Home Wonen / Recepten / Boeken Recept: heerlijk gezonde vegetarische alles-in-één salade
Vegetarische salade

Recept: heerlijk gezonde vegetarische alles-in-één salade

door Sabine
Gepubliceerd: Voor het laatst ge-update op:
Languages / Talen:
 

Ik ben vegetariër. Jimmy ook trouwens. Dat levert regelmatig bijzondere vragen op. Dus je eet geen vlees? En geen kip? En geen vis? En wel eieren dan? Precies, dat is de definitie van vegetariër.

Colombianen, dat zijn echte vleeseters. En dan bedoel ik niet zoals de Nederlanders. Nee, hier krijg je echt een halve koe op je bord als je vlees bestelt. Ik heb werkelijk geen idee hoe die mensen hier zo slank blijven. En wat precies hun definitie is van gezond eten. Want ik krijg regelmatig te horen dat ik toch echt niet genoeg voedingsstoffen binnen krijg. Velen lijken te denken dat vlees de enige bron van zo’n beetje alle vitaminen en mineralen is. Om maar wat te noemen.

Nu heb ik het idee dat het vegetarisme ook opkomend is in deze echte vlees-cultuur. Gelukkig maar, want dat maakt uiteten gaan een stuk leuker. Bijna overal hebben ze minstens één vegetarisch gerecht. Precies genoeg. Scheelt ook een hoop keuzestress trouwens. Vleesvervangers zijn hier nog niet zoveel te vinden. Is ook niet erg. Genoeg ander voedsel om in onze behoeften te voorzien.

Zo is er een salade hier in huis op en top favoriet. Deze salade is eigenlijk als vanzelf ontstaan. Gewoon door steeds wat extra’s toe te voegen om uit te proberen. Het resultaat is misschien niet vanzelfsprekend maar wel ongelooflijk lekker. En ontzettend makkelijk te maken ook nog. Lees hier hoe!

Recept voor vegetarische alles-in-één salade

 

Wat heb je nodig (voor 2 personen)? 

Een halfuurtje tijd, een grote schaal en de volgende ingrediënten:

  • 2 eieren (weglaten voor vegan)
  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika (of een andere kleur)
  • een halve komkommer
  • 1 mandarijn
  • 1 avocado
  • 1 appel
  • kaas, in kleine blokjes gesneden (hoeveelheid naar eigen smaak)
  • handje rozijnen
  • 150 gram (of meer) noten (soort naar eigen smaak; ik vind walnoten heel fijn, maar pinda’s zijn ook lekker)

Hoe te bereiden?

Kook eerst de eieren. Snijd ondertussen alles in stukjes en schep door elkaar in een schaal. Koel de eieren af, snijd ook deze in stukjes en voeg toe aan de salade. Doe de avocado en de appel als laatste. Klaar! Olie of een andere dressing door de salade is niet nodig, dat onderdrukt alleen de heerlijke smaak die deze salade al heeft.

Eet smakelijk!


 

Lees meer!

7 reacties

Patricia 16 februari 2016 - 16:44

Oei, dat klinkt erg lekker ? vooral de mandarijn. Ik ken wel de rauwe witlof met mandarijn. Dat is ook erg lekker. Ik ga het zeker eens door de salade doen.

Reply
Sabine 16 februari 2016 - 16:52

Ja zeker doen! Door de salade kan heel veel. En zeker fruit is zo lekker!

Reply
Woolywoot 25 maart 2015 - 12:07

Oeh klinkt lekker. Wij eten ook vaak vegetarisch. Mijn zoon van 10 is dat al 2 jaar, dus eten wij ook steeds minder vlees. Anders moet ik 2 keer koken. En altijd vlees is sowieso niet gezond. Deze salade ga ik onthouden!

Reply
Mattanja 20 maart 2015 - 22:57

Klinkt gezond en lekker:) Hier in Bali maken ze veel vegetarische curries, heel smakelijk. Ze staan versteld van alle westerse mensen die zoveel vlees eten, haha!

Reply
Sabine 20 maart 2015 - 23:00

Is ook heel lekker! Probeer maar eens als je weer terug bent in Canada 😉 fijn dat jullie in ieder geval zo van het eten genieten op Bali!

Reply
Els 20 maart 2015 - 10:37

Gaan we een keer proberen. Wederom een leuk verhaal!

Reply
Sabine 20 maart 2015 - 10:55

Bedankt! Ben benieuwd hoe het jullie smaakt! 🙂

Reply

Laat een reactie achter

error: Content is protected!