Home Het dagelijkse leven Terugblik op februari 2018: mijn ouders op bezoek, update over Juaco en meer!
Terugblik februari 2018 - featured

Terugblik op februari 2018: mijn ouders op bezoek, update over Juaco en meer!

door Sabine
Languages / Talen:
 

Februari was een bijzondere maand, mijn ouders landden namelijk voor de derde keer in Bogotá. Deze maand stond daarom voornamelijk in het teken van hun bezoek waarin we heel veel leuks hebben gedaan. Maar er is meer: neem een kijkje in ons leven in Colombia!

Voor het eerst een schoonmaakster in huis

In Colombia lijkt iedereen een schoonmaakster of in het algemeen een ‘hulp’ in huis te hebben. De hulp doet van alles, zoals kinderen van en naar school brengen, schoonmaken en eten koken. Ik ben dit helemaal niet gewend en hoewel ik een hekel heb aan schoonmaken was er toch altijd een drempel om een schoonmaakster in huis te nemen. De laatste tijd spraken we echter steeds vaker over een schoonmaakster en een dag voor de aankomst van mijn ouders was het dan zover: vier uur lang kwam de schoonmaakster ons huis schoonpoetsen. En wat wás ik blij na afloop. Echt fantastisch gewoon. Ik hoop dat ze uiteindelijk twee keer per week een halve dag kan komen om ons huis schoon te maken, zo een verlichting is dat!

Fotocredits: Shutterstock

 

Wandelen met mijn mannen

Tijdens mijn dagelijkse wandeling door de bergen, samen met Juaco, wandelde Jimmy ook diverse keren mee nu hij deze maand vaker thuis was dan voorheen. Heerlijk genieten van de natuur, de frisse lucht en de prachtige uitzichten. Helaas loop ik deze route niet meer zo vaak na een zeer vervelend voorval met de hond (zie verder). Heel jammer, want het is echt het perfecte begin van de dag.

 

Mijn ouders komen aan in Colombia

Yes! Voor de derde keer in ruim drie jaar kwamen mijn ouders op bezoek in Colombia. Zo fijn om ze weer te zien en weer te kunnen knuffelen. We reden direct door naar onze finca in Sopó, waar ze de weken die volgden verbleven. Pas nu ik dit schrijf zijn we een paar dagen op reis, de rest van de tijd zijn we thuis gebleven, maar toch hebben we met z’n allen een hoop gedaan. Zo zijn we naar een Nederlandse kaasboerderij geweest, wezen wandelen in prachtig páramo, hebben we Pionono en Parapente Paraiso bezocht, gingen we naar het themapark Parque Jaime Duque, maakten we een roadtrip rondom Laguna de Suesca en wandelden we met Juaco in Parque Puente Sopó. Over alles komt nog een artikel! Daarnaast hebben ze ook veel zelf gedaan, zo zijn ze alleen met de bus naar Zipaquirá gereden, gingen ze eten en winkelen in het zeer luxe Centro Comercial Fontanar en maakte ze een dagtocht langs Guasca en Guatavita. Als je dit leest zitten we als het goed is een paar dagen te relaxen in het hete Honda, voordat ze weer terugvliegen naar de vrieskou in Nederland. Helaas zijn mijn ouders een beetje ziekjes, maar hopelijk worden het toch hele fijne dagen!

 

Jimmy studeert af tot anesthesioloog

Op 9 februari, een dag nadat mijn ouders aankwamen, was de inauguratie van Jimmy waarbij hij eindelijk na vier zware jaren zijn diploma als anesthesioloog in ontvangst mocht nemen. Het was een bijzondere dag waar we al om 8 AM de ceremonie bijwoonden, een rondleiding kregen door het historische ziekenhuis en chique uiteten gingen op Monserrate. Lees hier alles over deze dag!

 

Een dieptepunt: Juaco werd aangevallen en raakte gewond

Tijdens de eerste week van het bezoek van mijn ouders gingen we met z’n allen broodjes halen toen mijn lieve hondje Juaco (spreek uit: goe-a-ko) door twee zeer agressieve Duitse herders werd aangevallen. Het hele verhaal + foto’s nadat het net gebeurd was kun je hier terugvinden. Inmiddels zijn we bijna drie weken verder en gaat het gelukkig heel goed met Juaco. Hij heeft tien dagen antibiotica en zes dagen pijnstilling gehad, en zijn wonden zijn gelukkig goed aan het helen. Omdat de grootste wond nog niet helemaal genezen is, heeft hij nog wel elke dag de kap op. De eerste dagen waren wel pittig, daar hij enorm moest wennen aan die kap en hij niet meer naar buiten durfde. Ik moest hem echt optillen en in het gras zetten. Dat kwam ook doordat er bij ons ook een Duitse herder rondloopt en altijd bij ons in de buurt is, en daar was hij doodsbang voor. Toch zette ik hem elke keer weer buiten en met de dag ging het beter. Na een paar dagen al sprong hij zelfs alweer over de herder heen naar buiten en leek hij helemaal niet meer bang.

 

Inmiddels is al zijn energie weer terug en zie ik dat hij geen pijn meer heeft. Ook lijkt hij totaal niet meer bang. In tegenstelling tot mijzelf: door het hele gebeuren durf ik niet meer met Juaco die wandeling te lopen en ben ik zeer op mijn hoede als ik met hem buiten de finca ga. Heel vervelend, want het beperkt mij enorm om lekker met hem te gaan wandelen. Ik heb wel een oplossing gevonden, maar die oplossing heeft kosten en reistijd en kan ik niet elke dag doen. Ik ben dus nog op zoek naar de oplossing om hem ten minste één keer per dag mee te nemen op een langere wandeling. Dat is voor ons allebei leuk en hij geniet daar gewoon extra van dan van alleen op ons landgoed te lopen.

 

Vorige week heb ik Juaco ook naar de kapper gebracht, waar hij een heel bad heeft gekregen en is gekortwiekt. Al zijn mooie haren zijn er nu af, maar hij ziet er wel echt goed uit. Het leek zelfs alsof hij door had dat hij een knipbeurt had gehad: hij liep op straat van ‘kijk mij eens knap zijn!’ haha. We zijn ook al met hem naar een hotel geweest en op diverse plekken heerlijk wezen wandelen. Gisteren heb ik hem naar het hondenpension gebracht en dat was echt vreselijk om hem daar achter te laten. Hij is zo bang en in de nacht helemaal alleen. Ik mis hem nu verschrikkelijk en ik hoop maar dat hij het een beetje leuk heeft. Binnenkort trouwens het hele verhaal over mijn lieve Juaco: van adoptie tot nu.

 

Verlate vakantie: Honda here we come!

Eigenlijk was het plan om met mijn ouders naar Popayan te gaan, maar toen Juaco werd aangevallen wilde ik niet weg totdat zijn antibiotica-kuur klaar was. Daarna waren de tickets veel te duur en besloten we om niet meer naar Popayan te gaan. Mijn ouders zijn dus al die tijd gewoon in Sopó gebleven, op een leuk weekend op en wel heel bijzonder verblijf na (binnenkort een artikel!). Gelukkig gaan ze nog niet weg en zijn we nu onderweg naar Honda, waar we lekker met z’n drietjes vier dagen gaan relaxen en het stadje gaan ontdekken. Het is dus allemaal een beetje anders gelopen dan gedacht, maar gelukkig hebben we met z’n allen alsnog een fantastische tijd gehad!

 

Wat gebeurde er nog meer in februari?

Hoewel deze maand met name in het teken stond van het fantastische bezoek van mijn ouders, gebeurde er nog meer achter de schermen. Zo kwam ook mijn schoonmoeder op bezoek, heb ik veel stappen gemaakt in mijn traject naar een succesvol bedrijf (en gaat naar aanleiding daarvan er binnenkort iets nieuws komen op besabine.com!) en ben ik diverse keren naar de Kamer van Koophandel in Zipaquirá gegaan om mijn bedrijf in te schrijven. Gisteren is het eindelijk gelukt en ben ik nu ingeschreven met mijn bedrijf. Nu op naar maart, die voor ons lekker warm begint in het hete Honda, en als ik straks weer meer tijd heb om te werken knallen met mijn bedrijf!

 


Wat was jouw hoogtepunt van februari?


 

Lees meer!

30 reacties

Jenn 9 maart 2018 - 05:03

Fijn dat het weer wat beter gaat met Juaco, dat is schrikken zeg! Een schoonmaakster lijkt me aan de ene kant heerlijk, aan de andere kant vind ik het voor mezelf een enorme drempel om iemand anders in en aan mijn spullen te laten zitten en mijn rotzooi op te ruimen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 12 maart 2018 - 19:25

Dankjewel! Hij is weer helemaal de oude haha. Ja dat stond mij ook tegen aan een schoonmaker. Maar eigenlijk ruimt ze mijn dingen niet op, ze maakt alleen schoon. Ik ben ook gewoon thuis dan en dat maakt het ook wel fijner omdat je er dan bij bent.

Reply
Paul 8 maart 2018 - 14:51

Geniet van de vakantie met jouw ouders!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 12 maart 2018 - 19:25

Dankjewel Paul! We hebben echt genoten met z’n allen 😀

Reply
Jessica 7 maart 2018 - 05:43

Wat leuk dat je ouders je zijn komen opzoeken, blijft geweldig 🙂 En nogmaals gefeliciteerd met Jimmy natuurlijk, zo knap van hem!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 12 maart 2018 - 19:26

Dankjewel meid!

Reply
Wanda 5 maart 2018 - 13:14

Een schoonmaakster is heerlijk he? Wij hebben iemand die 1 keer per 2 weken komt en dan alles even grondig onder handen neemt. Zo blij mee. En wat fijn joh dat je ouders er weer zijn geweest en dat jullie weer heerlijk hebben genoten met zijn allen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 12 maart 2018 - 19:27

Dankjewel! Wat heerlijk dat jullie ook een schoonmaakster hebben! Echt een uitvinding haha

Reply
Anita 5 maart 2018 - 04:49

Wat fijn dat je ouders zo lang op bezoek waren! Zo te lezen hebben jullie volop genoten. Nog gefeliciteerd met Jimmy. Klinkt als een fijne maand, afgezien van dat incident met je hondje. Zo sneu! Fijn dat hij weer is opgeknapt. Wat een luxe trouwens, die schoonmaakster. Lijkt me heerlijk 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 12 maart 2018 - 19:28

Dankjewel! Het was heerlijk met mijn ouders en Juaco is weer de oude gelukkig 😀

Reply
Marcella 4 maart 2018 - 15:18

Jeetje, wat luxe, 2x per week een schoonmaakster die 4 uur komt werken. Wij hebben er eentje die eens per 2 weken voor 3 uur komt. Tussendoor maak ik zelf nog wat schoon. Ik schrok van je verhaal over je hondje, heftige foto’s ook op FB! Arme mop, dat hij zo bang was. Ik moest wel lachen dat hij opknapte en weer over de herder sprong op jullie erf. Stoer beestje! Hopelijk vind je een goede oplossing en kan je weer lekker met hem wandelen. Hij is prachtig geworden na het kappersbezoek! <3

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 12 maart 2018 - 19:29

Haha die 2x per week is nog geen werkelijkheid helaas 😛 Dat wil ik graag, ze komt nu eens per 2 weken ongeveer. Maar 2x per week lijkt me idealer, dan hoef ik echt niks meer te doen behalve wassen en koken 😛 Ja die hond van mij is een apart beest haha. Het lijkt een grote hond in een klein lichaam 😛

Reply
Michelle 2 maart 2018 - 14:23

Wauw wat een boel leuke activiteiten en momenten voor Februari! Wat leuk dat je ouders op bezoek kwamen, dat was vast erg fijn!
En felicitaties aan Jimmy met het behalen van zijn diploma! Super zeg!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 12 maart 2018 - 19:30

Dankjewel Michelle, het was heerlijk! <3

Reply
Nesrin 2 maart 2018 - 11:59

Heerlijk dat je hulp in huis hebt! Wat leuk dat je ouders op bezoek zijn geweest en nogmaals gefeliciteerd met la husband. Gelukkig gaat het beter met Juaco.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 12 maart 2018 - 19:30

Dankjewel lieverd! <3

Reply
Janet | thatonetime 2 maart 2018 - 09:23

Ach wat sneu van Juaco maar verder zijn het een boel hoogtepunten. Wat fijn dat je ouders op bezoek zijn, supertof! Veel plezier nog..

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 12 maart 2018 - 19:31

Dankjewel Janet! Juaco is inmiddels weer zijn energieke oude gelukkig 😀

Reply
Lizette 2 maart 2018 - 06:07

Ach wat sneu voor Juaco! En voor jou, want ik kan me voorstellen dat de schrik er dan wel in zit. Super fijn dat je ouders er weer zijn! Hopelijk doet het warme weer ze goed, zodat ze niet helemaal verkouden in het vrieskoude NL aankomen. En nogmaals gefeliciteerd met het hoogtepunt van Jimmy, super goed!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 12 maart 2018 - 19:32

Dankjewel Lizette! Volgens mij is het in Nederland nu alweer bijna warmer dan hier haha. Ze hadden het ijskoud bij ons thuis 😛 Gelukkig hebben we ook een paar dagen heerlijk in de warmte gezeten en dat heeft ze zeker goed gedaan!

Reply
Sofie 1 maart 2018 - 15:47

Oh wat een lief hondje <3 Gefeliciteerd voor Jimmy!! En wat fijn dat je ouders op bezoek waren.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 12 maart 2018 - 19:34

Dankjewel! Ik ben ook echt helemaal verliefd op dat beest haha <3

Reply
Karlijn 1 maart 2018 - 13:34

Wat een fijne maand, op het incident met jullie hondje na dan. Zo zielig! Fijn dat hij weer is opgeknapt, en dat je het zo leuk hebt gehad met je ouders. Succes met je werk de komende tijd!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 12 maart 2018 - 19:36

Dankjewel Karlijn! Juaco is inmiddels weer de oude gelukkig. Pff jeetje wat schrikken, ik heb er echt nog steeds last van eigenlijk.

Reply
Ellie Schmitz 1 maart 2018 - 05:36

Ondanks de schrik en het verdriet om Juaco, heel veel mooie februari-dingen. Ik heb ‘je’ met plezier gelezen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 12 maart 2018 - 19:44

Dankjewel Ellie, leuk!

Reply
Elisa 1 maart 2018 - 05:20

Nogmaals gefeliciteerd met Jimmy, echt superknap! Wat leuk ook dat je ouders er zijn. Blij om te lezen dat het met Juaco beter gaat, vond het zo sneu. Wat ziet hij er mooi uit trouwens met zijn nieuwe kapsel :-). Lief dat je hem zo goed verzorgt.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 12 maart 2018 - 19:46

Dankjewel Elisa! Haha ja dat nieuwe kapsel was zo grappig. Het leek alsof hij echt doorhad dat hij geknipt was en er superstoer uitzag. Na de knipbeurt liep hij serieus over straat als ‘i am too sexy for my boss…’ hahaha 😛

Reply
Kliefje 1 maart 2018 - 00:53

Alsnog van harte met Jimmy! Wat een geweldige prestatie zeg.
Blij dat je vriendje weer is opgeknapt.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 12 maart 2018 - 19:48

Dankjewel, lief! x

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!