Home Het dagelijkse leven Terugblik op februari 2019: eten, hiken, paarden-event, hondenfoto’s en meer!

Terugblik op februari 2019: eten, hiken, paarden-event, hondenfoto’s en meer!

door Sabine
Languages / Talen:
 

Het is weer tijd voor de terugblik: neem een kijkje in mijn Colombiaanse leven in maart! Met onder andere een paarden-event, schattige hondenfoto’s, hiken in Chingaza en nog veel meer. Ondertussen zijn we ook bezig met de voorbereidingen van ons reisje deze maand. Waar gaan we naartoe?


Home tour op onze Colombiaanse finca


Afgelopen maand gaf ik een inkijkje in de finca waar we wonen op het platteland in Colombia. Waarin je ook een glimp opvangt van de omgeving en van de paardenstal waarboven we wonen. In dit artikel vertel ik je ook 45 weetjes over wonen in deze finca, inclusief het water dat door het dak komt en waaraan nog goed te zien is dat ons huis ooit een restaurant was. Hieronder nog een keertje de video en klik hier om alles over ons huis te lezen!

 


Toetjes markt in Sopó


Elke zondag is er in Sopó, het dorp waar we wonen, toetjesmarkt. Als je trek hebt in toetjes is dit dan echt the place to be! Je hebt trouwens ook in andere Colombiaanse dorpjes toetjes-markt op zondag. Dus wie weet dat jij er ook wel eentje tegenkomt. In ieder geval heb ik afgelopen maand weer heerlijk toetjes gegeten.

 


Nieuw bedje voor Juaco


Toen Juaco jarig was op 20 januari kochten we een nieuw bedje, maar deze bleek achteraf een beetje te klein. Daarom besloot ik gewoon weer een nieuw bedje te kopen, en de oude nieuwe te gebruiken voor in de auto. Zijn nieuwe bedje heeft een heerlijk dik kussen dat zich vormt naar zijn lichaam. Juaco is er helemaal blij mee! En ik ook 🙂

 


Paarden evenement in de achtertuin


Afgelopen maand was er maar liefst twee keer een paarden evenement in de achtertuin. De eigenaar van het landgoed waar we wonen nodigt diverse mensen uit die vaak komen paardrijden voor les en om te trainen voor springwedstrijden. Hartstikke leuk om te kijken!

 


Eten in Colombia


Wat eten betreft was het weer een heerlijke maand. Zo ging ik ontbijten met vrienden bij Crepes & Waffles, maakte mijn schoonmoeder zomaar een heerlijke vegetarische lunch, at ik typische kaas met arequipe (een soort karamel pasta) in Guatavita, ging ik met een mede-onderneemster uit Nederland uiteten in een heerlijk restaurant in Usaquén (Bogotá) en at ik taart in een koffie-tentje in Sopó.

Ontbijten bij Crepes & Waffles en uiteten bij Milano in Usaquén

 

Vegetarische lunch bij mijn schoonmoeder

 

Taartje eten bij Mua en typische kaas met zoete arequipe in Guatavita

 


Honden-foto’s


Ik kan er maar geen genoeg van krijgen: al die lieve honden op de finca! Er zijn er nu vier en dat levert vaak grappige of schattige taferelen op. Ze kunnen allemaal heel goed met elkaar overweg. De twee vrouwtjes, Natilla en Mora, zijn nog geen 1 jaar oud en echte vriendinnen. En de twee oudjes, Juaco en Frodo, gaan vooral hun eigen weg. Kijk hoe leuk ze zijn!

 


Piedras Gordas in Nationaal Park Chingaza


In januari maakten we onze eerste wandeling in spectaculair Nationaal Park Chingaza, namelijk naar Lagunas de Siecha. Echt een aanrader als je van hiken en natuur houdt. En in de buurt bent natuurlijk 😉 Afgelopen maand bezochten we het nationaal park voor de tweede keer, maar nu reden we naar het deel genaamd Piedras Gordas. Vanaf hier zijn weer hele andere wandelingen te maken, die allemaal hun eigen karakter hebben. We deden de hike naar Lagunas de Buitrago, ontzettend mooi. Natuurlijk kun je heel binnenkort het artikel over deze hike verwachten. Ik hoop dit jaar bijna alle hikes in Chingaza te doen, dit landschap verveelt nooit!

 


De finca in de zon


Wat was het prachtig weer afgelopen maand! Met af en toe een flinke bui of de finca in de wolken. Maar meestal scheen de zon volop. En dat levert elke keer weer van die prachtige foto’s op, met name tijdens zonsopgang en zonsondergang. Ik heb de mooiste er voor je uitgehaald.

 


Maart: op vakantie in Europa


Deze maand gaan Jimmy en ik naar Nederland! Slechts 12 dagen, en we blijven beiden niet. Jimmy gaat namelijk met vrienden wintersporten in Oostenrijk en ik ga met mijn ouders naar Sevilla. Zoveel zin in! Naast dat het heel fijn is om mijn familie en vrienden weer even te zien, vind ik het ook heel leuk om weer eens te reizen in Europa. Sevilla stond al lang op de lijst en het gaat nu eindelijk gebeuren. Ik weet nog niet of het lukt om elke week een artikel te posten, maar er komt sowieso na mijn vakantie weer van alles leuks. Waaronder Sevilla natuurlijk!

 


Wat ga jij doen in maart?


 

Lees meer!

Laat een reactie achter

error: Content is protected!