Home Hongkong Instagram favorieten september: het mooiste van Colombia & Hongkong
Instagram favorieten: Hongkong Lantau

Instagram favorieten september: het mooiste van Colombia & Hongkong

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Afgelopen maand was een heel leuke op Instagram. Gewoon omdat ik erg heb genoten van alle foto’s die voorbij zijn gekomen, en omdat ik door onze reis naar Hongkong prachtige nieuwe plaatjes heb om te delen. Hongkong is zeer kleurrijk en net als Colombia ook enorm fotogeniek, dus heel veel moois om te laten zien! In deze Instagram favorieten ga ik het dan ook een keertje anders doen. Namelijk 3 favorieten uit Colombia, 3 uit Hongkong en ook 2 eigen favorieten! Welke foto’s werden het best gewaardeerd de afgelopen maand? Bekijk hier: het mooiste van Colombia én Hongkong!


Colombia: de top 3


Nr. 3: Het dorpje Barichara (106 likes)

Ook wel het mooiste dorpje van Colombia genoemd: Barichara. Op 20 minuutjes van San Gil vandaan, is dit dorpje een geliefde stop bij reizigers. Een terecht: wat een prachtige plek! Ik ben er twee keer geweest en de bedoeling is om de prachtige Colombiaanse traditie ‘de nacht van de kaarsjes’ (Las Velitas) daar met mijn ouders te gaan vieren. Hoe mooi zal dat zijn!

 


Nr. 2: Cartagena @ night (115 likes)

Cartagena is één van de mooiste steden van Colombia, maar niet alleen overdag. In de nacht komt de stad tot leven en maken de kleurrijke huisjes en prachtige lichten het historische centrum tot een zeer romantische plek om rond te dwalen. Ik kan me ook niet heel snel herinneren in welke stad het in de avond nog meer zo mooi is. Cartagena is simpelweg een must-see in Colombia!

 


Nr. 1: Embalse del Neusa (125 likes)

Ja, alwéér! Het meer van Neusa blijft populair. Het is ook wel een heel mooie foto moet ik toegeven, zeker met die wolken. Ik heb zoveel mooie foto’s gemaakt daar, er zijn er nog genoeg over om met de wereld te delen. En daarmee ga ik dus ook vrolijk door. Want zeg nu zelf: dit is toch ook wel een plaatje!

 


Hongkong: de top 3


Nr. 3: het uitzicht vanaf Lamma Eiland & de vogel in Hongkong Park (99 likes)

Een gedeelde nummer 3, namelijk het uitzicht vanaf Lamma Eiland in het zuiden en het vogeltje in Hong Kong Park. Twee totaal verschillende foto’s die meteen de diversiteit van deze stad aangeven. Ik vind ze allebei prachtig, maar dat uitzicht is wel echt heel sprekend. De oude vissersbootjes op de voorgrond van de hoge bergen met daartussen de wolkenkrabbers geeft nóg meer aan hoe veelzijdig deze stad is. Hongkong is simpelweg spectaculair!

 


Nr. 2: gedroogde vis in Tai O op Lantau (101 likes)

Weet je nog? Dat vissersdorpje op Lantau Island dat geheel op hoge palen is gebouwd? Tai O dus. Waar ze vis drogen om vervolgens te verkopen. Schijnt goed te zijn voor de huid. Het is ook niet goedkoop heb ik mij laten vertellen. Als vegetariër eet ik het niet, maar foto’s maken van dit kleurrijke tafereel doe ik maar al te graag!

 


Nr. 1: wandelen in Plover Cove (109 likes)

In mijn eentje wandelen door ongerepte natuur in Hongkong, waar ik urenlang niemand tegenkwam en ultiem genoot van de prachtige uitzichten. Plover Cove: een plek die niemand verwacht in Hongkong. Maar toch is er zelfs nog meer natuur. Meer dan 60% van Hongkong is namelijk alleen maar groen. Een zeer aangename ontdekking kan ik je vertellen. Die ook nog eens prachtige foto’s heeft opgeleverd!

 


Mijn persoonlijke favorieten


Hongkong

Wat een lastige! Ik denk dat ik binnenkort maar eens een blog ga posten met de mooiste foto’s van Hongkong. Dat zijn er nogal wat namelijk. Mijn favoriet van nu is gemaakt tijdens de Hongkong Heritage Trail, en een prachtig voorbeeld van de geschiedenis van Hongkong. Ooit studeerden er mensen in deze Chinese studiezaal. Geweldig toch? Kan niet ontbreken in dit lijstje!

 


Colombia

Regelmatig fantaseer ik met Jimmy over waar we willen wonen. Ooit. Of over een paar jaar al. Ik wil graag Bogotá uit, ergens wonen waar er frisse lucht is. Maar voor het werk van Jimmy moeten we tenminste dichtbij een grotere stad wonen. En wat is er dichtbij Bogotá? Juist: Guatavita! En laat dit nu meteen één van mijn favoriete dorpjes zijn. Wat lijkt het me geweldig om in één van die schattige witte huisjes te wonen en een Bed & Breakfast te openen zodat jij op bezoek kan komen. Kan ik meteen in mijn vrije tijd mijn passie zeilen weer oppakken op het prachtige meer tussen de bergen! Dream on…!

 


Benieuwd naar meer foto’s van het prachtige Colombia en Hongkong? Volg mij dan op Instagram @sabine.at.besabine!


Welke foto uit dit artikel vind jij de mooiste?


 

Lees meer!

26 reacties

Wanda 10 oktober 2016 - 05:01

B&B? Ik reserveer dan een kamer hoor! Enne, hoe moet ik kiezen uit al die prachtige foto’s? Dat is echt geen doen Sabine! Maar goed, normaal heb ik altijd een voorkeur voor de natuur maar dit keer springt het dorpje Barichara er wel erg voor mij uit. Zo kleurrijk, zo totaal anders ook dan wat ik normaal in Europa zie. Ik blijf me iedere keer weer verbazen hoe prachtig dit land is joh!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 12 oktober 2016 - 09:12

Haha leuk! Ja lijkt me echt wel leuk om zoiets te doen.. 😀 Barichara is ook echt prachtig. Ik ga er komende december weer heen met mijn ouders, ben benieuwd wat zij er van vinden. Er zijn echt héél veel van dit soort schattige dorpjes in Colombia. En het verveelt nooit…

Reply
Jessica 8 oktober 2016 - 09:10

Ik blijf die vogel zo hilarisch vinden, leuk! En de rest is ook natuurlijk gewoon onwijs mooi. Begin je ook steeds meer van de camera te begrijpen? 😉 Ik heb soms nog steeds dat ik nieuwe dingen op mijn camera ontdek haha!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 9 oktober 2016 - 22:41

Haha dankjewel! Ik ben nog lang niet tevreden wat de camera betreft. Ik probeer soms eens wat uit, maar dat mislukt meestal. Ik moet er echt eens beter voor gaan zitten, maar die tijd he… Gelukkig is er nog steeds de automatische stand, maar graag wil ik een stapje verder!

Reply
Anita 6 oktober 2016 - 05:10

Mooie foto’s. Die foto van de gedroogde vis is mijn favoriet. Mooie kleuren!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 oktober 2016 - 10:48

Dankjewel! Die vissen vond ik ook zo mooi! Zie je ook niet zo vaak, gedroogde vis. Heel apart.

Reply
Elisa | Lies rond de wereld 5 oktober 2016 - 15:36

Wauw mooie foto’s! Ik vind die van de gedroogde vis onwijs mooi, zoveel kleur! Echt een heel sprekend plaatje. En het meer van Neusa blijft mooi 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 oktober 2016 - 10:49

Dankjewel! Die vis vond ik ook zo leuk! En ja Neusa blijft inderdaad mooi 😀

Reply
Sofie 5 oktober 2016 - 14:44

Prachtige foto’s! Ik vind ze allemaal mooi. Maar als ik moet kiezen dan die 3de laatste natuurfoto.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 oktober 2016 - 10:50

Dankjewel Sofie! Ik vond het zelf ook zo lastig kiezen. Colombia en Hongkong zijn ook zo extreem verschillend 😀

Reply
Nicole 5 oktober 2016 - 08:52

Ik vind die foto van de gedroogde vis echt prachtig!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 oktober 2016 - 10:51

Dankje, die is ook zo leuk! Ze verkochten daar echt alleen maar gedroogde vis. Heel apart eigenlijk.

Reply
Jennifer 5 oktober 2016 - 08:41

Ja ik kom op bezoek!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 oktober 2016 - 10:52

Haha leuk! 😀 Lijkt me echt zo tof als dat ooit zou lukken, een eigen B&B op zo een mooie plek 🙂

Reply
Els 5 oktober 2016 - 08:02

Tja, moeilijk kiezen! Nummer 3 van Hong Kong vanwege de grote tegenstelling en nummer 1,het meer Plover Clove.
Xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 oktober 2016 - 10:48

Ja allemaal mooi haha! Ik vind die nummers 3 bij Hongkong ook erg mooi. Die vogel was ook wel een geluk dat ie stil bleef zitten 😀 x

Reply
Nesrin 5 oktober 2016 - 07:46

Wow terecht staat deze foto op nummer 1 maar ik vind alle foto’s werkelijk waar prachtig.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 oktober 2016 - 10:46

Dankjewel! Ik vond het zelf ook wel moeilijk kiezen eigenlijk haha

Reply
Rowan 5 oktober 2016 - 03:57

Wat leuk zeg, een top 3 van Hongkong en een top 3 van Colombia. Ik kan genieten van alle foto’s: ze zijn prachtig! Maar mijn favorieten zijn: Barichara en Clover Grove.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 oktober 2016 - 10:46

Dankjewel! Leuk om te lezen 😀 Die foto’s vind ik zelf ook zo mooi. Plover Cove was ook echt spectaculair.

Reply
Samaja 5 oktober 2016 - 03:12

Plover Cove vond ik de mooiste foto, maar het was moeilijk kiezen. Wat is de wereld toch prachtig!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 oktober 2016 - 10:45

Dankjewel! Ja de wereld is zó mooi! Houd er echt van om al die verschillen te zien. Hongkong en Colombia zijn natuurlijk ook echt twee tegenstellingen haha.

Reply
marleen@burgertrutjes 5 oktober 2016 - 03:08

Wauw, die van Plover Cove is echt héél erg mooi!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 oktober 2016 - 10:45

Dankjewel! Dat vond ik ook zoiets verrassends in Hongkong, zo leuk!

Reply
Co 5 oktober 2016 - 00:47

Wat een mooie foto’s! Mijn favoriet is die in Barichara, geweldig mooi 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 oktober 2016 - 10:44

Dankjewel! Die vind ik ook zo mooi 😀 Hoop er snel weer te komen!

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!