Home Buiten de gebaande paden 5 x Colombia buiten de gebaande paden #4
Colombia buiten de gebaande paden #4 - featured

5 x Colombia buiten de gebaande paden #4

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

De laatste jaren is het toerisme in Colombia explosief gestegen. Sinds het land veiliger is geworden, willen steeds meer reizigers Colombia ontdekken. De meeste reizigers volgen echter dezelfde reisroute langs de highlights van Colombia, waaronder SalentoMedellínCartagena en Parque Tayrona. Prachtige plekken, maar tegenwoordig overspoeld door toeristen. Dat terwijl er zoveel meer valt te ontdekken, namelijk buiten de gebaande paden. In deze serie zet ik prachtige bestemmingen voor je op een rij die vaak worden overgeslagen door buitenlandse reizigers. Plekken die je op een andere manier laten kennismaken met het land. Vandaag deel 4 van Colombia buiten de gebaande paden!

1. Bezoek Toca, het veiligste dorp van Colombia

Ergens in het prachtige departement Boyacá, ver buiten de gebaande paden, vind je het zogezegd veiligste dorp van Colombia. Namelijk Toca. Het dorp is gelegen op zo’n 2800 meter hoogte, gesticht in het jaar 1555 en het dorp staat dus bekend als meest veilige van Colombia. De politie speelt met de kinderen op straat en als bezoeker kun je rustig op je gemakje de boel gaan verkennen. In het mooie oude dorp ben je niet zo lang bezig, maar de omgeving is een ander verhaal. Verblijf in Casa Yerbabuena, ga kanoën op het meer van Copa en rij rond in de prachtige omgeving waar koeien worden uitgelaten en je het echte Colombiaanse boerenleven kunt aanschouwen. Hier vind je alle informatie over Toca en de omgeving.

 

2. Geniet van prachtige uitzichten over Sopó en Guatavita in Parque Pionono

Hoewel buiten de gebaande paden, is dit prachtige natuurpark wel makkelijk bereikbaar. Namelijk vanuit Sopó, het dorp waarin ik zelf woon. Je vindt er niet alleen het unieke ecosysteem páramo, ook word je na een kleine wandeling getrakteerd op waanzinnige uitzichten over Sopó, Valle de Sopó en de omgeving. Vanuit Pionono kom je tevens makkelijk bij dé plek vlakbij Bogotá waar je kunt paragliden, vanwaar je prachtige vergezichten over Guatavita en Embalse de Tominé hebt. Hier vind je alles over Parque Pionono.

 

3. Girón: de witte stad van Santander

Als je aan de witte stad van Colombia denkt dan denk je al snel aan Popayan. Maar voor de witte-steden-liefhebbers is er goed nieuws: Colombia barst van de witte dorpen en steden! Eén daarvan is Girón, het koloniale stadje naast Bucaramanga in Santander. Wandel door de oude straten, verbaas je over al dat wit en geniet van alle typische lekkernijen die je hier kunt krijgen. Het is er ook nog heerlijk warm, de omgeving is prachtig én het is makkelijk te bezoeken als je op doorreis bent van Medellín naar San Gil, van Santa Marta naar San Gil of andersom. Voor meer informatie over Girón: klik hier!

 

4. Ontdek de onderwaterwereld van Lago de Tota

Lago de Tota is boven water al mooi en een perfecte plek om vele authentieke dorpjes te ontdekken, maar ook kun je er duiken. Een bijzondere bezigheid daar het er door de de hoge ligging ijskoud is en exotisch koraal ontbreekt, maar daarom niet minder leuk. Ben je op zoek naar een aparte plek om te duiken, dan is dit zeker een aanrader. Zie en lees hier alles over duiken in het grootste meer van Colombia!

 

5. Wandel over de bijzondere begraafplaats van Chocontá

Als je van Bogotá naar het noorden rijdt kom je vanzelf een keertje langs het dorp Chocontá. Niet heel veel te doen, maar de begraafplaats was een verrassende ontdekking en zeker de moeite waard om te bezoeken. Niet alleen typisch Colombiaans en kleurrijk, ook bijzonder groot en daarom ideaal om er rond te struinen en je te verbazen over de grote graven en de kleurrijke stenen in de muren. Meer over Chocontá en de begraafplaats vind je hier!

 

Hoe reis je in Colombia buiten de gebaande paden?

Meestal is het niet moeilijk om in Colombia van het gebaande pad af te gaan. Toch doet bijna niemand het. Het kost immers meer tijd, meer uitzoekwerk en als je geen Spaans spreekt kan het nogal eens lastig zijn te begrijpen waar je nu precies heen moet. Je kunt bijvoorbeeld zelf een auto huren. Hartstikke leuk en het geeft je direct meer vrijheid. Wil je liever geen auto huren, maar wél buiten de gebaande paden met vooraf geregeld vervoer en transfers? Dan is een reis boeken bij Local Hero Travel een hele mooie, betrouwbare en unieke mogelijkheid om het land echt te leren kennen. Zij plannen jouw reis zoals je het wilt en regelen het vervoer. Geef hier je reiswensen door en een local neemt met jou contact op.

 


Klik hier voor nog veel meer inspiratie voor reizen in Colombia buiten de gebaande paden!


 

Lees meer!

Laat een reactie achter

error: Content is protected!