Home Argentinië Een nieuw avontuur: we gaan twee maanden wonen in Buenos Aires!
Twee maanden Buenos Aires

Een nieuw avontuur: we gaan twee maanden wonen in Buenos Aires!

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Zo, dat is eruit! Twee maanden wonen in Buenos Aires… Al tijden zijn we bezig met voorbereiden, en nu zijn we eindelijk op een punt waarop ik voldoende informatie heb om met je te delen. Waarschijnlijk komen er direct allerlei vragen bij je op. Waarom? Wanneer? Wat gaan jullie daar doen? En waar wonen? Hoe gaat het dan met je werk? Je raadt het al: in dit artikel ga ik je alle antwoorden geven op deze en meer vragen!

Waarom gaan we weg?

Laat ik beginnen met waarom. Het was geen vooropgezet plan of iets dergelijks. Van goh, laten we eens twee maanden naar Buenos Aires gaan! Nee, dit is puur vanwege het werk van Jimmy. Hij is bijna klaar met zijn opleiding tot anesthesioloog en er zijn nog twee maanden waarin hij zelf mag invullen waar hij wil werken. Jimmy is zo een beetje de meest ambitieuze persoon die ik ken en dat betekent ook dat hij zich in allerlei bochten wringt om precies te doen wat hij wil: ervaring opdoen in een ziekenhuis buiten Colombia. En dat gaat dus nu gebeuren. Helaas mag hij niet zijn werk als anesthesioloog letterlijk uitvoeren, wegens allerlei wet- en regelgeving omtrent het werk als arts in andere landen, dus hij gaat waarschijnlijk alleen meekijken.

 

Waarom Buenos Aires?

Al meer dan een jaar geleden wisten we al dat Jimmy deze twee maanden naar het buitenland wilde gaan. Hij begon dus ook vroeg met solliciteren in diverse klinieken. Hij wil zich gaan richten op transplantatie anesthesie, met name levertransplantaties, en dat is iets dat in Colombia te weinig wordt gedaan om er wat over te leren. Op andere plekken in de wereld zijn er diverse ziekenhuizen gespecialiseerd in transplantaties. De eerste die hij aanschreef was een kliniek in München. Na heel lang wachten, bellen en schrijven bleek het daar om onduidelijke redenen niet te kunnen. Toen schreef hij naar Ierland. Daar zeiden ze eerst ‘ja’, maar vervolgens hoorde hij niets meer. Toen werd het Canada. Daar kon het niet omdat ze het te druk hadden of iets dergelijks. Vervolgens schreef hij naar Los Angeles, daar was ook geen mogelijkheid. Hij begon al bijna de hoop te verliezen dat er überhaupt een kliniek ergens op de wereld zou zijn die een Colombiaanse arts in huis wilde, totdat hij een tip kreeg over een ziekenhuis in Buenos Aires waar andere Colombianen ook een stage hebben gedaan. We zouden dus eerst naar München gaan, toen naar Ierland, toen naar Canada, toen naar de VS en uiteindelijk gaan we naar Argentinië!

 

Waarom sprong ik niet meteen een gat in de lucht bij de keuze op Buenos Aires?

Buenos Aires stond niet heel hoog op de lijst om nog een keer te bezoeken. Precies, nog een keer. In 2008 maakte ik namelijk een grote backpack-reis door Argentinië en deed ik ook Buenos Aires aan. En de eerste indruk van deze stad was niet heel goed. Ik voelde me er niet veilig, vond het hartstikke druk en de mensen niet aardig. Inmiddels ben ik bijna 10 jaar, een hoop (reis)ervaring en een emigratie verder, en ga ik Buenos Aires met veel vertrouwen een tweede kans geven. Wonen in Bogotá verandert de standaard behoorlijk en, ondanks dat Bogotá een geweldige stad is, is het vrijwel overal waar ik kom veiliger en beter geregeld dan hier. Ik ben dus best wel nieuwsgierig naar hoe ik Buenos Aires nu na al die jaren ga ervaren! Overigens vond ik Argentinië een fantastisch mooi en divers land.

Ik in Buenos Aires, 2008

 

Waar gaan we wonen?

Buenos Aires is een stuk duurder dan Bogotá. Huisvesting ook dus. We gingen op zoek naar een enigszins betaalbaar onderkomen, niet al te ver bij Jimmy zijn werk vandaan. Na lang zoeken kozen we uiteindelijk een studio in de mooie wijk Recoleta, op de grens met de populaire wijk Palermo. De studio is ongeveer 40m² groot. De woon- en slaapkamer zitten in één. Er is geen televisie en geen wasmachine. Die eerste maakt niet uit en in de straat zijn wasserettes. Als we er eenmaal zijn zal ik wat foto’s plaatsen van ons tijdelijke onderkomen. De studio hebben we trouwens geregeld via Airbnb. Dat wordt de eerste keer verblijven in een appartement van Airbnb, dus ben erg benieuwd. De studio is op de zesde verdieping van een mooi appartementencomplex. Om de hoek zijn groene velden en wandelpaden (Plaza República Oriental del Uruguay), en op zo’n tien minuten lopen vinden we de grote stadsparken en de Japanse Tuin. Heb nu al zin om te gaan wandelen daar!

 

Wat ga ik doen deze twee maanden en hoe gaat het met mijn werk?

Dit is de enige vraag die ik nog niet goed kan beantwoorden. Omdat ik een contract heb waarbij ik niet op mijn werk hoef te zijn, was het de bedoeling dat ik gewoon vanuit Buenos Aires zou doorwerken. Dat was ook het idee van mijn leidinggevende. Maar mijn Colombiaanse werk zou mijn Colombiaanse werk niet zijn als er niet ten minste één persoon ontzettend lastig doet. Het is dus nog even afwachten of ik mag doorwerken deze twee maanden of dat mijn contract wordt stopgezet en ik bij terugkomst weer kan beginnen. Uiteraard hoop ik op de eerste mogelijkheid. Als dat niet kan ga ik proberen met freelance werk wat extra geld te verdienen om van te leven. Sowieso heb ik ontzettend veel te doen, dus de tijd kan ik wel goed gebruiken, maar het geld ook natuurlijk. Dit is dus nog even afwachten. Het is zoals het is en als ik niet kan blijven werken dan is dat een mooi teken dat ik me juist even op andere dingen moet gaan richten. Alles komt sowieso goed!

 

Waarom ga ik eigenlijk mee?

Misschien denk je: het zijn maar twee maanden, dat is wel te overzien als Jimmy alleen gaat toch? Ja, dat klopt. Maar na een langeafstandsrelatie van een jaar krijg ik echt de kriebels als dat nog een keer moet, ook al zijn het ‘maar’ twee maanden.  Ik wil mijn kersverse man niet twee maanden moeten missen. Daarbij komt dat Jimmy en ik juist heel graag samen deze ervaring willen hebben. Twee maanden wonen in een andere wereldstad, nieuwe dingen ontdekken, samen dit avontuur aangaan, genieten van wat het leven te bieden heeft: genoeg redenen om mee te gaan!

 

Wanneer gaan we?

Al heel snel: over twee weken zijn we er al! We gaan dus in augustus en september. Bijna alles is al geregeld. De allernieuwste Lonely Planet Buenos Aires (2017) is binnen, we hebben allebei een nieuwe koffer gekocht, de sportschool is twee maanden stopgezet en bijna alle papieren van Jimmy zijn geregeld. Hij moet nog wat papieren tekenen en betalen aan het ziekenhuis in Buenos Aires. We vliegen met Avianca: heen via Lima, terug rechtstreeks. Ons huis in Bogotá verhuren we niet, dus dat blijft gewoon twee maanden leeg.

 

Hoe kijk ik aan tegen dit avontuur?

Ik heb er zoveel zin in! We hebben extra koffers gekocht en de komende weken ga ik inpakken. Best lastig, want wat neem je mee als je twee maanden weggaat?  Ook heb ik informatie gezocht over hoe het openbaar vervoer werkt, waar we een simkaart kunnen regelen en hoe de Argentijnse winter eruit ziet. Ik vraag me af hoe het zal gaan met de taal. Ik spreek dan wel Spaans, maar het Argentijns Spaans is heel anders dan het Colombiaans Spaans. Zenuwachtig ben ik niet, maar als we de deur achter ons sluiten zal ik wel even stress hebben over of we niets vergeten zijn en waarschijnlijk mis ik Bogotá al als we alleen nog op het vliegveld staan. En dat gevoel dat ik altijd heb als ik voor langere tijd weg ga: dat ik mijn huis ga missen. Dat gevoel is echter meestal al verdwenen zodra we in de lucht hangen. Ik merk dat ik wel wat rust kan gebruiken na alle hectiek van de afgelopen maanden, dus dit is wel even goed. En een vriendinnetje is net naar Buenos Aires verhuisd, dus die kan ik ook meteen opzoeken. Ik heb er gewoon enorm veel zin in!

 

Wat kun je verwachten op mijn blog?

Ik blijf natuurlijk gewoon doorschrijven over Colombia! Maar ook komen (hopelijk) de komende twee maanden de trouwfotoreportage en video online, vind je meer over IJsland op mijn blog en straks ook over Buenos Aires. Want hoewel twee maanden natuurlijk te weinig is om een nieuwe plek echt goed te leren kennen (bij Bogotá duurde het toch minstens een jaar voordat ik bijna alles wel wist en nog een jaar om echt te integreren), ga ik je zeker wel iets kunnen vertellen over leuke plekken. Ook over hoe ik het ervaar om daar te zijn, of ik Bogotá mis of juist helemaal niet. We hopen ook een paar keer een dagtripje vanuit Buenos Aires te gaan maken. Mijn Facebook-pagina blijft gewoon gericht op Colombia, met de leukste updates, nieuws en meer. En misschien af en toe een leuke foto van het leven in Buenos Aires. Je hoeft je op mijn blog dus niet te vervelen de komende twee maanden!

 


Buenos Aires: here we come!


In dit artikel is een affiliatie link gebruikt. Klik hier voor meer informatie.


 

Lees meer!

78 reacties

Michelle 30 juli 2017 - 06:02

Wat een spannend en leuk avontuur! Ik vind het erg stoer van je dat je gewoon meegaat en inderdaad, na een langeafstandsrelatie zit je niet te wachten op weer twee maanden zonder je man. Want twee maanden is best lang.. vind ik dan. Ik ben erg benieuwd naar je blogjes!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 30 juli 2017 - 18:15

Dankjewel MIchelle! Nog 3 nachtjes en dan is het zover 😀

Reply
Roos 26 juli 2017 - 07:46

Hartstikke leuk! En snap heel goed dat je meegaat, twee maanden kan ontzettend lang aanvoelen. Besides, ‘even’ ergens anders wonen heeft ook wel zijn charme. 😛 Hoop dat je werk niet al te moeilijk doet – beetje typisch lijkt het.
Veel plezier in ieder geval, en succes voor Jimmy met z’n laatste stage. 😀

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 30 juli 2017 - 18:16

Dankjewel! Ja mijn werk… ahum. Daar staat nu als je maandag wakker wordt een heel uitgebreid artikel over hier, hoe bizar het er hier aan toe gaat.

Reply
Niels 24 juli 2017 - 22:47

Wow, spannend! Ik kan me trouwens heel goed voorstellen dat je hem geen twee maanden wilt missen en de kans voorbij wilt laten gaan om even in een andere wereldstad te wonen. Hoop dat alles goed gaat met werk maar vooral dat je ervan gaat genieten. Heel veel plezier en ik kijk al uit naar je avonturen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 juli 2017 - 09:27

Dankjewel! Ik heb er ook zo een zin in! Op het werk zijn er nog wel wat ontwikkelingen helaas. Maar ik wil dit sowieso zo graag, andere dingen maken even niet meer uit. Zou dit echt niet willen missen 🙂

Reply
Marielle 24 juli 2017 - 14:47

Wat spannend zeg! Leuk zo’n nieuw avontuur 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 juli 2017 - 09:27

Jaa zeker! Zo een zin in! 😀

Reply
Marcella Molenaar 24 juli 2017 - 10:25

Wat gaaf lady, mooi avontuur! Ik zou ook meegaan hoor, zoiets samen beleven is heel waardevol! Onwijs veel plezier jullie, maak er te gekke maanden van!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 juli 2017 - 09:29

Dankjewel lieve Marcella! Precies, heel waardevol. Door zijn werk gebeuren er wel vaker dit soort dingen en dat levert zoveel mooie ervaringen op!

Reply
Wanda 24 juli 2017 - 09:13

Wow, wat een prachtig avontuur voor jullie beiden! Groot gelijk dat je dit samen wilt meemaken en natuurlijk ook fijn dat het kan. Buenos Aires… ook hiervan is mijn beeld gekleurd door hetgeen ze op tv laten zien, dus ik laat me graag verrassen door je verhalen en je ongetwijfeld prachtige foto’s!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 juli 2017 - 09:30

Dankjewel! Zelfs als ik er ontslag voor zou moeten nemen had ik het gedaan. Ik houd echt enorm van dit soort dingen, zo waardevol en een verrijking in het leven, ook omdat samen te doen. Ik ga je allerlei leuks (hoop ik haha) laten zien van Buenos Aires! Ik kan niet wachten om te ervaren hoe ik het deze keer ga vinden!

Reply
Jessica 24 juli 2017 - 03:07

Wow meid ontzettend gaaf dat Jimmy daar kan gaan werken! Hij is inderdaad een van de meest ambitieuze mensen die ik ken ;p En jij gaat je ongetwijfeld ook wel vermaken daar in Buenos Aires. Zoals je zelf al zegt: je gaat de stad waarschijnlijk heel anders ervaren dan de eerste keer. Leuk, ik ben benieuwd naar jullie avonturen. Succes met de laatste voorbereidingen! 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 juli 2017 - 09:31

Dankjewel lieve Jessica! Ik ga me zeker vermaken 😀 Sowieso ook een beetje uitrusten, is wel nodig. De stad ontdekken, werken, nieuwe projecten starten. Ohjee kan bijna niet wachten! 😀

Reply
Paul 23 juli 2017 - 07:35

Wat een mooi avontuur om samen te gaan beleven! Ik ben heel benieuwd hoe het jou gaat bevallen in Buenos Aires.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 juli 2017 - 09:32

Dankjewel! Heb er ook zoveel zin in! Ik ben ook erg benieuwd. Hoop dat de tweede eerste indruk beter gaat worden haha 🙂

Reply
Els 23 juli 2017 - 02:20

Heel veel succes en plezier!
Xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 juli 2017 - 09:33

Dankjewel!! xx

Reply
DQ 22 juli 2017 - 13:33

Wauw, wat tof (en spannend!) dat je meegaat! Ik ben benieuwd! Xx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 juli 2017 - 09:34

Dankjewel! Ik ook! 😀 x

Reply
Sandra 22 juli 2017 - 06:48

Wat een gaaf avontuur staat jullie te wachten! Tof dat hij deze mogelijkheid uiteindelijk toch nog heeft gekregen. Zeker nadat andere ziekenhuizen uiteindelijk niks meer lieten horen of dat het niet kon. Ik vind het echt knap dat je Buenos Aires nog een tweede kans wilt geven! Maar wat je zegt: je standaarden zijn nu natuurlijk wel anders omdat je in Bogotá woont. Ik ben heeeel benieuwd naar hoe het daar gaat zijn voor jullie!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 juli 2017 - 09:35

Dankjewel Sandra voor je leuke reactie! Ik ben ook erg benieuwd en heb er mega veel zin in. Over een week vertrekken we al en kan bijna niet wachten 😀

Reply
Sophie 22 juli 2017 - 06:12

Wat spannend! Onwijs veel succes en plezier!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 juli 2017 - 09:35

Dankjewel Sophie!

Reply
Jenny 21 juli 2017 - 10:12

Wat een heerlijk vooruitzicht!

Ik bezocht Buenos Aires in de winter en vond het best op de Nederlandse zomer lijken: vaak zon, af en toe veel regen ? Maar goed, dat is een impressie van een dag of 5, dat is even wat anders dan 2 maanden.

Have fun!!!!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 juli 2017 - 09:36

Dankjewel! Ik was er toen ook in de winter. Het is al zo lang geleden dat ik het me niet meer helemaal goed kan herinneren, maar op de foto’s was ik aardig warm gekleed haha. Colombianen zeggen dat het er vreselijk koud is nu, maarja voor hun is 15 graden als voor ons -10 haha 😛 Ben heel benieuwd!

Reply
Rowan 21 juli 2017 - 05:02

Wauw wat een gaaf avontuur! En wat leuk dat jullie er al bijna naar toe gaan! Ik ben heel benieuwd naar de blogs en foto’s!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 juli 2017 - 09:37

Dankjewel! Zoveel zin in!! 😀

Reply
Rianne 20 juli 2017 - 15:49

Wat gaaf zeg! Ik ben benieuwd hoe je het nu jaren later gaat ervaren. Hopelijk valt er ook iets te regelen met je werk!

Ik begrijp hoe je je voelt over de langeafstandsrelatie, ik ben momenteel in de eerste week van 6 weken in het buitenland en mis David nu al heel erg!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 juli 2017 - 09:39

Dankjewel! Ik ben ook enorm benieuwd, kan niet wachten haha! Het werk lijkt nog een staartje te krijgen helaas, maarja je weet het nooit hier in Colombia. Oww waar ben je 6 weken?? Dat is inderdaad ook hartstikke lang! Snap je meteen dat je hem al mist. Wel fijn te horen dat ik niet de enige ben die er zo over denkt haha 🙂 Veel succes! xx

Reply
Rianne 31 juli 2017 - 06:30

Nu begrijp ik wat je bedoelt met je werk, wat een vervelende situatie weer!
Ik ben nu eerst voor werk 3 weken in België en vanaf volgende week met de trein drie weken verschillende steden in Centraal Europa verkennen, heel veel zin in! En David komt me nog opzoeken dus dat is leuk 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 31 juli 2017 - 13:01

Wat een leuk avontuur voor je zeg! En nog leuker dat David je komt opzoeken 😀 Veel plezier! x

Reply
Nesrin 20 juli 2017 - 15:19

Wereldburgers! Te gek! Knap dat je de stad toch een kans geeft en wauw wat voor een kans, je gaat er tijdelijk wonen. Ik kijk uit naar al jouw blogpost over Buenos Aires.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 juli 2017 - 09:39

Haha dankjewel! Ik ben ook zo benieuwd naar mijn ervaringen nu! En sowieso te gek om mee te maken 😀

Reply
Sofie 20 juli 2017 - 13:50

Wat spannend!! Ik hoop dat het een leuke ervaring wordt én wat moedig dat je er zo positief tegenaan kijkt ivm je werk.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 juli 2017 - 09:40

Dankjewel! Ja dat werk… pfff. Verloopt allemaal weer anders dan gedacht. Maarja that’s Colombia 😉

Reply
Daisy|| diyaata 20 juli 2017 - 10:37

Wauw Sabine, wat een avontuur! Ik geef je groot gelijk dat jullie samen gaan en hoop dat je mag blijven doorwerken op je huidige werk. Nog veel succes met de voorbereidingen, ik ben benieuwd naar Argentinië!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 juli 2017 - 09:45

Dankjewel Daisy! Heb er zoveel zin in! Wat werk betreft is er niets meer zeker. Maar daar binnenkort meer over. Dat is Colombia helaas haha.

Reply
Rob Remmerswaal 20 juli 2017 - 10:05

Hi Sabine, Wat leuk dat jullie 2 mnd naar BA gaan. Hopelijk wordt het ook voor Jimmy een succesvolle stage. Wij waren er in 2011 een paar weken, heerlijk zeker in de wijken Recoleta en Palermo. Fietstochten kun je er ook prima maken, en de tango is everywhere. Als je de kans hebt moet je zeker naar Ushuaia, boottocht Beagle kanaal, pinguins ets, en naar El Calafate, de gletsjers daar zijn gigantisch, en die vind je zeker niet in Colombia. Goede reis. Als wij in Bog arriveren zullen jullie wel weer terug zijn. Misschien kunnen we een keer borrelen in de Gato Gris. Goede reis.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 juli 2017 - 09:48

Dankjewel voor je leuke tips! Of we gaan reizen weet ik niet, iets met tijd en geld 🙂 Maar je weet het nooit natuurlijk 😀 Ik heb zelf al veel gezien in Argentinië, alleen het zuiden ontbreekt nog. Alleen is de winterperiode daarvoor misschien niet het meest handige. Maar sowieso gaan we leuke dingen doen en BA ontdekken! Leuk om wat te gaan drinken! Ik woon heel ver van La Candelaria, maar we kunnen vast ergens in het midden wat vinden, gezellig! Groetjes, Sabine

Reply
Margo 20 juli 2017 - 09:39

Wat een geweldige kans!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 juli 2017 - 09:49

Absoluut!!

Reply
Kliefje 20 juli 2017 - 09:32

GAAAAAAAF!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 juli 2017 - 09:50

Jaaa 😀 😀 Zoveel zin in!!

Reply
Attie en Kees 20 juli 2017 - 08:56

Ha die Sabine een heel fijne tijd daar in Buenos Aires samen met Jimmy. Laten we hopen dat hij tijdens deze stage veel ervaring opdoet m.b.t. Transplantatie anesthesiologie. Groetjes Kees en Attie

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 juli 2017 - 09:53

Dank jullie wel! Jullie heel veel plezier in Noorwegen!! Groetjes, Sabine

Reply
Fem 20 juli 2017 - 08:18

Spannend! Ik begrijp volledig dat je meegaat, lijkt me heel erg logisch. Dat hele langeafstandsgebeuren ligt achter je, geen enkele reden om dat weer nieuw leven in te blazen. Gewoon lekker meegaan en samen BA ontdekken! Ben benieuwd naar je verhalen. (Overigens, wat een gedoe om een geschikt ziekenhuis te vinden dat de stage ook goedkeurde enzo, niet leuk. Maar fijn dat het gelukt is en dat Jimmy nu alsnog transplantatieanesthesie van dichterbij kan meekrijgen!)

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 juli 2017 - 10:05

Dankjewel! Inderdaad best wel spannend en ben zo blij dat ik de keus heb gemaakt om mee te gaan. Ongeacht wat er met mijn werk gaat gebeuren. Heb er zoveel zin in en Jimmy ook!

Reply
Willemijn | endlessfreedom.nl 20 juli 2017 - 08:09

Wat gaaf Sabine! Een nieuw avontuur vol nieuwe ervaringen en nieuw te maken herinneringen, komt inderdaad hoe dan ook goed. Ik begrijp heel goed dat je meegaat, een superkans en fijn om samen te kunnen aangaan! Ik ben op dit moment in Bogota en dacht, oh misschien kan ik wel een kopje thee met je drinken ergens in Bogota op mijn laatste dag hier half augustus. Dat gaat m dus niet meer worden haha. En vandaag is wellicht een beetje kortdag.. ik blijf je gewoon volgen op je blog! Leuk!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 juli 2017 - 10:07

Dankjewel Willemijn voor je leuke reactie! Ben zo blij dat ik meega en heb er zoveel zin in! Jij heel veel plezier in Colombia!! Jammer dat we niet kunnen afspreken maar wie weet kom je nog een keer terug 😀 Dankjewel dat je blijft volgen! x

Reply
Karlijn 20 juli 2017 - 06:48

Wat gaaf en verrassend! Super om een paar maanden in zo’n stad te wonen. Ik vond Buenos Aires heel leuk toen ik er was, alweer zeven jaar geleden. Ik ben benieuwd hoe het jullie daar gaat bevallen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 juli 2017 - 10:09

Dankjewel! Echt heel tof om samen te gaan, doen kan niet wachten! Leuk dat je er ook bent geweest! Ik ben benieuwd hoe ik het nu na al die jaren ga vinden!

Reply
Jan van Maanen 20 juli 2017 - 06:39

Laatste keer dat wij van B.A. naar Montevideo met ferry overstaken kwamen we langs de gezonken
“Graf Spee” ,de masten staken toen nog boven het water uit, berucht Duits oorlog schip uit 2e wereld oorlog,
gekelderd door de Britten, ben benieuwd of je iets zal zien, maar vraag er naar op de Ferry, …was toen (aug 1939) dagenlang voorpagina nieuws…..https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_the_River_Plate

Reply
Koen 20 juli 2017 - 05:42

Een beetje jaloers … Buenos Aires staat al wel heel lang op mijn verlanglijstje. Het wordt vast een prima tijd. Twee maanden is lang genoeg om je er (even) thuis te voelen. Ik kijk uit naar je verhalen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 juli 2017 - 10:12

Dankjewel Koen! Klopt inderdaad, 2 maanden is denk een beetje langer dan dat ik in mijn hoofd heb haha 🙂 Leuk dat het ook op jouw lijstje staat! Ben er zelf erg benieuwd naar hoe ik het nu ga vinden. Zin in!

Reply
Thea 20 juli 2017 - 03:41

Veel geluk daar!!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 juli 2017 - 10:06

Dankjewel Thea!

Reply
Morgaine 20 juli 2017 - 03:18

Wat spannend!!!!! En te gek ook! Ik wens Jimmy heel veel succes op zijn laatste stage, dat gaat lukken, en jij gewoon heel veel plezier daar met opnieuw ontdekken van alles, met of zonder werk, het komt zeker goed!

Alleen, als ik had kunnen kiezen, lol.. ja Ierland, hahahaha waarom hebben ze niets meer van zich laten horen, dat mis ik een beetje, ook niet als je er zelf achteraan ging dan? Heel gek zoiets…

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 juli 2017 - 10:14

Dankjewel Suus, wat lief! Jimmy heeft er ook zoveel zin in! 😀 Ja balen van Ierland, had mij ook wel wat geleken 🙂 Jimmy heeft meerdere malen contact opgenomen en op een gegeven moment moet je ook verder. Dit gebeurt in een hoop bedrijven en heb ik al gemerkt, ook in Duitsland moest hij meerdere malen contact opnemen om uiteindelijk een antwoord op zijn vraag te krijgen. Gelukkig uiteindelijk toch nog goed gekomen, kan niet wachten!! 😀 xx

Reply
Morgaine 26 juli 2017 - 01:31

Ah zo, dank je wel voor deze extra uitleg, en dat je er zin in hebt, kan ik mij helemaal voorstellen! Heel veel geluk samen daar de komende tijd!

X

Reply
MyriamC 20 juli 2017 - 02:36

Wat een fantastisch avontuur gaan jullie tegemoet!
Ik heb een kennis die er jaren gewoond heeft, ook in de wijk Recoleta in zo’n heel fraai appartementenblok. Ze blogt nog heel vaak over de tijd daar. https://notes-fromabroad.blogspot.be/2017/07/the-alvear.html

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 juli 2017 - 10:16

Dankjewel Myriam! Ook voor de leuke link, heb m al gekeken en erg leuk om te lezen!!

Reply
Geri 20 juli 2017 - 02:24

Wat maken jullie veel mee en wat zien jullie veel van de wereld. En wat leuk dat ik het kan meemaken via je blog. Ik ben heel benieuwd naar alle verhalen. Mooie foto’s. Airbnb, de wereld wordt steeds handiger. Vanuit je eigen huis kun je nu zelf woonruimte regelen in een ander land. Was vast leuk om dit uit te zoeken. Het gevoel je huis te missen ken ik ook en heel verbazingwekkend hoe snel dit ook weer verdwenen is. Goede reis en veel mooie nieuwe ervaringen.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 juli 2017 - 10:19

Dankjewel Geri voor je lieve reactie! Inderdaad zo makkelijk tegenwoordig, behalve met het werk dan om alles te regelen haha 🙂 Maar verder absoluut. Airbnb is de eerste keer en ben erg benieuwd naar hoe dat gaat. Heb er onwijz veel zin in, nog maar een week te gaan en dan vertrekken we al!

Reply
Alie van Piggelen-de Vries 20 juli 2017 - 01:54

Jemig dat is al snel. Zal vast wel weer een prachtervaring worden voor jullie beiden! Succes hoor!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 juli 2017 - 10:20

Dankjewel! Ja super snel haha, nu nog een week!

Reply
Benita 20 juli 2017 - 01:00

Jeetje, Sabine! Wat een leuk nieuw avontuur. Jullie doen zo wel heel wat levenservaring op en ontmoeten zo enorm veel nieuwe mensen. Geweldig dat jet Jimmy gelukt is. Zo’n ervaring is alleen maar een verrijking voor zijn werk.
Heeeel veel Suc6 !

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 juli 2017 - 10:21

Dankjewel Benita! Zo voelt het inderdaad ook, weer nieuwe ervaring, nieuwe mensen, nieuwe herinneringen. We hebben er allebei ontzettend veel zin in! Jullie ook genieten van de reis! Groetjes, Sabine

Reply
Natasja 20 juli 2017 - 00:53

Het reisvirus blijft zo lekker leven hè? Ook al ven je er al eens geweest het zal toch weer een andere ervaring zijn. Heel veel plezier!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 juli 2017 - 10:22

Haha ja precies 🙂 Dankjewel!

Reply
Stéphanie 20 juli 2017 - 00:50

Wow, over twee weken al! Heel gaaf dat jullie samen op avontuur gaan. Hopelijk kunnen jullie er ook een beetje op uit buiten de stad. Ik ben benieuwd naar jullie verhalen! Veel plezier en succes nog met de voorbereiding!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 juli 2017 - 10:23

Dankjewel! Ja gaat echt snel opeens, nu nog maar één week, zoveel zin in! Moeten allebei nog wel even twee koffers inpakken haha 😛

Reply
Sigrid 20 juli 2017 - 00:30

Wow Sabine wat gaaf!! En ook al zo snel zeg. Hoop dat jij gewoon door mag werken en zo niet, dan zijn het ook “maar” 2 maanden. Heel benieuwd hoe jullie het in Argentinië gaan hebben. Succes met de voorbereiding!! X Sigrid

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 25 juli 2017 - 10:25

Dankjewel Sigrid! Zoveel zin in! Op het werk loopt alles weer ‘a la Colombia’ helemaal anders… maar daarover later meer 🙂 Nu nog even inpakken en over een week vertrekken 😀

Reply
Jan van maanen 19 juli 2017 - 23:14

Geweldig,zijn we ook geweest,fantasiese stad,doet me denken aan Italië ….,Argentinië een heel apart en mooi land, als je de kans krijgt bezoek Isla de Fuega, probeer Usihaia te bezoeken, hele fijne en leuke tijd daar.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 juli 2017 - 23:19

Dankjewel Jan, wat leuk dat je er ook bent geweest! Buenos Aires vond ik dus niet zo geweldig, maar misschien nu wel 🙂 Ik heb toen de noordelijke helft van Argentinië gezien, dus vanaf de lijn Buenos Aires – Mendoza zo’n beetje. Echt een prachtig land, zeer gevarieerd. Deze keer gaan we niet zoveel reizen, en omdat het nu winter is is de zuidelijke helft wat lastiger te doen. Mocht het er van komen dan gaan we zeker een keer naar Ushuaia! Ten minste hopen we wat weekend tripjes te maken. Naar Colonia in Uruguay ben ik toen ook geweest en is leuk om te doen vanuit Buenos Aires. Ben erg benieuwd naar alles!!

Reply
Yvonne 19 juli 2017 - 22:56

Wat een gaaf avontuur weer! Superleuk. Ben benieuwd naar hoe het jullie vergaat en natuurlijk weer de mooie foto’s en verhalen.❤

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 19 juli 2017 - 23:15

Dankjewel Yvonne! IK ben ook heel benieuwd 😀

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!