Home De omgeving van Bogotá Dagtrip vanuit Bogotá: mountainbiken en paragliden in Sopó (+ video!)
Paragliden in Colombia - Sopó

Dagtrip vanuit Bogotá: mountainbiken en paragliden in Sopó (+ video!)

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

De omgeving rondom Bogotá, Cundinamarca, is werkelijk prachtig en enorm veelzijdig en een dagtrip vanuit de drukke stad is zo gemaakt. Sterker nog: het is helemaal niet nodig om naar extreme sports-walhalla San Gil te reizen om te raften, klimmen, abseilen of paragliden, dat kan namelijk ook gewoon op korte afstand van Bogotá. Voor ons is het nóg makkelijker, aangezien we zelf in Sopó wonen, dé plek buiten Bogotá om te paragliden. Nu moet ik toegeven dat ik never nooit niet aan zo’n ding in de lucht ga hangen, maar ernaar kijken vind ik hartstikke leuk. Vlak voor 2018 stapten we voor de zoveelste keer in de auto de steile berg op, deze keer om te mountainbiken en na afloop te genieten van alle mensen die wél de berg af sprongen. Op zoek naar een spannende dagtrip vanuit Bogotá? Sopó it is!


Mountainbiken in Sopó


Ik ben niet zo’n held wat extreme sports betreft. Vooral vind ik het leuk om naar te kijken, maar om nu zelf van steile hellingen af te crossen is een ander verhaal. Toch besloot ik deze keer maar eens wél mee te doen en dus reden we de berg op naar Parapente Paraíso. De meest populaire activiteit om hier te doen is paragliden (zie verder), maar je kunt er ook ziplinen en mountainbiken.

Met een gids stap je op de mountainbike en rijd je naar Parque Pionono en terug. Dit is slechts 1,4 kilometer, dus 2,8 kilometer in totaal, maar door de steile helling, de slechte weg en de hoogte (bijna 3000 meter) is het een behoorlijke uitdaging. In totaal deden we er zo’n 50 minuten over, maar die tijd hangt erg af van de conditie en snelheid van de personen die meegaan. Het kan dus sneller, maar ook langzamer.

Het was uiteindelijk een heel toffe ervaring met waanzinnige uitzichten en echt leuk om te doen als je in de buurt bent. Jimmy heeft gefilmd en ik heb er een leuke video van gemaakt (de allereerste ooit!): leuk om te kijken!

 


Paragliden in Colombia: óók in Sopó


Zoals gezegd spring ik voor geen goud van de berg af, maar als je paragliden wel helemaal te gek vindt is Sopó een geweldige plek om dit te doen. Ik ben inmiddels alweer zo’n vijf keer bij Parapente Paraíso geweest om het paragliden te aanschouwen, want mooi om naar te kijken is het wel. De omgeving is hier prachtig en vanaf dit punt kun je ver kijken over Embalse de Tominé en het witte dorpje Guatavita. Als je in de lucht hangt moet dat uitzicht nóg indrukwekkender zijn. Het is hier natuurlijk veel kouder dan op veel andere plekken in Colombia waar je kunt paragliden, maar de omgeving is niet minder mooi. Ligt een andere spot om te paragliden niet op je route maar wil je toch paragliden in Colombia? Kom dan naar Sopó! Makkelijk te bereiken vanuit Bogotá en ook nog buiten de gebaande paden.

 


Praktisch: locatie, kosten, openingstijden, eten en drinken en verblijf


Locatie

Parapente Paraíso is gelegen op de berg Pionono in Sopó, slechts 1,4 kilometer van de ingang van Parque Pionono verwijderd. 900 Meter voor aankomst bij Pionono is er een weggetje dat leidt naar de plek waar je kunt paragliden en andere activiteiten kunt doen. Heb je geen eigen vervoer? Neem dan een taxi vanuit Sopó, dit kost 15.000 pesos. Je kunt het ook lopen, dit is 5 kilometer steil de berg op. Om in Sopó te komen neem je op station Portal Norte in Bogotá de bus naar Sopó. Dit kost 4.400 pesos en duurt ongeveer 40 minuten, afhankelijk van de drukte op de weg.

Kosten paragliden, mountainbiken en andere activiteiten

De kosten zijn (januari 2017):

  • Paragliden met een groep van 1 – 7 personen: 130.000 pesos per persoon (€36,40)
  • Paragliden met een groep van 8 – 11 personen: 125.000 pesos per persoon (€35,00)
  • Paragliden met een groep van meer dan 12 personen: 120.000 pesos per persoon (€33,60)
  • Fietsverhuur: 20.000 pesos per persoon (€5,60)
  • Wandelingen: 15.000 pesos per persoon (€4,20)
  • Canopy: 40.000 pesos per persoon (€11,20)
  • Paintball: 20.000 pesos per persoon (€5,60)

Zodra je binnenstapt bij Parapente Paraíso om te paragliden, loop dan direct naar rechts. Daar zie je een paar beeldschermen tegen de muur waar je je eerst moet registreren. Daarna meld je je aan het loket, betaal je en wacht je buiten op het fijne terras totdat je naam wordt omgeroepen en jij dus aan de beurt bent om te springen. Als de wind draait of het begint te regenen, dan moet je langer wachten of wordt het uitgesteld.

Tips voor als je wilt fietsen

Je kunt ook fietsen huren in Sopó, neem daarvoor contact op met Parapente Paraíso. Dit is makkelijker omdat het niet zo steil is en iets minder hoog, en leuk om de omgeving te verkennen. Mocht je nog niet aan de hoogte gewend zijn, dan is mountainbiken op 3000 meter hoogte wellicht niet een goed idee. Neem een regenjas, je zonnebril en zonnebrandcrème mee.

Openingstijden

Parapente Paraíso is geopend van maandag t/m vrijdag van 11.00 AM tot 5.00 PM en in het weekend en op feestdagen van 9.00 AM tot 5.30 PM. Het is met name voor Bogotanen een populaire plek om te paragliden in het weekend, toeristen zie je er nagenoeg niet.

Eten en drinken

Parapente Paraíso heeft een gezellig café en een mooi restaurant met uitzicht, maar het eten is heel duur. Als je daar niet hoeft te eten is er in het dorp een restaurant genaamd La Burger House, dit is een echte aanrader en mijn absolute favoriet!

Wat is er nog meer te doen in Sopó? | Een complete mini-gids

Sopó zit bomvol leuks en ook de omgeving is fantastisch. Zo kun je er een geweldige street art route lopen, Pionono bezoeken, naar Parque Puente Sopó of wandel naar het mooie heiligdom. En ook in de omgeving is heel veel moois te vinden. In deze complete mini-gids Sopó vind je alle informatie over bezienswaardigheden, restaurants, verblijf, omgeving en meer!

Verblijven in Sopó

Sopó is makkelijk te bezoeken op een dagtrip vanuit Bogotá, maar je kunt er ook overnachten. Er zijn talloze leuke hotels en finca’s, waarvan deze echt een aanrader is: Casa Agrreste. Vanaf daar kunnen ze je ook naar het paragliden brengen, zijn er wandelingen te doen of regelen ze vervoer naar andere plekken in en om Sopó. Er zijn ook heel bijzondere finca’s rondom Sopó, zoals Jardín Colibrí, waar je een einde-van-de-wereld-gevoel krijgt. Of vind hier en ander hotel of finca in of rondom Sopó.Booking.com

 


Klik hier voor andere extreme sports en activiteiten die je in Colombia en met name in de buurt van Bogotá kunt doen. Op zoek naar andere dagtrips vanaf Bogotá of wil je Cundinamarca ontdekken? Klik hier voor meer buiten de gebaande paden reisinspiratie! Niks missen? Volg mij dan op Facebook, Google+ of via mail.


In dit artikel staan affiliatie links. Klik hier voor meer informatie. Dit is géén samenwerking met Parapente Paraíso, noch met de hotels en restaurants genoemd in dit artikel, maar simpelweg oprechte aanbevelingen.


 


 

Lees meer!

12 reacties

Morgaine 26 januari 2018 - 19:32

prachtige foto’s weer, en weer een filmpje wat ik zeker wil zien, hahahaha

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 28 januari 2018 - 12:12

Dankjewel lieverd! xx

Reply
Sandra 13 januari 2018 - 14:29

Lekker sportief. Goed bezig. Je eerste filmpje is echt goed gelukt. Ik doe het je in ieder geval niet na (poeh)……. Die berg af zou ik ook niet durven maar het lijkt mij wel gaaf. Gelukkig hoef ik er nu niet over na te denken of ik het wel of niet zou doen, haha.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 17 januari 2018 - 11:15

Dankjewel! Pff wat een werk dat filmpje haha, en helemaal amateuristisch natuurlijk. Moet echt nog heel veel oefenen maar vind het wel erg leuk 😀

Reply
Peter 13 januari 2018 - 05:57

Leuke informatie Sabine. Het filmpje is ook erg leuk.
Binnenkort gaan wij het allemaal zien!!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 17 januari 2018 - 11:17

Dankjewel! Jaa nog even! 😀

Reply
Natasja 11 januari 2018 - 12:40

Leuk filmpje! En je foto’s die zijn zo mooi en levensecht alsof ik er zelf bij ben!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 17 januari 2018 - 11:13

Dankjewel, wat leuk om te horen! xx

Reply
els 11 januari 2018 - 08:41

Werkelijk schitterende foto’s……maar wel even onthouden dat je mij echt niet de lucht in krijgt haha
xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 januari 2018 - 11:30

Dankjewel! Ik ga zelf ook niet de lucht in hoor 🙂 x

Reply
Jenn 11 januari 2018 - 03:50

Gaaf! Paragliden staat hoog op mijn lijstje om eens te doen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 11 januari 2018 - 11:31

Leuk! Het kan tegenwoordig op heel veel plekken volgens mij.

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!