze foto weet ik het niet. Het is te duidelijk en te horrorfilm-achtig. Misschien moet je zelf een keer een selfie maken en kijken wat je ziet, alleen dan weet je het zeker 🙂

Reply
Sabine 14 augustus 2015 - 07:50

Ja dat klopt eigenlijk wel, meer verdrietig. IK weet niet meer wat ik moet geloven haha. Die verhalen zouden toch niet allemaal verzonnen zijn? Inmiddels weet ik over SnapGhost, hoop maar dat die app is gebruikt. Maar inmiddels heb ik ook gehoord dat dezelfde vrouw drie jaar geleden in een andere positie ook op de foto is gezet. Ik weet het niet meer haha…

Reply
Wildcard 14 augustus 2015 - 11:27

Gewoon die andere foto gaan zoeken en nakijken.

Reply
Sabine 14 augustus 2015 - 11:30

Haha ja inderdaad, alleen ik denk niet dat er hier iemand is die die foto nog heeft. Ik hoorde ook ergens dat de foto uit een horrorfilm zou komen, maar tot op heden is ie nog niet gevonden..

Reply
Wildcard 14 augustus 2015 - 12:00

Nu ik moet toegeven op een plek werken dat vroeger een ziekenhuis gedeelte is geweest… Ik zou me er ook niet op m’n gemak voelen.

Vlijtig Liesje 14 augustus 2015 - 04:17

Dat klinkt best eng zeg… Ik merk dat ik ook gevoelig ben voor dit soort verhalen.

Reply
Sabine 14 augustus 2015 - 07:58

Haha ja ik ook. Ik kan ook echt niet tegen te spannende films. Dan slaap ik niet meer 😉

Reply
Stephanie 14 augustus 2015 - 04:13

Photoshop.. en anders het gebouw reinigen! maar dat is nogal al wat als hier jaar in jaar uit mensen zijn overleden. Wil je mijn scriptie lezen van onze opleiding? Gaat hierover 😉
Maar bovenal wel een kippenvel foto!!!

Reply
Sabine 14 augustus 2015 - 07:56

Haha hopen maar, ik weet het niet. Ik weet ook niet of ik die scriptie wel wil lezen haha. Kan ik dan nog slapen?

Reply
Bart - Vetexbart 14 augustus 2015 - 03:24

OMG! Wat een spooky verhaal. Ik verdenk echter toch iemand van een beetje Photoshop 🙂

Reply
Sabine 14 augustus 2015 - 07:55

Haha ik dacht eerst dus van niet, maar inmiddels weet ik van een app… nu weet ik dus niet meer wat te denken. Laten we maar hopen op photoshop. Al kan ik ook niet geloven dat al die verhalen hier die men met wijd opengesperde ogen verteld niet echt gebeurd zijn…

Reply
Mrs. Brubeck 14 augustus 2015 - 02:51

Doet me spontaan aan de kampvuurverhalen bij de scouts denken… Verder krijgt niemand mij zover om in geesten te geloven… 🙂

Reply
Sabine 14 augustus 2015 - 07:54

Hahahaha inderdaad, totdat je het zelf meemaakt natuurlijk. Maar dat wil ik eigenlijk dus graag voorkomen 😉

Reply
Morgaine 14 augustus 2015 - 02:44

Hmmm ja, ze bestaan spirits, ik zie soms zelfs ook weleens iets, soms goed, soms niet, zelfs Picasso ziet ze, beter dan ik zelfs, en als dat zo is en het is niet goed, dan gaat zijn rug omhoog en zijn staart wordt enorm dik, en hij gaat sluipen, zo weet ik het eventueel. Deze foto is wel erg duidelijk, maar het kan gewoon echt zijn, ik heb meer van zulke foto’s gezien, ook uit de tijd dat er nog geen photoshop bestond, dus ja… dan moet je wel heel ingewikkeld doen in je donkere kamer om dit soort fratsen uit te halen. Ik zeg, brand wierook eventueel, want deze kijkt idd niet erg vrolijk. Ook al kunnen ze ons fysiek weinig aandoen, als het onprettig is, kun je er wel degelijk iets aan doen, ook hier hetzelfde, dat ik ze weg heb gehaald zo nu en dan. Soms met hulp, maar ook gewoon alleen.

X

Reply
Sabine 14 augustus 2015 - 07:54

Het is heel mysterieus… Ik kan niet geloven dat al die verhalen (en de foto) nep zijn. Maar ik hoor net dat je met een app ook geesten in een foto kan zetten. Dus ik weet het niet meer. Mijn nuchtere Hollandse geest neigt naar het ‘niet mogelijke’ toe haha. Al geloof ik wel dat er ‘iets’ is en ook dat er mensen zijn die meer zien dan anderen. Heb jij deze ervaringen nooit als onprettig ervaren?

Reply
Morgaine 14 augustus 2015 - 11:05

Jawel, dezelfde momenten dat Picasso dan hoge rug krijgt en dikke staart, vaak heb ik dan al zoiets van kippevel in mijn nek om niets… of een gevoel van, alsof er naar je gekeken wordt.. bla… En nu je over die app begint, dan weet ik zeker dat deze gemanipuleerd is, dit is TE duidelijk namelijk, vandaar mijn twijfel bij deze foto, maar het kan wel, maar dan is het veel vager. <3

Reply
Rob Alberts 14 augustus 2015 - 02:37

Een verbazingwekkende foto!
Misschien kun je de foto in Hollywood aanbieden voor een filmscript.
Ik wens jou daarbij dan een mooie en goedbetaalde hoofdrol.

Vriendelijke groet,

Reply
Sabine 14 augustus 2015 - 07:51

Hahaha 😀 Ik ben als de dood voor horrorfilms dus er zelf in spelen lijkt me niet een goed idee als ik ooit nog wil kunnen slapen 😉

Reply
Rob Alberts 14 augustus 2015 - 09:08

Als jij er een hoofdrol in hebt weet je wel hoe alle trucage in elkaar zit.
Kun je gewoon ontspannen naar jezelf kijken.

Nee, ik heb ook niets met horrorfilms.

Vrolijke groet,

Reply
Hans en Thea de Vries 14 augustus 2015 - 02:33

Oei dat geeft wel te denken Sabine. Griezelig hoor! Ik had inderdaad al eens van dit soort verhalen gehoord via Esther, maar dit…….
Het schijnt dat je niet bang hoeft te zijn voor ‘spoken’ maar ik zou wel bibberen daar in mijn eentje.
Bijzonder verhaal!!

Reply
Sabine 14 augustus 2015 - 05:36

Haha ja dat geeft zeker wat te denken… Hoop wel dat het daarbij blijft want op dezelfde ervaring zit ik echt niet te wachten. Esther begint ook te twijfelen inmiddels 🙂 hopen maar dat we nooit per ongeluk in mijn eentje in de avond daar achterblijven… brrr

Reply
Reismuts 14 augustus 2015 - 01:33

Oef, freaky! Ik ben altijd nieuwsgierig, dus natuurlijk heb ik naar de foto gekeken en meteen heb ik spijt, want het freakt me echt out. Wat als het echt is, brrrr…. Als je collega later vertelt over haar photoshop-kwaliteiten, deel je dat dan ook op je blog? Slaap ik toch weer een stukje beter 😉

Reply
Sabine 14 augustus 2015 - 05:35

Hahaha ja echt freaky! Ik ben bang dat dit geen photoshop is. Net hoor ik dat deze zelfde vrouw die jaar geleden ook op de foto is gezet. Als je gaat slapen denk dan maar dat jij helemaal aan de andere kant van de oceaan woont terwijl ik ermee dag naar een spookziekenhuis moet hahaha 😉

Reply
Brubeck 14 augustus 2015 - 01:19

OK, we stellen onze reis naar daar nog even uit dus.. 🙂

Reply
Sabine 14 augustus 2015 - 05:32

Hahaha 😀 Of je vermijdt gewoon het ziekenhuis :p

Reply
Marion 14 augustus 2015 - 00:17

Oh my, ik durf bijna niet meer naar die foto te kijken. Wat interessant!!! Maar freaky, dat vooral! Ja, ik geloof wel dat dit kan. Al lijkt dit ook wel heel erg op een reflectie. Ik weet het niet…. Ik hoop maar dat het nep is, want als deze vrouw overleden is en nog steeds zo boos is als ze op de foto kijkt, dan is dat niet zo fijn voor haar.

Reply
Sabine 14 augustus 2015 - 05:32

Haha Ik ook niet! Het is geen reflectie, de vrouw staat tussen de camera en het meisje. En er zijn geen ramen of iets. Ik geloof wel dat er meer is. Maar zo zou ik het niet denken. Maar ik denk ook niet dat het photoshop is. Ik blijf in ieder geval in de avond ver uit de buurt van het ziekenhuis Haha. Zeker als inderdaad deze mensen zo boos zijn…

Reply
Darling Doormat 14 augustus 2015 - 00:16

Creepy. Het ziet ernaar uit dat wij op je blog nog veel zullen beleven 😉

Reply
Sabine 14 augustus 2015 - 05:29

Hahaha nou ik hoop hier nooit mijn eigen spook ervaring te hoeven delen 😛

Reply
Thomas Pannenkoek 13 augustus 2015 - 23:27

Geen photoshop, maar een spiegelbeeld…
(geen spook ook, want die hebben een laken over hun kop 🙂 )

Reply
Sabine 14 augustus 2015 - 05:29

Hahaha. .. geen spiegelbeeld, zeker weten. Normaal geloof ik dit ook niet maar ik geloof ook niet dat dit photoshop is. Jij bent een ster in mensen zoeken (tenminste ik ga er van uit dat het verhaal zo afloopt Hahaha) dus als je naar Colombia komt kom je gewoon een paar nachtjes op onze afdeling om uit te vinden of dit echt waar is :p Als je durft natuurlijk 😉

Reply
Thomas Pannenkoek 14 augustus 2015 - 11:18

Ik durf – mochten spoken bestaan en ze zien mij, dan lopen ze als de bliksem weg !!

Reply
Sabine 14 augustus 2015 - 11:21

😀 😛

Reply
Elise 13 augustus 2015 - 22:05

Het zou photoshop kunnen zijn. Maar dat hoeft niet. Er bestaat zoveel meer in de wereld dan veel mensen weten. Ai dat klinkt dus super zweverig maar dat valt mee. We gebruiken nou eenmaal niet onze volle hersencapaciteit en ons onderbewustzijn (waarmee we dingen écht zien) staat vaak in de uit-modus. Spirits weghalen kan trouwens prima. Heb ik wel eens gedaan. Ieder zo ons werkveld 😉

Reply
Sabine 14 augustus 2015 - 05:25

Wat interessant om te weten! Ik geloofde wel dat er iets is, maar dit niet. Maar ik geloof ook niet dat dit photoshop is. Dus er moet toch iets zijn. Laat me weten als je in Colombia bent, dan mag je hier de spirits weg komen halen 😉

Reply
Elise 14 augustus 2015 - 05:34

Wuhaha. Staat nog niet op mijn To Do lijst, wie weet… ooit! 😉

Reply
Esther de Vries 13 augustus 2015 - 21:49

ik krijg er ook de kriebels van hoor Sabine! Brrrrr

Reply
Sabine 14 augustus 2015 - 05:22

Haha nooit alleen in de avond daar werken in ieder geval 🙂 Al is dat wel dé manier om erachter te komen of het waar is 😉

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!