Home Boyacá Street-art Colombia | Ontdek Sogamoso
Street art Colombia Sogamoso

Street-art Colombia | Ontdek Sogamoso

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

Colombia staat bol van de street-art. Met name Bogotá en Medellín staan bekend om de prachtige muurschilderingen, maar ook op andere plekken in het land kijk je je ogen uit. Sopó bijvoorbeeld: mijn dorp buiten de gebaande paden waar je een prachtige graffiti route kunt lopen. Maar ook in andere dorpen en steden kun je genieten van bijzondere muurschilderingen. Waaronder in Sogamoso. Het bekendste stadje in de regio van Lago de Tota in Boyacá. De toegangspoort tot het hoogste meer van Colombia, de mooiste páramo ter wereld en het ballendorp Monguí. Houd je van street-art en ga je graag buiten de gebaande paden? Dan is Sogamoso iets voor jou.


Sogamoso: de hoofdstad van de Sugamuxi provincie


Sogamoso ligt op zo’n 230 kilometer ten noordoosten van Bogotá op bijna 2600 meter hoogte en telt ruim 120.000 inwoners. Als hoofdstad van het Muisca-rijk vind je hier naast street-art ook de zonnetempel in het Archeologische Museum. Maar daarover later meer. Sogamoso is een fijn stadje vanuit waar je de omgeving kunt verkennen. En hoewel ik zelf liever in één van de omliggende authentieke dorpjes verblijf, is Sogamoso ideaal voor als je geen eigen vervoer hebt of weinig tijd.

Vandaag neem ik je mee langs de street-art in dit stadje.

 


Street-art in Sogamoso


Net als in vele dorpen en steden in Colombia wordt ook in Sogamoso steeds meer aandacht besteed aan muurschilderingen. Iets dat het straatbeeld ten goede komt. In de toekomst zal er dus nog veel meer prachtige street-art te vinden zijn in Sogamoso.

In veel muurschilderingen in Sogamoso zie je indianenstam Muisca of Páramo de Ocetá terug. Heel mooi!

 


Waar vind je de muurschilderingen in Sogamoso?


De meeste street-art vind je rondom het Hostel La Cazihita. Als je de poort uitloopt naar links kom je direct muurschilderingen tegen. Ga nog een keer naar links en je vindt meer.

Verder is er ook mooie street-art in de hoofdstraat van Sogamoso, carrera 11. Hier zal in de toekomst ongetwijfeld meer bijkomen.

 


Praktisch


Hoe kom je in Sogamoso?

Met de auto kun je deze route volgen en daarmee direct de omgeving verkennen. Met de bus hangt het natuurlijk af van waar je vandaan komt, maar vanaf elke grotere plek gaan er bussen naar Sogamoso. Vanaf Bogotá is het ongeveer 4 a 5 uur rijden met de bus. Maar je komt er ook vanaf Tunja.

Waar te verblijven?

Een heel fijn hostel in Sogamoso is Hostel La Cazihita. Vanaf hier loop je niet alleen direct de graffiti straat in, ook kun je vanaf het hostel lopend naar het Archeologisch Museum. Daarnaast kun je vanuit het hostel makkelijk deze fantastische hike door Páramo de Ocetá, de mooiste páramo ter wereld, regelen.

Wat is er nog meer te doen in de omgeving?

Sogamoso is een goede uitvalsbasis om de regio van Lago de Tota te ontdekken.

 


Ben jij ook zo dol op street-art? Ontdek de graffiti in Colombia!


In dit artikel staat een affiliatie link. Klik hier voor meer informatie.

Lees meer!

6 reacties

Dirk 11 maart 2020 - 16:39

Fijn artkeltje, Sabine. Dank.

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 18 april 2020 - 13:44

Dankjewel!

Reply
Saskia 14 oktober 2019 - 02:11

Oh wauw, gaaf om te zien!

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 15 oktober 2019 - 16:33

Dankjewel! Was heel tof 😀

Reply
Els 13 oktober 2019 - 04:53

Mooie plaatjes,
Weet je ook wat het verhaal is van die boos kijkende mevrouw?
xxx

Reply
Duurzaam reizen buiten de gebaande paden
Sabine 15 oktober 2019 - 16:33

Dankjewel! Nee helaas weet ik het verhaal niet… xx

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!