Home Emigreren Op bezoek in Nederland: voorbereidingen, bruiloft, huwelijksreis en meer!

Op bezoek in Nederland: voorbereidingen, bruiloft, huwelijksreis en meer!

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

En toen was het moment daar: ons vertrek naar Nederland is opeens al over een paar dagen! Zo spannend! Na maanden van voorbereiden en regelen gaat het nu eindelijk gebeuren. Niet alleen spannend, maar ook wel emotioneel. Er gaan tenslotte een hoop eerste keren gebeuren deze dagen. Daarnaast is het ook niet zomaar een bezoek, want tijdens deze twee weken zullen Jimmy en ik elkaar voor de tweede keer het ja-woord geven én gaan we op huwelijksreis. In dit artikel neem ik je mee in mijn leven als emigrant die op vakantie gaat naar Nederland. Wat doet dit met mij, welke eerste keren komen er, hoe verlopen de voorbereidingen van de (huwelijks)reis, onze bruiloft en wat kun je verwachten op mijn blog de komende tijd?


Op vakantie naar Nederland


De voorbereidingen

Zodra we aankomen in Nederland zijn we acht dagen voor de bruiloft, die allemaal al zijn volgepland. Al maanden van tevoren ben ik begonnen. Opeens kwam mijn Nederlandse ik weer boven, heel vreemd is dat. Een soort plan-stress die ik hier niet meer ken. Allerlei dingen bestellen op Internet die hier niet te krijgen zijn of heel duur. En afspreken met vriendinnen, de verjaardag van mijn broertje, een paar Colombianen van het vliegveld halen, uitjes in Nederland plannen, de proefsessie voor mijn haar en make-up, naar de nagelsalon… en nog veel meer. Helaas kunnen we met lang niet iedereen afspreken, daar is niets aan te doen. Hoewel dit beeld iets anders is dan puur vakantie, heb ik er super veel zin in!

 

De eerste keren

Ik ben alweer 1,5 jaar niet in Nederland geweest en die laatste keer ging zo snel voorbij dat we toen niet heel veel konden doen. In de tussentijd is er een hoop gebeurd wat ook wij nu eindelijk kunnen meemaken. Wat precies? De baby’s van vriendinnen zien! Via skype is dat toch anders… maar nu gaat het gebeuren in real life! Eindelijk! En Nina natuurlijk, de inmiddels al grote kat van mijn broertje die ik via video, foto en skype heb zien opgroeien, maar nog nooit echt heb gezien. Er schijnt voor het eerst een café te zijn in mijn geboortedorp, dat moet ik zeker even van binnen gaan bekijken. Ook gaan we voor het eerst de nieuwe achtertuin bij mijn ouders thuis zien en voor het eerst in 1,5 jaar zie ik mijn lieve broertje weer. Als het mooi weer is gaan we ook voor het eerst in 2,5 jaar weer fietsen in Nederland en zowel Jimmy als ik stappen ook weer achter het stuur in de auto.

 

Wat gaat er allemaal mee?

De koffers zijn nog niet helemaal gepakt. Of eigenlijk nog helemaal niet. Maar er ligt wel al van alles bezaaid over de grond. Er gaat voornamelijk zomerkleding mee, want bij mijn ouders hebben we nog warme kleding. Ik vind het lastig te bedenken wat ik aan moet in Nederland, heb even geen idee meer hoe juni aanvoelt. Hier in Bogotá is dat zo makkelijk: 365 dagen per jaar draag je hetzelfde. Natuurlijk onze trouwkleding en schoenen en een hele collectie aan medicatie. Aangezien er in Nederland bijna niets bij de drogist of apotheek te krijgen is zonder recept nemen we voor de zekerheid zelf maar wat mee. Zo zweer ik bij Noxpirin bij verkoudheid, iets dat überhaupt niet in Nederland bestaat. Ook medicatie tegen hooikoorts waar je in Nederland een recept voor nodig hebt gaat in veelvoud mee. Dingen zoals verzorgingsproducten gaan juist niet mee. Ik heb veel besteld in Nederland, zodat ik dat daar heb en mee terug naar huis kan nemen. Mijn shampoo en conditioner van L’Oreal verkopen ze bijvoorbeeld niet in Colombia, dus koop ik het in Nederland.

 


De bruiloft!


Spanning voor de grote dag

En dan is eindelijk de bruiloft! Ik heb er zo een zin in maar ben ook nerveus. Vooral voor het weer. Ongeveer een paar dagen van tevoren weten we wat het gaat worden. We hebben gelukkig een wedding planner die bijna alles regelt en ik ben erg benieuwd naar hoe het er uiteindelijk uitziet. Ik hoop ook dat mijn jurk ongeschonden aankomt, die gaat immers mee in een koffer in de handbagage. En dat de muziekinstallatie goed werkt. Er komt familie die ik al 2,5 jaar niet heb gezien, dus dat is ook erg leuk. Het wordt een heel kleine bruiloft met maar weinig gasten en we hebben er enorm veel zin in om met al deze lieve mensen ons huwelijk te vieren!

 

Een Colombiaanse delegatie op bezoek

Ook mijn ouders zijn druk in de weer, er komt namelijk bezoek uit het buitenland! Eerst Jimmy en ik en de dag voor de bruiloft komen ook zijn moeder, zus en haar man logeren. Een huis vol dus. Colombianen zijn gewend minstens twee badkamers (met douche) in huis te hebben, en in Nederland is er natuurlijk maar één. Dat op zich wordt dus al even passen en meten. Maar bovenal wordt het allemaal reuze gezellig!


En dan de huwelijksreis!


Ook veel planning vergt onze vierdaagse reis naar IJsland. Alles voor tijdens de reis, zoals de hotels, vlucht en auto, is geregeld, maar wat neem je mee naar IJsland? Bij mijn ouders thuis hebben we gelukkig nog warme kleding liggen, dus dat gaat niet mee vanuit Colombia. Ik heb in Bogotá een Decathlon ontdekt en daar hebben we allebei nieuwe wandelschoenen en een jas gekocht. Wandelbroeken hadden ze niet meer in onze maat en die hebben we ook niet, dus waarschijnlijk gaan we afwisselen tussen sport- en spijkerbroeken. Ook de wegenkaart en de allernieuwste Lonely Planet van IJsland zijn gekocht. De route is al helemaal uitgestippeld en de bezienswaardigheden bedacht. Nu hoeven we alleen nog op het vliegtuig te stappen en dan kan het IJsland-avontuur beginnen. We hebben er zoveel zin in!

 


De komende twee weken op mijn blog


De komende twee weken ga ik maximaal genieten in Nederland en IJsland met mijn familie, vrienden en geliefde, en daarom zet ik mijn blog even op een laag pitje. Het betekent niet dat er niets online komt, maar wel minder dan normaal (komende donderdag niet bijvoorbeeld) en ik zal mindere andere blogs lezen. Er komen overigens wel een paar leuke artikelen online die ik heb voorgeschreven! Ook mijn Facebookpagina zal ik proberen up-to-date te houden.


Wat te verwachten in juli?


Als we weer terug zijn in Bogotá komt er een heleboel leuks op mijn blog! Niet alleen nieuwe artikelen over (reizen in) Colombia, maar natuurlijk ook de trouwfoto’s en video zodra we die binnen hebben, verhalen over onze huwelijksreis in IJsland en hoe het was om weer in Nederland te zijn. Ook staat ons in augustus en september een nieuw groot avontuur te wachten en in juli mag ik dat eindelijk met je delen! En natuurlijk de terugblik op juni die op maandag 3 juli weer online komt. Dus: stay tuned!

 


Over een paar dagen vertrekken we al, maar ik moet nog beginnen met inpakken, mijn jurk nog ophalen, een heleboel werk afmaken en alle belangrijke documenten nog printen. Even stressen dus, maar we hebben er zoveel zin in! Zo gaaf om weer in Nederland te zijn straks! Jij ook een fantastische rest van de maand juni toegewenst en tot snel!

Niks missen? Volg mij op FACEBOOK!


In dit artikel vind je enkele affiliatie links. Klik hier voor meer informatie. 


 

Lees meer!

65 reacties

Anita 1 juli 2017 - 07:58

Oh..ik loop echt een beetje achter… waarschijnlijk zijn jullie alweer terug, maar ik hoop dat jullie het naar je zin hebben gehad in Nederland en genoten hebben van een onvergetelijke bruiloft en huwelijksreis! Ik ga even op je Facebookpagina kijken 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 juli 2017 - 11:38

Dankjewel!! Het was fantastisch! 😀 We zijn pas van vanochtend teruggekomen. Dus nog maar net!

Reply
Julia 29 juni 2017 - 12:34

Hoi Sabine

Ik heb je blog gevonden omdat ik meer wilde weten over Bogota (ik ga in september daar naar toe) maar nu ben ik al je trouwartikelen aan het lezen ;P. Wat een leuke plannen heb je! Heel veel plezier met alles en zorg dat er genoeg foto’s worden gemaakt. Wegwerpcameraatjes of een fotograaf, er is nooit te veel beeldmateriaal.

groetjes

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 juli 2017 - 11:37

Dankjewel Julia, wat een leuke reactie! We zijn vandaag teruggekomen in Bogotá en hebben echt een toptijd gehad! Als voorproefje hebben we een paar foto’s gekregen van de fotograaf en die zijn al zo mooi! Ben echt benieuwd naar de rest en er komt zeker een leuke reportage op de blog!

Reply
Ester 24 juni 2017 - 14:46

Heel veel plezier in Nederland en IJsland Sabine! Genieten!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 juli 2017 - 11:35

Dankjewel! Het was geweldig! 😀

Reply
Daisy || Diyaata 21 juni 2017 - 09:51

Ik hoop dat jullie hier én in IJsland ontzettend aan het genieten zijn, ik kijk uit naar de foto’s! Van alles uiteraard 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 2 juli 2017 - 11:35

Dankjewel meid!! Het waren echt topdagen! De foto’s komen zo snel mogelijk 😀

Reply
Nesrin 18 juni 2017 - 16:06

Lieve Sabine, ik wens jou en je aanstaande 😉 heel veel plezier en geniet er van. Ik hoop dat jullie mooie herinneringen maken en het goed hebben.

Liefs,

Nesrin

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 juni 2017 - 16:19

Dankjewel Nesrin, wat lief! 🙂 We zijn echt enorm aan het genieten, het is ook zo lekker warm hier haha! We hebben al veel fietstochten gemaakt en veel mensen gezien. Echt heel leuk! Liefs x

Reply
Margo 17 juni 2017 - 00:56

Wat een heerlijke tijd staat jullie te wachten. Trouwen, het weerzien van familie en vrienden, heerlijk genieten van Nederland en daarna samen naar IJsland. Fijne tijd, geniet ervan!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 juni 2017 - 16:19

Dankjewel Margo, we genieten echt maximaal hier. Echt fantastisch om weer terug te zijn! Geniet jij ook van het mooie weer! 🙂

Reply
wilma 16 juni 2017 - 22:49

Een superfijne tijd in Nederland. Hoop dat je mooi weer hebt..
Geniet van Iceland.
Groet ook aan je hubby!!
Have a safe trip!

Wilma

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 juni 2017 - 16:20

Dankjewel wat lief! Het is tot nu toe echt heel mooi weer, super warm haha! Nu maar hopen dat dat zo even blijft ook op de bruiloft… 🙂 Liefs!

Reply
Roos 15 juni 2017 - 09:10

Oh Sabine, ik ben zo blij voor je! Geniet van de komende weken, laat dat bloggen maar even links liggen. Alle aandacht bij Jimmy en jezelf, want dat verdienen jullie. Blogland komt wel weer na het trouwen en de huwelijksreis. 😉 Heel veel plezier en geluk samen, en ik kan niet wachten om de trouwfoto’s (en je jurk!) te zien. Nogmaals, GENIET! Xx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 juni 2017 - 16:22

Dankjewel Roos, wat ontzettend lief! We genieten zo erg hier, hebben al een paar fantastische dagen gehad! Lekker warm ook 😀 Geniet jij ook en die foto’s komen zeker als ik ze heb! 😀 xx

Reply
Jeanine 15 juni 2017 - 06:55

Ahh *slaakt een innerlijke gil van meelevende spanning* echt zo leuk voor je! Geniet er van in Nederland en van je NL bruiloft. Jaloers op je huwelijksreis. Dit staat ook bovenaan mijn lijstje! Veel plezier de komende tijd.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 juni 2017 - 16:17

Dankjewel wat lief! Jaaa heb zoveel zin in IJsland! Ben echt mega benieuwd!

Reply
Natasja 14 juni 2017 - 08:39

Spannend, en vooral fijne plannen allemaal! Goeie reis en vooral hele mooie dagen voor jullie!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 juni 2017 - 16:17

Dankjewel, wat lief! Het is echt tof om weer in Nederland te zijn!

Reply
Ilse 13 juni 2017 - 14:32

Wat een spannende tijden! Mijn trouwjurk heb ik bij aankomst nog even gestreken…? wel op standje bijna koud.
Heel veel plezier, geniet van deze mooie tijd in Nederland en Ijsland.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 juni 2017 - 16:16

Dankjewel! Hij is uiteindelijk aardig goed aangekomen eigenlijk. Heb m uit de koffer gehaald ook, durfde het toch niet aan. Misschien hang ik m nog in de badkamer en douche op standje bloedheet, dat schijnt ook te helpen 🙂

Reply
Ilse 18 juni 2017 - 16:21

Goed idee! ?. Geniet!

Reply
Fem 13 juni 2017 - 09:09

Heel veel plezier en goede reis!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 juni 2017 - 10:55

Dankjewel!

Reply
Kees en Attie 13 juni 2017 - 02:40

Ha die Sabine wat een spannende maar leuke weken gaan jullie tegemoet. Heel veel succes met de laatste voorbereidingen.
Goede reis gewenst en pas goed op je trouwjurk! Zie je gauw als je weer in Nederland bent. Wij zullen ook duimen voor een mooie zonnige dag op 24 juni. Groetjes Kees en Attie

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 juni 2017 - 10:57

Dank jullie wel, wat lief! Die trouwjurk is heilig, die gaat niet van mijn zijde wijken haha 😀 We zien elkaar heel snel op de bruiloft, zoveel zin in! Bedankt dat jullie mee willen duimen! Liefs, Sabine

Reply
yvonne 13 juni 2017 - 00:21

Spannend!! Geniet ervan!!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 juni 2017 - 10:58

Dankjewel Yvonne! x

Reply
Micheline 12 juni 2017 - 15:39

Geniet van alles wat jullie te wachten staat. Ik duim voor mooi weer op jullie trouwdag ☺

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 juni 2017 - 10:59

Dankjewel wat lief! Dat gaat vast werken als iedereen mee duimt! 😀 xx

Reply
Ernesto 12 juni 2017 - 15:27

Ik wens jou & Jimmy heel veel geluk samen met het huwelijk in NL en “la luna de miel” in IJsland.
Un abrazo muy fuerte para los dos,
Ernesto

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 juni 2017 - 11:00

Dankjewel wat ontzettend lief! Heb er zo een zin in! Un abrazo, Sabine

Reply
Benita 12 juni 2017 - 14:18

Lieve Sabine en Jimmy, wij wensen julllie vanuit Spanje, waar we genieten van een heerlijke vakantie, een fantastische reis naar Nederland en IJsland!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 juni 2017 - 11:01

Dank jullie wel, wat lief van jullie! Ik geniet ook mee met alle foto’s die jullie plaatsen op Facebook, zo mooi! Lekker genieten ook voor jullie! Liefs, Sabine

Reply
Samaja 12 juni 2017 - 12:55

Zo spannend! Ik wens jullie een fantastische dag toe, vol liefde. Geniet ervan, van elk moment!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 juni 2017 - 11:03

Dankjewel wat lief! We gaan er echt maximaal van genieten, zoveel zin in! Ben ook zo benieuwd naar de foto’s en video! 😀

Reply
Kris10 12 juni 2017 - 08:49

Veel plezier! Benieuwd om binnenkort de verhalen te lezen!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 juni 2017 - 11:04

Dankjewel! Wij zijn zelf ook zo benieuwd naar alle foto’s op de bruiloft en naar IJsland! Het zal wel even duren voordat ik de foto’s heb, maar alles komt hier in ieder geval!!

Reply
Sofie 12 juni 2017 - 08:37

Geniet van Nederland en IJsland! Wat spannend en leuk allemaal 🙂 Ik zou ook emotioneel worden om iedereen terug te zien.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 juni 2017 - 11:05

Dankjewel! Dat gaat absoluut lukken! Ja zo vreemd na zo een tijd. Ook zo vreemd dat een aantal vriendinnen zomaar opeens moeder zijn, terwijl ze dat nog niet waren toen ik ze voor het laatst zag. Zoveel veranderd en nieuwe dingen. Kan niet wachten! 😀

Reply
Thea de Vries 12 juni 2017 - 07:55

Sabine en Jimmy, heel veel geluk gewenst met alles, een goede reis en een heel mooie huwelijksdag met al jullie lieven om je heen. Geniet van Nederland en IJsland!! Ondertussen genieten wij hier in Bogotá!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 juni 2017 - 11:05

Dankjewel Thea! Jullie een heel fijne tijd hier in Bogotá met de kleinkinderen! Wat zullen ze het fantastisch hebben met opa en oma! Liefs! xx

Reply
Els 12 juni 2017 - 07:01

Nou, dat wordt een drukte in huis!!! Ik hoop dat je de schoonfamilie voorbereid hebt op 1 badkamer die met 7 mensen gedeeld moet worden haha
Er heeft in Kudel eerder een café gestaan hoor maar die is in 1982 afgebrand. Café De Gouden Leeuw was dat.
Alvast heel veel plezier de komende twee weken, ga er voor de 100% van genieten!
xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 juni 2017 - 11:07

Haha ja daar komen ze vanzelf achter 😛 Ohh een café voor mijn tijd! Nouja dan tenminste toch het eerste café sinds mijn geboorte 😀 Nog maar een paar dagen mams, dan zien we elkaar weer. Tot snel! xx

Reply
Els 13 juni 2017 - 11:47

? tot snel!

Reply
Jennifer 12 juni 2017 - 04:05

Zo leuk! <3 Geniet van alles! En ik ben heel benieuwd naar je verhalen achteraf (en het nieuwe avontuur!!!). Liefs!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 juni 2017 - 11:07

Dankjewel, wat lief! Kan echt niet wachten, word nu wel nog nerveuzer haha 😛 Jij ook veel plezier met alle voorbereidingen voor je reis in september. Zo gaaf dat je weer gaat! Genieten meid!

Reply
Sandra 12 juni 2017 - 03:33

Wat spannend allemaal. Ga heerlijk genieten. Laat die Nederlandse plan stress maar snel weer los, Haha! Je maakt mij wel heel erg nieuwsgierig naar wat er allemaal komen gaat. In ieder geval heeeeeeel veel plezier. X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 juni 2017 - 11:09

Dankjewel lieve Sandra! Ja vreemd he die verschillen, dat je opeens weer terugvalt in die irritante plan-gewoonte haha. Gaat voor jou ook wel even een omschakeling worden denk ik. Al is Duitsland wel minder erg dan Nederland gelukkig. Jij ook veel plezier op je nieuwe stek en we mailen snel weer! Liefs xx

Reply
Geri 12 juni 2017 - 03:31

Wat een mooie “” eerste keren””. Wat een spannende dagen. Maar ook wat mooi en leuk allemaal. Leuk dat je medicijnen uit Colombia meeneemt die hier niet zijn. De bruidsjurk in de handbagage, dat is voorzichtig opvouwen geweest, denk ik? En Colombianen die het met 1 badkamer moeten doen…..Ik wil hun gezichten wel eens zien :-). Ik vindt het allemaal een prachtig verhaal. Heel veel liefs en een mooie trouwdag.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 juni 2017 - 11:11

Dankjewel Geri, wat lief! Ja ik begreep maar nooit waarom elke slaapkamer in Colombia een eigen badkamer nodig heeft, maar jeetje blijkt dat toch even handig! 😛 De trouwjurk is nog niet opgevouwen, dat ga ik de avond voor vertrek laten doen. Morgen dus 🙂 De mevrouw die het opvouwt heeft daar al jaren ervaring mee, dus ik hoop maar dat het goed komt… ze heeft ook gezegd dat mocht er iets kreuken dat ik bepaalde onderdelen kan strijken. In ieder geval gaat de jurk er zo laat mogelijk in en zo snel mogelijk weer uit haha. Liefs!

Reply
Elisa 12 juni 2017 - 02:23

Jeetje dat gaat snel! Alvast heel veel plezier en geniet ervan meid! En natuurlijk alvast (of nou ja nog een keer) gefeliciteerd 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 juni 2017 - 11:13

Dankjewel!! Ja echt de maanden zijn voorbij gevlogen… Heb er zoveel zin in!

Reply
Natasja 12 juni 2017 - 02:21

Het enthousiasme en gezonde spanning spat van je blog af. Kan me zo voorstellen dat je hier anders bent san in Colombia , dat doet Nederland nou eenmaal met je! Ik wens je een super fijn weerzien met al je dierbaren! Een prachtige bruiloft en een geweldige huwelijksreis!! Geniet er van ?

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 juni 2017 - 11:14

Dankjewel Natasja, wat lief! Ik hoop ook wel dat ik het allemaal een beetje los kan laten in Nederland, maar ik denk van wel. Waarschijnlijk zullen we overal een beetje te laat komen haha 😛 Heb er in ieder geval heel veel zin in! Liefs xx

Reply
Co | Op reis met Co 12 juni 2017 - 01:05

Wauw, wat gaat het snel, het is bijna zo ver! Succes met de laatste loodjes en geniet van jullie huwelijk. Gaat ongetwijfeld een onvergetelijke dag worden 🙂

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 juni 2017 - 11:15

Dankjewel! Ja super snel gegaan! Ben echt zo benieuwd naar dé dag. Mag ik eindelijk in mijn jurk! 😀 Liefs

Reply
Morgaine 12 juni 2017 - 00:49

Nou hoor, niets ingepland, en dan wil ik ook twee weken jou niet zien hier, hahahaha zo simpel, en gooi die bom van blogs maar online als je weer terug bent! 😉

Geniet lieverds, ga zo ultiem genieten dat het straks van mijn scherm af spat!

Heel veel dikke knuffels van mij voor jullie!

X

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 juni 2017 - 11:19

Dankjewel lieve Suus! Zo lief! Er komen slechts 2 blogs online, die zijn al helemaal klaar dus kost me nagenoeg geen tijd. En dan maar hopen dat ik niet zo enthousiast ben tijdens de reis dat ik het metéén wil op schrijven hahaha 😛 Ik ken mezelf een beetje… maar ik ga proberen alles te bewaren, tenminste voor de terugblik! Dankjewel nogmaals voor je lieve woorden. Wij gaan echt GENIETEN met hoofdletters 😀 Liefs en knuffels terug xxx

Reply
Morgaine 13 juni 2017 - 13:18

Leg een klein dagboekje naast je bed… of waar je gaat slapen, in je tas als je die hebt, met een pen… heel ouderwets, maar maak een live h journal gewoon met pen en papier, zo onthou je, blijf je bruisend, zelfs met steekwoorden en je zult het heel goed na kunnen vertellen 😉
XXXXXXXXXxxxxxxxxxXXXXXXXXXXXXXXXXX
now go 😉

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 juni 2017 - 13:21

Wat een goed idee!! Dankjewel lieverd! Liefs xxx

Reply
Morgaine 13 juni 2017 - 14:44

The Old Ways, do still work in these New Times 😉 You’re welcome!

X

Kliefje 11 juni 2017 - 23:46

Geniet! Tot later xx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 13 juni 2017 - 11:16

Dankjewel! xx

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!