Home Persoonlijk Een broertje te ver

Een broertje te ver

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Het zo raar. Soms zo gek. Als verschillende gevoelens en gedachten kriskras door elkaar schieten. Zo in mijn hoofd. Terwijl ik hier zo gelukkig zit te zijn, voel ik ook een groot gemis. Niet van Nederland. Ook geen hagelslag. Zelfs zonder stroopwafels zou ik eventueel kunnen leven. Ook mijn oude huis mis ik niet. Of het Hollandse weer. Soms zou ik best wel weer eens willen zeilen. Of een groot stuk door de frisse lucht willen fietsen. Maar mis ik dat écht? Nee. Wat ik wel mis, is mijn lieve broertje.

Het is alweer zeven maanden geleden. Dat mijn broertje en ik afscheid namen. Ik weet het nog als de dag van gister. Mijn lieve broertje. Woonde om de hoek. We zijn zo verschillend, maar toch sterk verbonden. Altijd konden we aankloppen bij elkaar. Of gewoon iets leuks gaan doen. Thee en koffie drinken aan de Poel. Een stukje zeilen. Elkaar verrassen met gekke uitjes voor onze verjaardagen. Ja, dat mis ik wel. En zeven maanden is best lang als je niet weet wat de toekomst brengt.

Hoe leuk het hier ook is, die oceaan tussen ons is toch wel heel groot. Iets wat we allebei soms even helemaal niet leuk vinden. Ik was dan ook dolgelukkig toen hij ergens begin dit jaar een vriendinnetje vond. Hoefde hij tenminste niet meer zo aan mij te denken. En wist ik dat ook hij gelukkig is. Dat vriendinnetje ken ik dus ook alleen nog maar van Skype. Maar volgens bronnen schijnt ze ontzettend leuk te zijn. Ik zou haar dan ook graag willen ontmoeten.

Gelukkig gaat dat héél snel gebeuren, want broertje + vriendinnetje komen MORGEN aan in Bogotá! Na zeven maanden kan ik hem weer in mijn armen sluiten. Én zijn vriendin ontmoeten! Ze gaan samen reizen door Colombia. Met z’n drieën hebben we alles geregeld voor de reis. Een huurauto in de koffiezone, de twee binnenlandse vluchten, alle hotels. Maar ondanks dat ze goed zijn voorbereidt is het toch wel spannend. Net als mijn ouders is ook broederlief geen reiziger. Nooit buiten Europa geweest, of überhaupt langer dan twee weken weg. En dan in één keer naar Colombia. Ook dit vind ik weer super stoer. In de weekenden zijn ze in Bogotá, zodat we samen kunnen zijn en als vanouds leuke dingen kunnen doen. En komend weekend gaan we met z´n vieren weg. Al weken kan ik amper wachten op dit moment. Dat morgen dan echt gaat komen.

Helaas ben ik aan het begin van deze week ziek geworden en nog niet (helemaal) beter. Ik ben dus bijna nooit ziek, maar precies nú laat mijn gezondheid me in de steek. Thuis werken, uitrusten en heel veel thee met honing drinken is waarschijnlijk de beste remedie om in ieder geval komend weekend fit genoeg te zijn om gewoon met z’n allen dat weekend weg te gaan. Ze zijn tenslotte alleen maar een paar weken in Colombia en alleen in de weekenden bij ons in Bogotá. En ik ben niet van plan dat te laten verpesten door die stomme griep.

Vaak vragen mensen hier naar mijn familie. Dan vertel ik trots over broertje én laat ik natuurlijk ook altijd een foto zien. Een foto met een mooie herinnering aan Nederland én broederlief. De Colombiaanse vrouwen vinden hem altijd waanzinnig knap, met die blonde haren en blauwe ogen. De foto is genomen tijdens zo een verjaardagscadeautje voor hem. Waar hij zich lam schrok toen hij hoorde wat we gingen doen. Het is al even geleden, maar de herinnering blijft levendig. Hoe we samen die koe knuffelden. Midden in een weiland in Friesland.

 

Nu is het nog vroeg op de avond en ga ik al slapen. Ik neem een pijnstiller voor de nacht en hoop met heel mijn lichaam dat ik me morgen in ieder geval íets beter voel dan vandaag. Voordat ik het licht uitdoe en mijn ogen dicht kijk ik nog even naar de foto en besef ik dat we ook elkaar over een paar uur weer kunnen knuffelen.


Lees meer!

0 reactie

Yvon 4 augustus 2015 - 22:23

Wat een lief stuk over je broer, hij boft maar met zo’n zus!
Geniet van de tijd samen!
Ben je al weer opgeknapt?

Reply
Sabine 6 augustus 2015 - 00:25

Haha dankjewel Yvon! We hebben echt heel erg genoten met z’n allen 😀 En ik ben ook weer opgeknapt! Heel fijn om mijn stem weer terug te hebben 😉

Reply
Paul 26 juli 2015 - 15:23

Je boft maar met een familie die je komt opzoeken. Fijn hoor!

Reply
Sabine 27 juli 2015 - 08:05

Dat besef ik me inderdaad maar al te goed 😀

Reply
mirjam1965 21 juli 2015 - 03:27

Heel veel beterschap en veel plezier met elkaar. Geniet van deze kostbare tijd!

Reply
Sabine 21 juli 2015 - 08:11

Bedankt! Gaat zeker lukken! 🙂

Reply
Zo simpel is dan geluk 20 juli 2015 - 12:17

Ik hoop dat je inmiddels weer op en top fit bent en lekker tijd aan het doorbrengen bent met je broertje en zijn vriendin. Geniet van elkaar!

Reply
Sabine 21 juli 2015 - 08:10

Ja het gaat stukken beter! Alleen die keel wil maar niet over gaan. Maar het maakt niet uit: we genieten volop samen! 😀

Reply
Jessica 20 juli 2015 - 11:09

Wat ontzettend leuk dat je broertje en zijn vriendin nu bij je zijn! 🙂 Heel veel plezier samen gewenst, hopelijk heeft de griep geen roet in het eten gegooid? 😉

Reply
Sabine 21 juli 2015 - 08:10

Bedankt! Ik kan nog steeds amper praten, maar ach we zijn samen dus voor nu maakt het me niets uit! Het eerste weekend was geweldig! 😀

Reply
Suskeblogt 20 juli 2015 - 06:38

ik vermoed dat jullie ondertussen heel wat geknuffeld en bijgekletst hebben. Geniet van dit samenzijn.

Reply
Sabine 21 juli 2015 - 08:09

Zeker! Het eerste weekend was geweldig, echt genoten weer met zn allen!

Reply
kariendamen 20 juli 2015 - 03:23

Ik hoop dat je je broertje al lekker hebt kunnen knuffelen en zijn vriendin ook

Reply
Sabine 21 juli 2015 - 08:09

Ja zeker weten! Heerlijk dat hij hier is 😀

Reply
Alie van Piggelen-de Vries 19 juli 2015 - 07:27

Fijn hoor dat je broer komt. Lekker genieten maar en hopen dat je je gauw beter gaat voelen.

Reply
Sabine 21 juli 2015 - 08:08

Bedankt! 😀 Ja superfijn dat hij hier nu is!

Reply
Tessa | 52druppels.nl 18 juli 2015 - 05:46

Ah wat een heerlijk vooruitzicht. Kan me voorstellen dat het niet altijd even makkelijk is. Geniet van elkaar straks!

Reply
Sabine 21 juli 2015 - 08:07

Bedankt! Was zo heerlijk hem weer te zien! We hebben met zn allen het eerste weekend mega genoten!

Reply
wonenincaldese 17 juli 2015 - 15:17

Wat zullen jullie een fijne tijd hebben! Nou alleen nog even dat griepje aan de kant schuiven. Beterschap en heel veel plezier met z’n vier.

Reply
Sabine 21 juli 2015 - 08:07

Dankjewel! Het eerste weekend was al zooo leuk! 😀

Reply
BySilke 17 juli 2015 - 14:31

Oooh, wat een fantastisch vooruitzicht dat hij je komt bezoeken! Zo leuk voor jullie dat jullie band zo sterk is, maar als je zo ver van elkaar woont is dat inderdaad af en toe eens slikken. Heel veel plezier & bij deze stuur ik je een virtueel wondermiddeltje dat je morgen weer je oude zelf bent 🙂

Reply
Sabine 21 juli 2015 - 08:06

Haha bedankt! Het gaat al stukken beter, dus het heeft geholpen 😉 Ben echt superblij dat hij hier is, alsof die 7 maanden er nooit waren zo leuk is het weer 😀

Reply
Deborah Hamar 17 juli 2015 - 03:39

Wat leuk dat ze samen naar jullie toe komen.
Ik hoop dat je snel opknapt zodat jullie met volle teugen van elkaar kunnen genieten.
Een mooie periode voor jullie samen toegewenst.

Reply
Sabine 21 juli 2015 - 08:05

Bedankt! Ik ben echt superblij dat hij hier is en het eerste weekend was echt superleuk!

Reply
Marion 17 juli 2015 - 02:12

Hahahaha, of die koe mee komt! Geweldig! Ik hoop dat je snel opknapt en volop kan genieten van het bezoek van je broer! X

Reply
Sabine 21 juli 2015 - 08:05

Haha bedankt! Het gaat inmiddels al stukken beter 😀

Reply
naomiinwonderland 17 juli 2015 - 00:42

Ahhhh wat spannend! Geniet er maar met volle teugen van, maar dat zal vast en zeker geen probleem zijn 🙂

Reply
Sabine 21 juli 2015 - 08:04

Bedankt! Het eerste weekend was al superleuk! 😀

Reply
schrijfselsvanmij 16 juli 2015 - 15:45

Hé, wat leuk! Geniet maar fijn van elkaars gezelschap!

Reply
wiebie74 16 juli 2015 - 13:03

Wat leuk joh dat je broertje nu met zijn vriendin naar jullie toe komen! Hopelijk voel je je nu/straks een stuk beter zodat je lekker van hun gezelschap kunt genieten en van jullie gezamenlijk weekendje weg natuurlijk!

Reply
Sabine 16 juli 2015 - 14:11

Ja echt superleuk! Gaat al beter, maar ben er nog niet bovenop helaas. Maar nog twee nachtjes slapen voor ons weekendje dus hopelijk is het dan weer een beetje beter. We gaan sowieso genieten! 😀

Reply
Billy 16 juli 2015 - 12:42

ik heb zo het idee dat het bezoek van je broer je er helemaal bovenop zal helpen, Sabine… 😉

Reply
Sabine 16 juli 2015 - 14:10

Haha ja dat hoop ik 🙂 Begin wel aardig zenuwachtig te worden, misschien dat ik het daarom ook zo warm heb…

Reply
Myriam 16 juli 2015 - 10:57

Hoop dat je snel helemaal beter bent, zodat je optimaal kan genieten van je uitje!!!

Reply
Sabine 16 juli 2015 - 14:09

Bedankt, dat hoop ik ook! 🙂

Reply
kliefje 16 juli 2015 - 10:27

Oh, gaaf zeg! Heel veel plezier!

Reply
Sabine 16 juli 2015 - 14:09

Dankjewel! 😀

Reply
valhalla 16 juli 2015 - 08:47

Hiephoi, wat gezellig. En ik hoop voor je dat je je weer helemaal fit voelt dan. Veel plezier hoor!

Reply
Sabine 16 juli 2015 - 14:08

😀 Dankjewel! Gaat de goede kant op hier 🙂

Reply
Kathleen 16 juli 2015 - 07:57

Zo spannend!! Veel plezier samen 🙂

Reply
Sabine 16 juli 2015 - 14:08

Heeel spannend! Nog even voordat ze landen en begin nu wel zenuwachtig te worden 🙂

Reply
Carpe Diem 16 juli 2015 - 07:18

Fijn zeg! Geniet van jullie samen zijn!
En beterschap!

Reply
Sabine 16 juli 2015 - 14:08

Bedankt, gaan we zeker doen!

Reply
Bianca 16 juli 2015 - 06:11

Hoi Sabine

Beterschap voor jou en hoop dat jullie een fijne tijd met zijn vieren gaan beleven maar dat gaat volgens mij vast lukken. Geniet ervan!

Groetjes Bianca (moeder van Priscilla)

Reply
Sabine 16 juli 2015 - 14:07

Hoi Bianca, wat leuk dat je een berichtje achterlaat! Ze gaan het vast heel leuk hebben! We hebben met z’n allen al erg veel zin in komend weekend 😀 De foto’s zullen hier verschijnen volgende week! Groetjes, Sabine

Reply
Els 16 juli 2015 - 04:57

Veel plezier met elkaar en pas goed op elkaar!
Xxx mam?

Reply
Sabine 16 juli 2015 - 14:06

Bedankt! Doen we zeker! 🙂

Reply
Morgaine 16 juli 2015 - 03:39

Wat een geweldige foto en natuurlijk kennen ze daar maar heel weinig mannen met blond haar, hahaha Hij zal ze van zich af moeten slaan.

Geniet van jullie tijd samen en ik wens jouw broer en zijn vriendin veilige trips toe daar bij jullie in Colombia! <3 <3 <3

En dat jij maar weer 100% beter wakker mag worden straks!
X

Reply
Sabine 16 juli 2015 - 14:06

Bedankt! Ja gelukkig heeft hij een vrouw bij zich, anders zal hij behoorlijk wat aandacht krijgen denk ik haha. Mijn gezondheid gaat de goede kant op, maar zonder pijnstillers is het nog wel vervelend… Komt goed! x

Reply
attie en kees 16 juli 2015 - 03:32

Hoi Sabine geniet van het bezoek van Rik en Priscilla en knap snel weer op! (K) van ons

Reply
Sabine 16 juli 2015 - 14:05

Bedankt! Gaat goed komen! Nog een paar uurtjes 😀

Reply
Hans en Thea de Vries 16 juli 2015 - 02:41

Oh Sabine wat hoop ik dat je je beter voelt nu. We wensen jullie een heel fijne tijd samen en voor nu beterschap. En wat lijken jullie op elkaar ☺️

Reply
Sabine 16 juli 2015 - 14:05

Bedankt! Grappig dat je zegt dat we op elkaar lijken, hoor ik niet zo vaak 😉 Gelukkig gaat het met de gezondheid de goede kant op. Een paar dagen thuis rusten doet wonderen. Al heb ik het nog steeds wel snikheet… hoop dat dat ook snel weg gaat 🙂

Reply
Debby 16 juli 2015 - 02:08

Wat een vertederende tekst. Ik wens je een mooie tijd met Rik (en vriendin)!

Reply
Sabine 16 juli 2015 - 14:04

Bedankt! 😀

Reply
Anne Mieke Vermeulen 16 juli 2015 - 00:13

Heel veel plezier met je broertje em hopelijk weer helemaal gezond.

Reply
Sabine 16 juli 2015 - 14:03

Bedankt! Vooralsnog gaat het de goede kant op…

Reply
Marjolein in het klein 16 juli 2015 - 00:07

Beterschap Sabine! Wat heerlijk dat je na je ouders nu ook je broer weer kunt zien. En die foto is echt heel leuk ja, wat een mooi Hollands plaatje! 🙂

Reply
Sabine 16 juli 2015 - 14:03

Bedankt! En echt heel Hollands inderdaad, ook met die kleren 😛

Reply
Thomas Pannenkoek 15 juli 2015 - 23:52

Heerlijke foto van jou en je broertje. En de koe, natuurlijk. Komt die ook overvliegen? Zo ja, wens ik jullie veel geknuffel samen. En vooral veel beterschap, zodat je er volop van kan genieten.

Reply
Sabine 16 juli 2015 - 14:03

Bedankt! 😀 Haha de koe blijft thuis 😉 Is trouwens wel echt heel ontspannend hoor, koeknuffelen. Moet je maar eens proberen 😉 Er zijn boerderijen met speciale knuffelkoeien 🙂

Reply
Esther 15 juli 2015 - 22:35

Beterschap Sabine. Soms doet Dolex Gripa wonderen om je in elk geval tijdelijk op te lappen. En ik denk dat in elk gevlal de aankomst van je broer wonderen zal doen! In elk geval hoop ik dat van harte….zet m op….en “broertje” goede reis!

Reply
Sabine 16 juli 2015 - 14:01

Bedankt Esther. Ik heb de afgelopen dagen op Noxpirin geleefd, werkt best goed moet ik zeggen 🙂 Nog drie uurtjes voordat ze landen en begin nu toch wel lichtelijk zenuwachtig te worden 😉

Reply
Rob Alberts 15 juli 2015 - 22:34

Beterschap!

Ik wens jullie samen heel veel fijne momenten toe.

Beterende groet,

Reply
Sabine 16 juli 2015 - 14:00

Bedankt! 😀

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!