Home Buiten de gebaande paden 7 Bijzondere hotels in Colombia buiten de gebaande paden in de natuur
Beste hotels in Colombia in de natuur buiten de gebaande paden

7 Bijzondere hotels in Colombia buiten de gebaande paden in de natuur

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:

Colombia barst van de bijzondere hotels op de meest verbazingwekkende locaties. Van die plekken waarvan je geen idee had dat die überhaupt bestonden. Of die eigenlijk best dichtbij populaire highlights liggen, maar toch buiten de gebaande paden. Midden in spectaculaire natuur. Daar waar je een heel andere ervaring hebt in Colombia dan wanneer je alleen in de populaire gebieden blijft. Waar je het authentieke Colombia ervaart. Maak je rondreis door Colombia uniek en ontdek de mooiste hotels in Colombia, off the beaten track en in de meest indrukwekkende natuur!


Mijn top 7 mooiste hotels in Colombia buiten het gebaande pad en in de natuur


Er zijn twee dingen die ik geweldig vind om te doen:

  1. Op zoek gaan naar de meest bijzondere plekjes in Colombia om te verblijven
  2. Er daadwerkelijk verblijven 😀

Het is zo makkelijk om de meest populaire hotels of hostels te kiezen, maar ik vind het veel leuker om op een unieke plek te verblijven. Soms kost het een beetje meer moeite om er te komen, maar dan heb je ook wat. Namelijk een unieke ervaring in Colombia.

Met dit lijstje mooiste hotels in Colombia ga je op avontuur naar:

  • De bergen nabij Medellín (nr. 1)
  • Het historische Barichara en de diepste canyon van Colombia (nr. 2)
  • De groene bergen vlakbij Bogotá, waar men zelfvoorzienend leeft (nr. 3)
  • Het Colombiaanse koffiegebied bij Salento (nr. 4)
  • Het authentieke Boyacá (nr. 5)
  • Diep in de Amazone in het zuiden van Colombia (nr. 6)
  • Het strand nabij Palomino (nr. 7)

Ga buiten de gebaande paden en ontdek de meest unieke plekken in Colombia!

 

1. Soplo del Tambo | Een bijzonder eco-hotel in de bergen bij Medellín

Op de berg bij het dorpje Cocorná, vlakbij Medellín, vind je Soplo del Tambo. Zo ver buiten het gebaande pad, dat je het laatste stuk naar dit eco-hotel de berg op moet lopen. Een droomplek met een spectaculair uitzicht, yoga en spiritualiteit, waar je uitrust, kunt hiken en de bijzondere manier van het leven in de bergen kunt ervaren. Een plek waar dromen uitkomen. Een ervaring om nooit te vergeten, kan ik je vertellen. Na 11 dagen wilde ik niet meer weg, en ik kom ook zeker terug.

Deze plek is makkelijk te combineren met Medellín, El Peñol en Guatapé. Het is een avontuur om hier te verblijven, maar toch makkelijk in te passen in je rondreis door Colombia.

Lees hier alles over het bijzondere eco-hotel Soplo del Tambo. Of boek hier je verblijf.

 

2. Finca San Vicente | Verblijf in het mooie Barichara met uitzicht op de canyon

Barichara staat bekend als het mooiste dorpje van Colombia. Voor mij niets teveel gezegd: ik houd van Barichara. Ik ben er vele keren geweest en ga binnenkort weer.

Er zijn veel mooie hotels in Barichara, maar Finca San Vicente is wel heel bijzonder. Net buiten het dorpje, aan de rand van een kloof. Douchen terwijl de vogeltjes een kijkje komen nemen, relaxen in de jacuzzi onder de bomen en een boekje lezen met uitzicht over de natuur in Santander.

Vanaf het hotel loop je naar Barichara, of neem de motortaxi. Of ga hiken in de omgeving. Vanaf het hotel hike je naar Guane en weer terug, of maak langere wandeltochten in Santander. Zo kun je naar diverse andere dorpjes wandelen. En er is nog veel meer te doen. Dat lees je allemaal in de link hieronder.

Hier lees je alles over Finca San Vicente in Barichara. Of boek hier je verblijf.

 

3. Jardín Colibri | Een bijzonder grotendeels zelfvoorzienend en ecologisch hotel tussen Guatavita en Sopó

Dit huisje doet me een beetje denken aan het huisje in Hans en Grietje. Pittoresk en kleurrijk, gebouwd op een manier die je niet snel tegenkomt in Colombia.

Vier jaar lang woonde ik in één van de leukste dorpjes van Colombia: Sopó. En verbleef ik een aantal dagen samen met mijn ouders in Jardín Colibri. De weg er naartoe was al bijzonder, het verblijf nog meer.

Vanaf hier kun je heel goed wandelen, Sopó bezoeken, Guatavita ontdekken of gewoon het leven in dit ecologische huis ervaren. Wandel door de tuinen, zie hoe de familie bijna zelfvoorzienend leeft en laat de schapen je de weg wijzen.

Meer weten? Hier lees je alles over Jardín Colibri. Of boek hier je verblijf.

Extra tip | Wil je naar Sopó, maar niet zo ver buiten de bewoonde wereld verblijven? Kijk dan eens bij hotel Casa Agrreste. Een eveneens geweldige plek, maar dichter bij het dorp.

 

4. Eco-hotel La Cabaña | Een unieke ervaring in het Colombiaanse koffiegebied bij Salento

Salento is mateloos populair onder reizigers en niet bepaald buiten de gebaande paden. Maar toch zijn er plekken te vinden die je verbeelding te boven gaan. Zoals eco-hotel La Cabaña. Je vindt dit hotel tussen Salento en Valle de Cocora, en ligt dus niet in het dorp zelf.

La Cabaña is een boerderij aan de voet van de berg. Hier verblijf je in een authentieke Colombiaanse finca (boerderij). Wordt wakker midden in de natuur, hoor de vogeltjes om je heen en ga helpen koeien melken.

Vanaf het hotel pak je de Willy (openbaar vervoer in deze regio) naar Valle de Cocora of naar Salento. Van en naar Salento kun je ook lopen. Bezoek koffie plantages, ga paardrijden of ontdek de hoge palmbomen in andere natuurgebieden dan Valle de Cocora.

De eigenaren zijn de liefste mensen ooit die je helpen met alles; dit verblijf zal je niet snel meer vergeten!

Lees hier alles over eco-hotel La Cabaña bij Salento. Of boek hier je verblijf.

 

5. Cabaña Yerbabuena | Voor wie het authentieke Boyacá in Colombia wil ontdekken

Niet alleen dit hotel, dat eigenlijk geen hotel is, is bijzonder, maar ook vooral de plek. Maar weinig buitenlandse reizigers wagen zich zo diep in het authentieke Colombia.

Gelegen in Boyacá tussen allerlei onbekende dorpjes, kun je hier alleen komen met de auto of motor. Of te paard als je die hebt 😉 Het hotel ligt ver van dorpjes en stadjes, aan een net zo onbekend meer.

Vanaf hier ontdek je Boyacá. Eén van de mooiste departementen van Colombia, massaal overgeslagen door toeristen. Het hotel ligt tussen Sogamoso / Monguí / Lago de Tota en Villa de Leyva. Maar deze plekken zijn een beetje ver om vanaf hier te bezoeken. Wel ideaal om te combineren tijdens deze roadtrip door dit deel van Colombia.

Casa Yerbabuena dus. Voor de reiziger die het anders wil dan anders.

Lees hier alles over dit bijzondere huis. Of boek hier je verblijf.

 

6. Casa Gregorio | Verblijf in een inheems dorp midden in de Colombiaanse Amazone

Reizen naar de Amazone is sowieso al avontuurlijk en zeker niet voor iedereen weggelegd. Wil je het nog bijzonderder maken? Zoek dan een verblijf in een inheems dorp. Waar je het lokale leven kunt ervaren en vanuit daar de Amazone kunt ontdekken.

Casa Gregorio is zo een hotel. De weg er naartoe is al een avontuur op zich, er verblijven is fantastisch. Verblijf bij de Nederlandse Heike die hier al vele jaren woont, samen met haar man uit het inheemse dorp.

Vanuit hier ontdek je de Colombiaanse kant van de Amazone op diverse manieren. Vaar over de bizar grote rivier, bewonder roze en grijze dolfijnen, vang piranha’s voor het eten, ga te voet met laarzen (en een ervaren gids natuurlijk) door het regenwoud (ook in de nacht, spannend), bezoek inheemse dorpjes en ga op pad naar een apenopvangcentrum in de Amazone.

Wil je op avontuur in Colombia? Lees hier alles over Casa Gregorio, hoe de Amazone te boeken en voor te bereiden en wat je er allemaal kunt doen.

 

7. UUTTAAKA Eco-Hotel in Palomino aan de Caribische kust

Palomino is ontzettend toeristisch en velen zien dit als een feest-bestemming. Palomino is echter ook ontzettend mooi en heeft prachtige onontdekte plekjes waar je bijna niemand tegenkomt, maar die toch heel gezellig zijn.

Eén van deze plekken in Uuttaaka Eco-hotel. Een ware droombestemming waar je je ogen uitkijkt. Hier komen het regenwoud en de oceaan samen. Slaap je in een honingraad, heb je het strand helemaal voor je alleen en kun je genieten van de ongelooflijke mooie natuur aan de Colombiaanse noordkust.

Vanuit Uuttaaka kun je prachtige strandwandelingen maken en tours doen. Zoals tuben in Palomino of een inheemse stam bezoeken. Maar je kunt ook dagenlang uitrusten op deze bijzondere plek.

Dat is wat wij deden: genieten van de zee en de geluiden en de dieren van het regenwoud. Het lekkere eten en de lieve mensen.

Een absolute aanrader voor iedereen die graag naar Palomino wil, maar tegelijkertijd een rustig verblijf zoekt.

Wil je dat ook? Neem dan een kijkje bij UUTTAAKA Eco-Hotel.

Lees hier alles over Palomino en Uuttaaka Eco-hotel OF boek hier direct je verblijf.

 


Ben jij in een wel heel bijzonder hotel geweest in Colombia buiten de gebaande paden? Deel het in de reacties!


In dit artikel staan affiliate links. Klik hier voor meer informatie.

Lees meer!

Laat een reactie achter

error: Content is protected!