Home Buiten de gebaande paden 5 x Colombia buiten de gebaande paden #5
Colombia buiten de gebaande paden #5 - featured

5 x Colombia buiten de gebaande paden #5

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

De laatste jaren is het toerisme in Colombia explosief gestegen. Sinds het land veiliger is geworden, willen steeds meer reizigers Colombia ontdekken. De meeste reizigers volgen echter dezelfde reisroute langs de highlights van Colombia, waaronder SalentoMedellínCartagena en Parque Tayrona. Prachtige plekken, maar Colombia heeft nog veel meer te bieden! Namelijk buiten de gebaande paden. In deze serie zet ik prachtige bestemmingen voor je op een rij die vaak worden overgeslagen door buitenlandse reizigers. Plekken die je op een andere manier laten kennismaken met het land. Vandaag deel 5 van Colombia buiten de gebaande paden!

1. Op bezoek bij kaasboerderij HolaAndes voor échte Hollandse kaas

Zoek je een mooie, lekkere en bijzondere bestemming in Colombia? Dan is kaasboerderij HolaAndes iets voor jou. In 2015 zegde Tobias Rijnsdorp zijn baan bij Heineken op om in Colombia Goudse kaas lokaal te produceren. Een fantastisch idee dat uitgroeide tot een succes. En niet alleen onder Colombianen, want ook Nederlanders woonachtig in Bogotá maken dankbaar gebruik van de Hollandse kaas die nu gewoon om de hoek verkrijgbaar is. Of nouja, om de hoek… een bezoekje aan de kaasboerderij betekent een reisje buiten de gebaande paden, ver weg van alles en iedereen, in een vallei die slechts 10 jaar geleden nog werd gedomineerd door de FARC. Om meerdere redenen de moeite van een bezoekje waard dus! Benieuwd naar meer? Lees hier alles over (een bezoek aan) kaasboerderij HolaAndes!

 

2. Ga paragliden in Sopó over indrukwekkend Embalse de Tominé

Nu moet ik eerlijk toegeven: ik stap zelf echt niet in zo een tuigje om vervolgens van een berg te springen. Maar is dat wel je ambitie, dan is paragliden in Sopó een fantastische buiten-de-gebaande-paden-ervaring. Rij eerst met de taxi over een behoorlijk steile weg de berg op. Op ongeveer 3000 meter hoogte staat een restaurant vanaf waar je kunt paragliden. Of, net als ik, gewoon van het indrukwekkende uitzicht kunt genieten. Vanaf hier zweef je door de lucht met uitzicht op het prachtige meer van Tominé en het witte dorpje Guatavita. Geloof me: dit is mooi! Lees hier hoe jij ook kunt paragliden in Sopó, gewoon tijdens een dagtrip vanaf Bogotá!

 

3. Bezoek een weverij in fique-dorpje Curití

San Gil staat bekend om de vele extreme sports die je er kunt uitoefenen. En natuurlijk om Barichara, het mooiste dorpje van Colombia. Maar er is meer. Neem een beetje meer tijd in het departement Santander en bezoek één van de vele dorpjes in de omgeving. Curití bijvoorbeeld. Dit dorpje staat bekend om de weefkunst en hier vind je dan ook een weverij die je kunt bezoeken. Leer alles over het wassen van de vezels, het kleuren en natuurlijk het weven zelf. Een erg leuk extraatjes als je in de buurt bent. Klik hier voor meer informatie.

 

4. Dwaal door historisch Boyacá in Pueblito Antiguo

Over een weg die meer lijkt op gatenkaas rijd ik in mijn eentje in onze 4×4 wagen rondom Lago de Tota. Mijn doel is museum Pueblito Antiguo te bezoeken. Een dorpje dat laat zien hoe het er vroeger aan toe ging in Boyacá en hoe de mensen leefden. Heel veel had ik er niet van verwacht, maar het bleek bijzonder leuk. Als enige bezoeker had ik het hele ‘dorp’ voor mezelf en kon ik optimaal genieten van de oude trein, de historische huisjes, de mooie uitzichten en de wandeling naar het meer. Deze plek behoort tot de 100 Groene Bestemmingen wereldwijd en is alleen al daarom de moeite van een bezoekje waard. Je moet er wel even voor afwijken van je route, maar dan heb je wel een uniek stukje Colombia gezien. Lees hier alles over Pueblito Antiguo in Boyacá!

 

5. Rijd de avontuurlijke route naar de Tatacoa woestijn

De Tatacoa woestijn behoort tot één van de meest populaire reisbestemmingen in Colombia. Niet zo gek, want deze rode woestijn die eigenlijk geen woestijn is doet je adem stokken. Nu reizen de meeste reizigers met de bus via Neiva naar Tatacoa, maar er is ook een andere route. Een route die bijna mooier is dan de woestijn zelf. Ver buiten de gebaande paden en alleen bereikbaar met de auto, motor of fiets. Rijd over een zandweg door donkere tunnels die onder water staan. Verbaas je over de manier van leven in dit gebied en vergaap je aan prachtige uitzichten over het grijze deel van de Tatacoa woestijn. Hoewel het een beetje spannend was, had ik dit echt niet willen missen. Benieuwd? Lees hier alles over de avontuurlijke route naar de Tatacoa woestijn!

 

Hoe reis je in Colombia buiten de gebaande paden?

Meestal is het niet moeilijk om in Colombia van het gebaande pad af te gaan. Toch doet bijna niemand het. Het kost immers meer tijd, meer uitzoekwerk en als je geen Spaans spreekt kan het nogal eens lastig zijn te begrijpen waar je nu precies heen moet. Je kunt bijvoorbeeld zelf een auto huren. Hartstikke leuk en het geeft je direct meer vrijheid. Wil je graag buiten gebaande paden reizen, met vooraf geregeld vervoer en transfers? Dan is een reis boeken bij Local Hero Travel een hele mooie, betrouwbare en unieke mogelijkheid om het land echt te leren kennen. Zij kunnen voor jou de autohuur regelen en je reis plannen voor zover jij dat wilt. Geef hier je reiswensen door en een local neemt met jou contact op.

 


Klik hier voor nog veel meer inspiratie voor reizen in Colombia buiten de gebaande paden!


Dit artikel bevat een affiliatie link. Klik hier voor meer informatie.


 

Lees meer!

12 reacties

Jeanine 24 mei 2018 - 16:42

Wat een mooi verhaal van die kaasboerderij! Heel inspirerend en moedig om je baan op te zeggen om kaas in Colombia te gaan maken.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 juli 2018 - 14:27

Absoluut! Echt dromen waarmaken dit 🙂

Reply
Florentine 24 mei 2018 - 04:59

Erg leuk om te lezen! Wat onwijs grappig van die kaasboerderij! Ik vind nog steeds dat je zulke práchtige foto’s maakt, echt geweldig. Zo kleurrijk en verhalend. Love it! Veel liefs, Florentine

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 juli 2018 - 14:27

Dankjewel, lief! x

Reply
Rowan 18 mei 2018 - 05:38

Wat een mooi lijstje! Vooral de Tatacoa woestijn spreekt mij heel erg aan, heerlijk die woeste natuur!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 juli 2018 - 14:28

Ja die is ook echt heel mooi! <3

Reply
heidi 17 mei 2018 - 12:59

Wat mooi land is het meid..
Mooie foto’s 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 juli 2018 - 14:28

Ja echt prachtig, dankjewel!

Reply
Laura 17 mei 2018 - 11:58

Ha de vlucht in Sopo is geboekt voor komende zomer. Vandaar uit gaan we in 3 dagen Lago de Tota verkennen. Om terug te rijden door alle donkere tunneltjes en over bochtige weg naar de Tatacoa woestijn. Dus 3 van de 5 worden gedaan. Heb er zin in.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 juli 2018 - 14:29

Super tof! Heel veel plezier!

Reply
Els 17 mei 2018 - 03:39

Weer een leuk stukje! Hoe leuk ik het vind om naar te kijken, ook ik spring voor geen goud van die berg!
Xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 7 juli 2018 - 14:29

Nee ik ook niet 😉

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!