Home Emigreren 50 redenen waarom Nederland zo tof is
Waarom Nederland zo tof is

50 redenen waarom Nederland zo tof is

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

Ken je dat, dat je Nederland even zo zat bent dat je het liefste vandaag nog in dat vliegtuig wilt stappen naar Verweggistan? Ik had dat gevoel ooit wel. Al die dromen die ik had, reizen, weg uit Nederland, ergens anders is het gras immers veel groener. Of toch niet? Toen ik laatst in Nederland was merkte ik opeens allerlei dingen op waar ik nooit bij had stil gestaan. Van die dingen die misschien vanzelfsprekend zijn voor jou, maar als je het gaat vergelijken met bijvoorbeeld Bogotá opeens een heel andere dimensie krijgen. Plotseling zag ik het dus. Gewoon tijdens die tien dagen in Nederland. Dit is best wel tof! Niet dat ik nu meteen kom remigreren, maar even stilstaan bij waarom mijn geboorteland eigenlijk helemaal zo verkeerd niet is kan geen kwaad. Dit is immers één van die punten om rekening mee te houden als je gaat emigreren. Dus hier komt ‘ie: 50 redenen waarom Nederland zo tof is.


50 redenen waarom Nederland zo tof is


1. Het eerste dat opviel: er zitten gewoon géén gaten in de weg. De autobanden rijden vloeiend over de snelweg zonder dat we door elkaar worden geschud. Hoe fijn is dat!

2. En iedereen rijdt zo netjes en veilig. Misschien erger je jezelf vaak in het verkeer: Nederland is echt een verademing op de weg vergeleken met een land als Colombia.

3. Het ruikt zo lekker fris en schoon. Ja echt, zélfs in een dorp onder de rook van Schiphol. Heerlijk.

4. Ze hebben gewoon overal rooibosthee. Niet alleen in de supermarkt, maar ook in een café. Daar word tenminste ik heel blij van.

5. En een koekje bij de thee. Ik moest er om lachen toen we ergens wat gingen drinken en toen herinnerde ik me weer: ohja in Nederland krijg je (bijna) altijd een koekje bij de thee of koffie ♥

6. De supermarkten liggen vol met veganistische en vegetarische etenswaren. Geweldig toch?

7. En dan de humus: ze hebben het overal, is goed te betalen en er zijn ook nog vele varianten. Halleluja!

8. Mijn familie en vrienden wonen in Nederland. Dat maakt het al best wel tof toch?

9. De korte afstanden. Van Kudelstaart naar Almere naar Kudelstaart naar Den Bosch. Het kan gewoon allemaal in één dag en het gaat nog snel ook.

10. Fietsen is echt het allerleukste in Nederland. Met je haren in de wind door de polder. Fantastisch!

 

11. En überhaupt fietsen: weet je hoe fijn het is gewoon op de fiets te kunnen stappen zonder risico dat iemand je er vanaf trekt om je fiets te stelen? In Nederland jatten ze tenminste je fiets als je er niet zelf op zit. Fietsen op Texel bijvoorbeeld, heerlijk!

12. Overal fietspaden of fietsstroken. En het sluit ook nog allemaal op elkaar aan. Zouden ze hier ook eens moeten maken.

13. Toen we een stukje met de tram gingen keken Jimmy en ik elkaar aan en moesten we lachen: dit is leuk!

14. Stroopwafels!!

15. Van die typische Hollandse gebruiken, zoals beschuit met muisjes. Fantastisch toch dat dat bestaat?

16. De veiligheid was misschien wel het grootste verschil met Bogotá. Het duurde even een paar dagen voordat ik mezelf kon overleveren aan die veiligheid zonder de hele tijd te moeten opletten of er niet iemand mijn telefoon komt jatten (of erger).

17. In Bogotá kan het niet, in Nederland wel: altijd mijn spiegelreflex camera overal mee naartoe nemen. Jeej!

18. De rust.

19. Omgang met het milieu is echt goed geregeld in Nederland. We konden geen plastic tasjes meer krijgen, al het afval wordt netjes gescheiden (er zijn zelfs meerdere kleuren afvalcontainers) en de auto’s zijn gewoon best wel schoon.

20. Ik houd van de bergen in Colombia, maar als je dan in Nederland komt is juist dat platte heel bijzonder. Zeeland bijvoorbeeld, spectaculaire landschappen.

 

21. Je bent binnen mum van tijd aan het strand. Ik moet er in Colombia minstens een uur voor vliegen…

22. In bijna elke straat staat wel een brievenbus, en de post komt ook nog aan. In Colombia zijn er geen brievenbussen en of de post aankomt is ook nog maar de vraag.

23. Hoewel ik dol ben op het Bogotaanse klimaat, was het echt wel tof om een weekje 30 graden te hebben. Gewoon in Nederland…

24. De muziek: 100% NL luisteren.

25. Je merkt meteen aan de mensen dat ze betrouwbaarder en eerlijker zijn dan de Colombianen. Je weet gewoon dat het oké is.

26. Er zijn zoveel stoplichten voor voetgangers. Echt heel fijn.

27. En dan de zebrapaden… en automobilisten stoppen er ook nog voor.

28. De lekkere taarten in Nederland, zoals appelkruimeltaart en rijsttaart. Jammie!

29. Als je in Nederland een weekendje weg wilt hoef je niet eerst uit te zoeken of het er wel veilig is. Je kunt gewoon gaan waarheen je wilt.

30. De Hollandse gezelligheid. Dat vind je echt nergens. Een van de 10 dingen die ik mis uit Nederland.

 

31. Brood, brood en nog meer brood: wat een geluksvogels die Nederlanders. Overal te koop ook nog.

32. De prachtige bloemen en landschappen. Kan er uren naar kijken.

33. En dan de meren: wat zijn de Westeinderplassen toch mooi…

34. Je kunt er van die leuke sporten doen, zoals schaatsen en zeilen.

35. Ik kan echt even niet bedenken waar in Colombia je een rondvaart kunt maken of met je eigen bootje door de grachten (die hier niet eens bestaan). In Nederland kan dat bijna overal. Zo leuk!

36. Wat een organisatie in Nederland. De gezondheidszorg, pensioen, gehandicapten, ouderschapsverlof, scholen, enz. Ook al zijn er veel problemen, Nederland heeft het allemaal bést goed geregeld.

37. Amsterdam is echt een toffe hoofdstad dat eigenlijk meer als een dorp voelt.

38. Nederlandse films zijn toch fantastisch? Soof bijvoorbeeld, om te gieren.

39. Om 9 uur beginnen met werk of school: dat is toch serieus een luxe? Hier in Colombia zitten de collegezalen en kantoren om 7 uur al vol.

40. Alles kan via Internet besteld worden, iets dat ik echt ideaal vind en weleens mis in Colombia. Hier is die trend nog niet echt geland namelijk.

 

41. Roggebrood! We hebben 3 pakken mee naar huis genomen. Dat heb ik dus echt gemist.

42. Heerlijk om naar een verjaardag of etentje te gaan in gewoon leuke kleding, zonder dat je je daarvoor hoeft op te doffen alsof de koning op bezoek komt. Gewoon lekker jezelf zijn.

43. Het klinkt zo simpel, die zakjes voorgesneden groente in de supermarkt. Maar geloof me: wat een luxe! In Colombia hebben we dat niet, terwijl dat soms een hoop tijd zou schelen.

44. De weerberichten in Nederland kloppen heel vaak gewoon. Niet altijd precies, maar tenminste krijg je een heel goede indicatie. Bést handig als je veel gaat fietsen bijvoorbeeld. In Colombia is het altijd maar afwachten wat het wordt.

45. Dubbele beglazing: dé uitvinding van de eeuw. Zouden wij thuis ook wel willen.

46. Die Hollandse nuchterheid heeft best wel wat…

47. Rauwe witlof. Als je heel goed zoekt en veel betaalt is het misschien te vinden in Colombia… Op onze eerste avond in Nederland heeft mijn moeder onze favoriete rauwe-witlof-salade gemaakt. Heerlijk!

48. Molens! Waar je ook nog vele soorten meel kunt kopen. Best bijzonder.

49. Een terrasje kunnen pakken. Iets dat niet gebruikelijk is in Colombia, maar juist zo gezellig.

50. Met een Nederlands paspoort kun je overal naartoe zonder zorgen, wat een vrijheid.

 


En toen waren we weer terug in Bogotá…


En voelde dat eigenlijk meteen weer helemaal vertrouwd. Als thuis. Nederland is een vakantieland geworden en het land dat ik bezoek voor familie en vrienden. Maar mijn huis staat nog steeds in Bogotá (inmiddels in Sopó). Ons bezoek aan Nederland bracht wel enige vragen naar boven. Willen we onze toekomst leven in Bogotá? Hoe zit het met de veiligheid? Willen we Bogotá een keer gaan inruilen voor een veiligere (en schonere) optie? We weten het allemaal nog niet… maar zeker met het naderende einde van Jimmy zijn opleiding leven deze vragen wel bij ons. Ondanks dat Colombia/Bogotá juist echt een te gekke plek is om te wonen.

De herinneringen aan deze twee weken zitten voor altijd goed opgeslagen. Nederland is altijd het land waar mijn roots liggen, waar mijn familie en vrienden wonen. Waar we wonen maakt eigenlijk niet uit, elke plek heeft leuke en minder leuke dingen. Het gras is niet groener aan de andere kant van de oceaan.

 


Wat vind jij zo tof aan Nederland?


 

Lees meer!

53 reacties

Marcella Molenaar 23 juli 2017 - 12:32

Leuk om te lezen hoe jij naar Nederland kijkt! Ik heb vandaag nog een eind gefietst. Wat fijn dat dat hier gewoon kan!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 juli 2017 - 09:19

Ja heerlijk dat dat kan in Nederland! Ik fietste ook altijd veel, zo’n 2 uur per dag. Dat is wel eens jammer dat dat hier niet te doen is.

Reply
Florentine 19 juli 2017 - 17:42

Wauw wat een prachtige trouwfoto, echt heel mooi! Wat leuk dat je een lijstje gemaakt hebt, ik kan me voorstellen dat het echt wel even gek moet zijn voor jou om terug in NL te zijn. Ik vind het knap hoe je het jezelf zo naar je zin hebt gemaakt in Bogota, echt bijzonder. Ik zie trouwens dat je een nieuw logo hebt; wat gaaf! Erg mooi.
Veel liefs, Florentine

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 juli 2017 - 09:20

Dankjewel! Dat logo is er alweer een paar maandjes, erg blij mee! Met de foto’s ook trouwens 😀 Zo benieuwd naar de rest! Liefs!

Reply
Niels 17 juli 2017 - 23:46

Mooi lijstje. Ik kan met voorstellen dat als je een tijdje niet in Nederland geweest bent je weer even moeten wennen aan dit vrije leven hier. Ondanks alle druk en gemopper mogen we in vergelijking met sommige andere landen niet heel hard klagen. Maarja, dat is waar wij Nederlands goed in zijn. Ik had trouwens wel verwacht dat je naast stroopwafel ook drop in je lijstje had gezet of ben je niet zo’n snoepkont? Wel grappig trouwens dat je in de jaren dat je nu weg bent, sommige dingen nu pas inziet. Pas als het er niet meer is dan weet je wat je mist. Gelukkig hoef ik nog niet alles te missen 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 juli 2017 - 11:03

Haha ja Nederlanders klagen graag 😉 Dat mis ik dus niet 😛 Ik mis eigenlijk maar weinig uit Nederland gelukkig. Drop lust ik wel maar is niet mijn meest favoriete snoepje. Engelse drop vind ik wel echt super lekker trouwens 😀

Reply
Sanne 17 juli 2017 - 11:54

Mooie lijst! Grappig dat een koekje bij de thee en rooibosthee toch wel echt Nederlands blijken te zijn. Nederland heeft inderdaad wel zo zijn charmes!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 juli 2017 - 11:04

Haha ja grappig inderdaad! Hier is dat helemaal niet, dat koekje haha. En rooibos thee haal ik altijd uit Nederland, is hier slecht te krijgen helaas. Nederland heeft absoluut heel leuke dingen! Heerlijk vakantieland eigenlijk 🙂

Reply
Evelyne 16 juli 2017 - 09:44

Ik woon in België en kan ook wel zo’n lijst bedenken 😉 Prachtige foto van jullie huwelijk trouwens!!! <3

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 juli 2017 - 11:05

Dankjewel! En wat leuk! Tussen België en Nederland zijn al zo enorm veel verschillen.. 😀

Reply
Paul 16 juli 2017 - 09:35

Ik ben eigenlijk erg benieuwd hoe jouw man als Colombiaan naar Nederland kijkt? En het verschil in veiligheid lijkt me inderdaad heel erg fijn. Niet prettig om altijd erg te moeten oppassen. En ik neem aan dat jij in Colombia ook vaak wordt aangezien voor een toerist (en dus een potentieel doelwit), of valt dat mee?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 juli 2017 - 11:09

Mijn man zou volgens mij veel liever in Nederland wonen dan in Colombia. Hij vindt de goede organisatie met alles in Nederland heel fijn, net als de werktijden en omgang met het milieu. Alleen drop vindt hij niet te eten haha 😛 Ik heb niet het idee dat ik heel vaak voor toerist word aangezien eigenlijk. Soms wel, in de taxi bijvoorbeeld of op een toeristische plek, maar door de manier waarop ik me gedraag en kleed en de plekken waar ik kom in Bogotá is het vaak wel duidelijk dat ik geen toerist ben. Overigens ben ik wel meer een doelwit wegens mijn huidskleur en blonde haren. Ik val meer op en men denkt dat ik meer geld heb.

Reply
Roos 16 juli 2017 - 08:46

Je fiets wordt gejat terwijl je er nog opzit? Ik moest toch echt even grinniken. Hoe dan… Raar ook. :/ Wel leuk om zo een lijst pluspunten van ons kleine landje te lezen. 😛 En wederom een ontzettend mooie trouwfoto! Dat jij het wachten op alle foto’s volhoud… 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 juli 2017 - 11:11

Dankjewel! Ja mijn geduld wordt wel op de proef gesteld hoor 😛 Ja dat fietsen… je moet het zo zien: je zit op de fiets en opeens komt er een gek die je er vanaf trekt en er met je fiets vandoor gaat. Gebeurt regelmatig hier. En lijkt me niet een heel fijne ervaring. Een vriendin van ons raakte een paar weken geleden op deze manier haar fiets kwijt.

Reply
Nesrin 16 juli 2017 - 02:31

Wat een gaaf lijstje Sabine! Nou idd de afstanden hier zijn toch allemaal kort, maar het past ook wel want ik denk dat we hier niet meer tijd willen nemen of ff een paar uurtjes te rijden 😉 alsof we er ons aanpassen. In Turkije gaat het heel anders, daar rijden mensen gerust uren voor een familiebezoek, restaurant of mooi plekje.

Heel leuk om te lezen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 juli 2017 - 11:12

Dankjewel! Ja precies zoals je zegt! In Colombia is het hetzelfde. Vier uur rijden betekent dat het dichtbij is haha 😛

Reply
Sanna 14 juli 2017 - 09:00

Nederland is een fantastisch land, ik verbaas me er elke keer weer over waarom veel Nederlanders dat zelf niet zo zien. Enige echte minpunten die ik van Nederland kan bedenken zijn de te lange winters (winters zijn prima, maar in NL lijkt er soms geen einde aan te komen) en de files. Colombia is ook leuk en er zijn veel voordelen te noemen maar in Nederland ben je over het algemeen veel vrijer (in vele opzichten) dan hier. Wij zijn dus ook aan het pendelen. Eerst 3 jaar COL, toen 5 jaar NL, nu weer bijna 2 jaar COL. En we hebben besloten om in de zomermaanden juli en augustus als de kinderen vakantie hebben gewoon in NL te zijn elk jaar….. En we zijn nu al aan het uitzoeken hoe de kinderen later in NL kunnen gaan studeren (ook nog zo’n fijn voordeel: studeren is in NL ongeveer 10x zo goedkoop als in COL en de kwaliteit is ook veel beter). Dus herkenbaar je twijfels.

Reply
Esther 14 juli 2017 - 11:24

Sanna, over de kwaliteit van de studies…ik ben hier juist erg onder de indruk…denk dat het erg van de universiteit afhangt, maar ik zou hier meer hebben geleerd dan aan de Universiteit van Utrecht, Maastricht en Rotterdam…..(waar ik mijn drs, MSc en PhD heb gedaan)….

Reply
Sanna 15 juli 2017 - 12:55

Esther, het kan natuurlijk zijn dat ervaringen verschillen, maar
– In alle mogelijke rankings van universiteiten staat geen enkele Colombiaanse Universiteit
– Op veel universiteiten zijn de faciliteiten slecht vanwege geldgebrek (behalve wellicht op de hele dure prive universiteiten)
– Er zijn om de haverklap stakingen waardoor er weer enkele weken geen onderwijs wordt gegeven (laatste in mei, alhoewel ik even niet meer weet of de universiteiten hier ook aan meededen, dacht het wel)
– En, voor mij een van de belangrijkste punten – samenwerking tussen universiteiten en tussen universiteiten en bedrijfsleven staat in Colombia in de kinderschoenen, terwijl dit in Nederland juist heel sterk ontwikkeld is.

En dan hebben we het nog niet over het basis en voortgezet onderwijs….. vaak zijn de publieke scholen zo slecht dat mensen min of meer gedwongen worden om hun kinderen op privescholen te stoppen. Waar ik woon valt dat nog wel mee gelukkig maar ook hier is het niet best. Ik maak dit van dichtbij mee doordat veel van mijn Colombiaanse familie in het onderwijs zit. Leraren krijgen vaak hun baantje via de welbekende palanca. Mijn schoonzus heeft stemmen verzameld voor een lokale politicus en is zo benoemd, zonder enige opleiding of wat dan ook. Gelukkig proberen ze hier wel iets aan te doen door nu geen mensen meer aan te nemen die niet eerst een staatsexamen hebben gehaald, maar omdat te weinig mensen dit examen halen is er nog steeds voldoende plek voor ongeschoolde leraren. En ook hier weer om de haverklap stakingen.

Maargoed, misschien heb ik net de verkeerde onderzoeken gelezen en de verkeerde mensen getroffen en op de verkeerde universiteiten onderzoek gedaan hier.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 14 juli 2017 - 11:34

Hoi Sanna, wat leuk dat je het zo herkent! Het klimaat in Colombia vind ik ook erg fijn, veel fijner dan in Nederland. Zo wisselen tussen Nederland en Colombia is zeker ook met de kinderen ideaal. Ook als je het met je werk gewoon zo kunt regelen. Wat onderwijs betreft ben ik het ook eens met Esther. Er zijn hier echt heel goede universiteiten (wel heeeeel erg duur, zoals je zegt). Die vrijheid in Nederland viel me ook echt op de laatste keer. Je bent dus denk ik nu in Nederland toch? Veel plezier!

Reply
Els 14 juli 2017 - 07:37

Het is maar net door welke bril je kijkt, dat is duidelijk hahaha.
Of het hier nou zo veilig is………het is op een andere manier dan in Colombia onveilig, wat ook niet prettig is.
En was jij niet diegene die altijd met de bus ging in plaats van de tram omdat je de tram niet veilig vond?
En die stroopwafels, daar krijg je alleen maar dikke billen van….
Maar ik ben super blij dat je van alles genoten hebt!
Vandaag komt de regen met bakken uit de hemel, ik heb een trui aan gedaan want ik heb het koud en bovendien waait het al een paar dagen stevig, brrr was ik maar even in het heerlijke klimaat van Colombia!
xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 14 juli 2017 - 11:39

Ik bekijk de dingen graag positief 😉

Onveilig zou ik Nederland niet noemen hoor. Ik weet niet of je je jullie tijd in Colombia kunt herinneren, maar de straat op voordat je eerst aan al je spullen, geld en zelfs trouwring hebt gedacht hoeft toch niet in Nederland. Veel vrijer. Natuurlijk zijn er inbraken en risico op aanslagen. Maar jij kunt gewoon elke dag je dingen doen zonder de hele tijd op te letten. Dat noem ik wel veilig 😉

Ik zeg ook nergens dat ik de tram heel veilig vind 😛 Maar een tram in een hoofdstad is toch leuk? Ook best wel uniek, want in veel grote steden heb je helemaal geen tram. In Bogotá bijvoorbeeld…

En ja het klimaat in Colombia is veel fijner dan in Nederland, maar wij missen wel die pieken en dalen. In Bogotá nooit met een korte broek lopen in de zon met 30 graden of lekker op een terrasje zitten, en ook nooit banjeren door de sneeuw. Dat heeft Nederland mooi wel.

xx

Reply
RP Remmerswaal 14 juli 2017 - 07:18

Hi Sabine, zo veilig is het hier in europa nou ook weer niet, denk aan de aanslagen in frankrijk, Brussel, Berlijn, Londen. Vandaag berichtje in Londen, een paar mensen met bijtende stof besproeid, en een van zijn scooter beroofd. Hier in rotterdam komt het gewoon voor dat groepen jongelui je in elkaar slaan, dat filmen en op internet zetten. Maar goed, na Bolivia en Peru, vorig jaar oktober en november, waar we ons nooit onveilig voelden, komen we dan binnenkort naar Colombia, waar we uiteraard wel op de bekende toeristische route blijven. Ik wil best een paar pakken stroopwafels voor je meenemen, kleine moeite, zitten vanaf 18/10 5 nachten in Abadia, hoor het wel. O ja, jij had geluk met het weer, maar de zomer is alweer een week over, veel regen nu, hopelijk hebben we nog wat te goed. En ja, tenzij je nog werkt, zij de maanden nov t/m maart hier qua weer niet echt plezierig. Wij verkassen in die tijd al sinds jaren naar Goa, India, superweer in die maanden.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 14 juli 2017 - 11:47

Hoi! Ja zeker er gebeurt van alles overal, maar dan nog is Nederland toch echt veel veiliger hoor 😉 Alleen al het hele feit dat ik hier niet mijn trouw- en verlovingsring om kan zegt al wel wat denk ik. In Nederland ben je veel vrijer. Overigens zul je daar als toerist minder van merken, maar als je hier woont ben je best beperkt in een hoop dingen wegens veiligheid.

Leuk dat jullie ook naar Colombia komen! Ondanks die minpuntjes is het echt een fantastisch land. En Bogotá een fantastische stad! Dankjewel ook voor het aanbod van de stroopwafels! Heel lief! Je mag er natuurlijk altijd eentje meenemen 😀 Dan spreken we gezellig wat af!

Het klimaat in Colombia vind ik eigenlijk ook veel fijner dan in Nederland! 😀 Groot gelijk dat jullie de winter overslaan. Het enige is dat wij die pieken en dalen missen. Ook al zijn het maar een paar weken in de zomer, tenminste is er dan meestal wel een moment van lekkere warmte, met zijn allen naar het terras, fietsen, korte broeken aan, enz. Dat is hier niet en zou soms best lekker zijn 🙂

Veel plezier alvast en stuur me evt even een mail via het contact formulier als je wilt afspreken!

Reply
Shamira | Kompas 24 14 juli 2017 - 06:49

Wat leuk om te lezen en nu op wereldreis beginnen een aantal punten best herkenbaar te worden! Nummer 40 vind ik trouwens ook echt ideaal, zo fijn dat je werkelijk alles kan bestellen en het netjes de volgende dag thuis wordt bezorgd.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 14 juli 2017 - 11:48

Dankjewel! Kan ik me voorstellen dan je ook dingen gaan opvallen haha 😀 Je gaat Nederland straks vast onwijs waarderen. Of je wilt juist niet meer terug 😛 Dat Internet is echt wel handig, hoop dat dat hier met bestellen ook nog eens gaat komen.

Reply
Jessica 14 juli 2017 - 06:38

Oh ja zo veel herkenbare dingen haha! Leuk geschreven Sabine 🙂 Kan me idd voorstellen dat de afstanden in Nederland een verademing zijn in vergelijking met Colombia ;p En die foto van jou en Jimmy is echt te leuk <3

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 14 juli 2017 - 11:49

Dankjewel, leuk dat je het herkent! 🙂 Ja en ook dan zo grappig dat mensen gaan zeggen: maar dat red je toch niet in één dag? 😛

Reply
Saskia 14 juli 2017 - 04:28

Mooi en leuk om te lezen dit artikel! Nederland is een prachtig land<3

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 14 juli 2017 - 11:50

Dankjewel! En ja helemaal gelijk! 😀

Reply
Natasja 14 juli 2017 - 02:49

Dat is het mooie hè? Als je dan ergens anders woont, zie je je vaderland ook met andere ogen. Afstand helpt om alles in het juiste perspectief te plaatsen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 14 juli 2017 - 11:51

Ja precies! Mooi gezegd! 🙂

Reply
Frits 13 juli 2017 - 14:45

Sabine Wat ben jij toch een heerlijke lieve eerlijke dame om dit zo te schrijven en ik moet jou vertellen dat ik het helemaal met jou eens ben! Maar ik moet jou ook vertellen dat ik nu weer bijna een week thuis in Limburg ben en dat ik die gaten in de weg mis en als ik naar de tour kijk en ik zie die enthousiaste Colombianos met hun vlaggen zwaaien dan weet ik weer waarom ik zo vaak in Colombia was!
Groetjes

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 14 juli 2017 - 11:13

Dankjewel Frits! En ja je hebt gelijk: Colombia is ook zo leuk. Daarom woon ik hier zo graag 😀

Reply
Sofie 13 juli 2017 - 13:09

Mooi dat jullie er samen voor gaan, waar het ook is <3 Dat is ons niet gelukt 🙁
Wat het autorijden betreft, vind ik België en Nederland al een groot verschil. Ik heb een tijdje een opleiding gevolgd in Veenendaal en telkens toen ik terug reed van Nederland naar België vond ik de Belgen zo gevaarlijk rijden, rechts voorbij steken, sneller rijden dan toegelaten etc. In Nederland reed ik mijn snelheid maar ik stak iedereen voorbij en begon te twijfelen aan mezelf of ik niet te snel aan het rijden was.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 14 juli 2017 - 11:16

Dankjewel en zo jammer dat het bij jullie toen niet werkte. Het is ook best wel lastig soms hoor. Zeker als we samen eens ergens ander heengaan. Dan emigreren we samen naar een andere cultuur terwijl we al twee culturen zijn. Drie culturen samenvoegen dus… het houdt het spannend in ieder geval haha 🙂 Grappig dat je dat verschil met België al zo ziet! Ik heb maar heel weinig gereden in België dus ik kan het me niet goed herinneren. Wel de kwaliteit van de wegen, die verschilt aan elke kan van Nederland als je er binnen komt, ook vanuit Duitsland. Zo grappig die grote verschillen al op zo een klein stukje aarde…

Reply
Esther 13 juli 2017 - 11:59

Mooi geschreven weer Sabine, en uiteraard heel herkenbaar….die voorgesneden groenten zijn echt een luxe in Nederland die ik nooit als luxe had beschouwd… (maar wel weer slechter voor het milieu want in een zakje verpakt hahaha, 1x Nederland slechter in zakjes!)… en zelfs mijn dochter had al in de gaten dat “gezellig” niet in een andere taal bestaat! Het was gezellig trouwens om je gisteren in de transmi even tegen het lijf te lopen! Veel succes met je nieuwe avonturen, ik blijf je via je blog mooi volgen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 14 juli 2017 - 11:17

Dankjewel voor je lieve reactie Esther! <3 Leuk dat de meisjes ook de gezelligheid gaan ontdekken en de verschillen met Colombia 😀 Ik wens ook jou een heel fijne tijd toe en over een paar maanden gaan we weer gezellig kletsen 😀

Reply
Wanda 13 juli 2017 - 11:16

Leuk om te lezen hoe je dan ineens Nederland ervaart! Veel dingen die voor ons zo gewoon zijn en waar we dus ook tegen aan schoppen, zijn voor jou ineens bijzonder. Wat ik leuk vind aan Nederland? Dat zo’n klein landje heel divers kan zijn. We hebben dan geen bergen maar verder hebben we van alles.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 14 juli 2017 - 11:19

Dankjewel! Voor mij was het eigenlijk ook best een eye-opener. Je gaat dingen echt opeens heel anders bekijken. En je hebt gelijk: Nederland is zeker voor zo een klein landje echt hartstikke divers! Kijk alleen al naar de talen en dialecten die er gesproken worden. Zo bijzonder!

Reply
Mathilde 13 juli 2017 - 05:14

Heerlijk stuk weer. Wat me ook op blijft vallen aan Nederland: de duidelijke regels die voor iedereen hetzelfde zijn. Geen gesjoemel om iets voor elkaar te krijgen, geen betalingen onder de tafel door. Transparant.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 14 juli 2017 - 11:20

Dankjewel! En ja haha even lachen, daar is in Colombia inderdaad geen enkele sprake van, van transparantie 😛 Je wordt hier belazerd waar je bijstaat en aan de andere kant kun je zelf ook iets gewoon even ‘regelen’ haha. Ze kunnen echt wat leren van die Nederlandse transparantie!

Reply
Morgaine 13 juli 2017 - 04:01

Nou ja, waarom ging je ook alweer naar Colombia? whahahahaha Misschien is België straks een goede optie als Jimmy eenmaal klaar is met zijn opleiding, hahahaha

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 14 juli 2017 - 11:22

Hahaha ja het is hier toch wel errug leuk 😛 Alle landen hebben wat denk ik… België gaat m niet worden denk ik. Jimmy kan eigenlijk niet werken in geen land buiten Colombia, maar enkele landen zijn wel makkelijker. Daar hoort niets in Europa bij ben ik bang. Wordt nog spannend dus, waar we misschien ooit terecht komen 😀 😛 xx

Reply
Morgaine 15 juli 2017 - 02:47

Oh wat jammer! De geluiden van Duitsland zijn dus nu ook weg… echt jammer! Dan ben ik echt heel benieuwd hoe dat gaat lopen inderdaad. <3

x

Reply
Sandra 13 juli 2017 - 00:47

Wat grappig hoe jij het allemaal ziet. Zelf heb ik met zweet in mijn handen aan het stuur gezeten met name op de Duitse autobanen. Van 30km op een klein rustig eilandje met allerlei gaten naar voor mijn gevoel veel te hard rijden en dan plots op de rem strappen, pfieuw. Ik vind het hier zo enorm druk en snel gaan. Zelfs het praten gaat hier een stuk sneller dan op Bonaire. Voor mij toch wel heel erg omschakelen in Nederland/Duitsland t.o.v Bonaire.
Die rijstevlaai heb ik overigens ook zo gemist, haha.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 14 juli 2017 - 11:24

Haha ja zo grappig hoe jij dat anders ervaart, en ik snap ook meteen waarom 😛 Op een eiland versus Bogotá… voor jou moet Nederland echt hartstikke druk zijn, dat kan niet anders. Die shock snap ik ook meteen. Zal zeker wennen voor je zijn die drukte meid! xx

Reply
Floortje 13 juli 2017 - 00:16

Grappig is dat inderdaad, hoe je zo ineens met hele andere ogen naar je geboorteland kijkt. Het viel mij op dat men hier (in NL) zoveel rookt! En qua autorijden, zeker in vergelijking met Dallas, men houdt zich aan de ene kant veel meer aan de regels en aan de andere kant zijn er ook steeds meer mensen die hun richtingaanwijzer niet meer weten te vinden op de snelweg! Ach, zo vallen je iedere keer weer nieuwe dingen op 😉
Wat een PRACHTIGE foto weer van jullie trouwdag, geweldig!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 14 juli 2017 - 11:27

Dankjewel! Vond m ook zo mooi die foto 😀 Dat van het roken! Ja dat viel mij ook meteen op. Vreselijk vervelend. Vooral als het mooi weer is en je wilt lunchen op een terras en vervolgens zit je in de rook… In Colombia roken sowieso veel minder mensen dan in Nederland en officieel is het ook nog verboden te roken op een afgesloten terras. Grappig dat jou dat ook opviel… Ook grappig, met name in het noorden van Colombia, waar echt minder dan 5% van de bevolking rookt, zie je weleens mensen roken en dat zijn altijd toeristen haha 😛

Reply
Kliefje 12 juli 2017 - 23:50

Die veiligheid komt steeds weer terug in jouw punten. Voor mij een reden om lekker hier te blijven 😉 Ik moet er niet aan denken om met achterdocht en angst te moeten leven…

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 14 juli 2017 - 11:28

Dat is inderdaad een puntje, ook voor ons hoor. Voor elke Colombiaan denk ik 🙂 Maar er staat zoveel moois tegenover hier, dan ga je dat dus gewoon accepteren… Als het overigens door de veiligheid niet leefbaar zou zijn zouden we meteen weggaan hoor.

Reply
Yvonne 12 juli 2017 - 22:03

Wat leuk om te lezen haha! Inderdaad dingen waar ik nooit zo bij stil sta. Wat ik hier vooral leuk vind is rommelmarkten bezoeken of überhaupt iets tweedehands kunnen kopen. Dat is iets wat in weinig landen buiten de eu ‘gewoon’ is. En wat een prachtige foto weer! ❤

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 14 juli 2017 - 11:31

Dankjewel! 🙂 Ik moet ook even heel hard nadenken hoor, volgens mij is er ook niet echt een rommelmarkt in Bogotá. Ik kan er in ieder geval niet eens bedenken. Leuk dat je dat noemt, dat is inderdaad iets heel bijzonders van Nederland!

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!