Home Buiten de gebaande paden 5 x Colombia buiten de gebaande paden #2
Colombia buiten de gebaande paden #2 - featured

5 x Colombia buiten de gebaande paden #2

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

De laatste jaren is het toerisme in Colombia explosief gestegen. Sinds het land veiliger is geworden, willen steeds meer reizigers Colombia ontdekken. De gebruikelijke toeristenroute leidt reizigers langs onder andere Salento, Medellín, Cartagena en Parque Tayrona. Prachtige plekken, die tegenwoordig overspoeld worden door toeristen. Bijna elke reiziger maakt dezelfde route, maar het land is groot. Er valt dus nog veel meer te ontdekken, buiten de gebaande paden. In deze serie zet ik prachtige plekken voor je op een rij die vaak worden overgeslagen door buitenlandse reizigers. Plekken die je op een andere manier laten kennismaken met het land. Vandaag deel 2 van Colombia buiten de gebaande paden! Enjoy!

1. Typisch Colombiaanse dorpjes in Cundinamarca

Vanuit Bogotá kun je in het departement Cundinamarca veel plekken buiten de gebaande paden vinden. Eén van mijn favoriete plekken is zeker de regio van Guavio. Niet alleen het meer is spectaculair mooi, ook de route daar naartoe. Je komt langs allerlei dorpjes waar geen toerist te vinden is, en waar je dus het echte dagelijkse leven kunt ervaren. Wat dacht je bijvoorbeeld van de dorpjes Gachetá, Gama en Gachalá? Vooral Gama is in dit rijtje echt een klein pareltje. Alsof je zo de geschiedenis instapt en ook nog met een prachtige natuur er omheen. En geen toerist die er komt… Dus grijp je kans en ontdek het leven zonder toerisme! Klik hier voor meer informatie.

 

2. Het spectaculaire meer van Neusa

Het meer van Neusa is echt zo een plek waar nooit iemand van heeft gehoord. Logisch ook, want ondanks dat het vlakbij Bogotá ligt is dit meer toch behoorlijk afgelegen. Om er te komen is een auto het handigste, want met de bus ben je wel even bezig. Maar als je er eenmaal bent, is het wel echt een prachtige plek. In het weekend komen er veel Bogotanen barbecueën en kamperen, maar doordeweeks zal je het meer en de omgeving helemaal voor jezelf hebben. Klik hier voor meer informatie en foto’s!

 

3. De zoutmijn in Nemocón

Iedereen kent de beroemde zoutmijn in Zipaquira, met de prachtige zoutkathedraal onder de grond. Nu is dit ook heel mooi, maar ook zeer toeristisch en echt belachelijk duur. De kathedraal is heel mooi, maar de nadruk op religie en de enorme stroom aan toeristen vond ik wat overdreven. Niet zo ver van Zipaquirá, in het kleurrijke dorpje Nemocón, vind je echter nog een zoutmijn. Deze is veel minder toeristisch, zeker onder buitenlanders, niet zo bekend en bovendien de helft goedkoper. Ook hier wordt ingegaan op religie, maar nog veel meer op de geschiedenis van het gebied en de mijn. Het mooie van deze zoutmijn zijn ook de gekleurde watertjes die je onder de grond vindt. Wil je dus wat meer budget reizen en de grote buitenlandse toeristenstroom ontwijken? Ga dan naar het kleurrijke dorpje Nemocón! Hier vind je meer informatie.

 

4. Verblijf in Casa Yerbabuena in Boyacá

Als je écht buiten de gebaande paden wilt, dan is dit een heel mooie optie. Verder weg van de bewoonde wereld kan bijna niet. Vlakbij het eveneens onbekende dorpje Toca in Boyacá, langs een zandweg aan een meer, vind je Casa Yerbabuena. Deze oude finca is een waar genot om te verblijven: prachtige oude kamers, veel activiteiten zoals paardrijden, kanoën, tennissen, badmintonnen, barbecueën en nog veel meer. Er is geen Internet en het eerste dorpje is een kilometer of 10 verderop, evenals het eerste restaurant. Je kunt echter in de finca heerlijk eten of zelf koken in de prachtige oude keuken. Wakker worden met de geluiden van de natuur en een uitzicht waar je u tegen zegt: wie wil dat niet? Om er te komen ben je wel even bezig, en zonder auto is het even lastig, maar als je er eenmaal bent heb je ook wel wat. Extreem buiten de gebaande paden, maar absoluut de moeite waard! Klik hier voor meer informatie!

 

5. Raften in Tobia!

Nog één die zo prachtig buiten de gebaande paden is: Tobia! De buitenlandse reiziger gaat naar San Gil om te raften, maar velen weten niet dat dat ook veel dichter bij Bogotá (en goedkoper) kan. Ja er zijn minder hotels en die zijn ook nog een beetje duurder, maar guess what: dit kan ook op een dagtochtje gedaan worden! Buiten het hoogseizoen alleen in de weekenden en vrije dagen, maar dan heb je ook wel wat. Namelijk een plek die nog maar weinig buitenlandse reizigers kennen, veel goedkoper raften en ook nog eens prachtige natuur! En dan allemaal slechts 2 uurtjes met de bus vanuit Bogotá. Klik hier voor meer informatie!

 

Hoe reis je in Colombia buiten de gebaande paden?

Meestal is het niet moeilijk om in Colombia van het gebaande pad af te gaan. Toch doet bijna niemand het. Het kost immers meer tijd, meer uitzoekwerk en als je geen Spaans spreekt kan het nogal eens lastig zijn te begrijpen waar je nu precies heen moet. Je kunt bijvoorbeeld zelf een auto huren. Hartstikke leuk en het geeft je direct meer vrijheid. Wil je graag buiten de gebaande paden reizen, met vooraf geregeld vervoer en transfers? Dan is een reis boeken bij Local Hero Travel een hele mooie, betrouwbare en unieke mogelijkheid om het land echt te leren kennen. Geef hier je reiswensen door en een local neemt met jou contact op.

 


Leer Colombia nóg beter kennen en klik hier voor nog meer inspiratie voor buiten de gebaande paden!


 

Lees meer!

13 reacties

Vetexbart 6 juli 2017 - 02:06

Prachtige foto’s! Ik ga binnenkort voor het eerst richting Zuid-Amerika 🙂 Het wordt jammer genoeg (nog) niet Colombia, anders had ik hier wel wat aan gehad.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 juli 2017 - 10:18

Wat gaaf! Waar ga je heen?

Reply
Vetexbart 7 juli 2017 - 10:31

Naar Nicaragua ?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 juli 2017 - 10:32

Wat gaaf! Veel plezier! 😀

Reply
Morgaine 22 juni 2017 - 23:41

Ik heb even genoten van je foto’s, wat zijn ze prachtig, ennuh, geniet van je verblijf hier, bijna tijd om op huwelijksreis te gaan denk ik, geniet!

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 juli 2017 - 11:28

Dankjewel, wat lief! Ik heb al helemaal zin om alle foto’s van de reis in NL en IJsland uit te zoeken!

Reply
Morgaine 2 juli 2017 - 16:19

Doe rustig aan meis, zorg dat je energie weer op peil is! 😉

X

Reply
Linda | travellersoftheworld 21 juni 2017 - 10:48

Wederom weer prachtige plekken zeg! Leuk om te lezen 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 juli 2017 - 11:29

Dankjewel! 🙂

Reply
Michelle 20 juni 2017 - 06:55

Wat een prachtige plekken heb je weer voor ons op een rijtje gezet! Dat meer, schitterend zeg

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 juli 2017 - 11:29

Dankjewel! Dat is inderdaad erg mooi ja! 🙂

Reply
Natasja 19 juni 2017 - 08:32

Mooie foto’s weer!! Hoe bevalt Nederland? Of ben je alweer weg? Als je er nog bent dan heb je mooi weer hè?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 juli 2017 - 11:30

Dankjewel! Nederland was heerlijk! Lekker warm weer gehad, behalve tijdens de bruiloft haha

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!